כוס גרגירי חומוס מבושלים
2 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון שלם או חצי לימון – לפי הטעם
שן שום
מעט מים לפי הצורך
מלח
כמון (אופציונאלי)
מעבירים את כל המרכיבים למעבד מזון (אפשר בבלנדר או בלנדר מוט) וטוחנים עד לקבלת מרקם אחיד
אם העיסה יבשה מדי מוסיפים מים בהדרגה, כל פעם קצת, וממשיכים לטחון
עד שמתקבל המרקם הרצוי – אני אישית אוהבת את הממרח קצת גס, לא ממש משחתי
צפיות 11,371
לפוסט הזה יש 14 תגובות
מתכון מצוין תודה לך
הכנתי את החומוס יצא מעולה, תודה לך
היי 🙂
הכנתי כמות גדולה יחסית של ה״חומוס הזריז״
וכיוון שאין בו חומר משמר הוא יכול להחמיץ לי תוך יומיים שלושה
רציתי לדעת אם אפשר להקפיא את החומוס ( אחרי שכבר הכנתי)
הי לי 🙂
לא ניסיתי בעצמי, אבל אני מכירה אנשים שמקפיאים
שווה לנסות 🙂
אצלי, אגב, הוא מחזיק יפה גם שבוע
ממליצה לכולכם על גרגרי -חומוס של חברת -" יכין ",
שעל הקופסא רשום למעלה בעיגול : ללא חומרים משמרים.
מכיל "רק חומוס מים מלח, בלבד.
סוף סוף מוצר טבעי, ללא חומרים משמרים.
שרון, גם אם אין בו חומרים משמרים
ממש לא מומלץ להשתמש באוכל מקופסאות שימורים
בדרך כלל, כשלא משתמשים בחומרים משמרים
משתמשים בכמויות גדולות מאוד של מלח או שמן כמשמרים
בנוסף, קופסאות שימורים מכילות ביספינול איי שהוא חומר מסרטן
הי עינת,
הבנתי שיש כמה זנים של גרגירי חומוס. האם את ממליצה על סוג מסוים או שכולם מתאימים להכנת ממרח חומוס?
תודה,
חגית
הי חגית
אין סוג אחד שאני משתמשת בו. אפשר להכין מכולם.
אז זה לא כל כך מהיר אם צריך לבשל את הגרגרים כ 3 שעות…
אם משתמשים בקפואים לא צריך לבשל 3 שעות
מספיק רק לחלוט במים רותחים
לרונית שלום,
להכנת ממרח חומוס זריז אפשר להשתמש עםגרגירי חומוס מוכן מקופסת שימורים???
את גרגירי החומוס של סנפרוסט צריך לבשל לפני ההכנה,נכון??
תודה ושבוע נעים
רחל
הי רחל
באופן עקרוני רצוי לא להשתמש בקופסאות שימורים
מכיוון שהן מכילות ביספינול איי
http://www.einatnutrition.co.il/?p=798
את גרגירי החומוס שקונים מהקפאה אפשר לבשל
ואפשר רק לחלוט במים רותחים
כלומר – להוסיף למים רותחים, להרתיח שוב ולסנן
בהצלחה
עינת
שלום רב,
למה הכוונה: "כוס גרגירי חומוס מהקפאה"-לגרגירי חומוס של סנפרוסט ?
בתודה מראש!
הי רונית
את יכולה להשתמש בגרגירי חומוס של סנפרוסט
או גרגירי חומוס שהשרית למשך לילה ובישלת לפחות 3 שעות
עינת