1-2 כפות שמן זית
כרישה עבה במיוחד או 2 בינוניות (440 גרם לפני ניקוי) – פרוסה לחצאי פרוסות
שומר בינוני (240 גרם) – קצוץ
3 חופנים עלי תרד חתוכים גס (בערך 200 גרם)
כוס שעועית לבנה מבושלת (או קפואה)
כוס גרגירי חומוס מבושלים (או קפואים)
מיץ מלימון שלם (מי שרוצה יותר חמוץ – אפשר להוסיף אפילו עוד אחד)
מלח פלפל
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
מטגנים את הכרישה, והשומר בשמן עד ריכוך
מוסיפים את התרד וממשיכים לטגן מספר דקות
מערבבים כל הזמן
מוסיפים מים (5-6 כוסות) ומביאים לרתיחה
ברתיחה מוסיפים תבלינים, מיץ לימון ואת הקטניות ומביאים לרתיחה נוספת
אחרי הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עם מכסה מעט פתוח
צפיות 1,305
לפוסט הזה יש 2 תגובות
מרק טעים בישלתי אותו מספר פעמים ובכל פעם אני מתמוגגת מחדש
איזה כיף 🙂
תודה על השיתוף!