[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
250 גרם גזר
בצל קטן
בצל ירוק עבה
2 כפות קמח חומוס
2 כפות קוואקר עדין
2 כפות טחינה גולמית
מלח פלפל כורכום צ'ילי
קוצצים את הירקות בקוצץ ירקות
מוסיפים קמח קוואקר טחינה ותבלינים
מערבבים
אם רטוב מדי מוסיפים עוד קמח
מחממים תנור ל-180 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים ל-20 דקות
הופכים את הקציצות
ומכניסים ל-10 דקות נוספות
צפיות 4,175
לפוסט הזה יש 32 תגובות
היי,
אפשר להשתמש בפומפייה אם אין קוצץ ירקות?
כן, אפשרי
ידוע לי שיש קמח קווקר ללא גלוטן
יכול להיות. לא מכירה 🙂
כמה גזרים זה בערך 250 גר' גזר?
ולמה הכוונה בקוצץ ירקות, פומפיה?
מאוד תלוי בגודל הגזרים
בין 2 ל-3 גזרים בינוניים
קוצץ ירקות חשמלי
כמו זה
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=692876
תודה עינת. הקוצץ הזה הוא בעצם מעבד מזון קטן, הוא טוחן את הגזר הלא מבושל?
כן. בהחלט קוצץ אותו לא מבושל
היי ענת,
המתכון נראה מעולה, ובכלל הבלוג נראה מעניין ביותר. יש לי גם מתכון שאולי תאהבי של לביבות – http://pitrioshka.blogspot.de/p/blog-page_11.html
ובכלל את מוזמנת לשוטט בבלוג שלי 🙂
עמרי
הי עינת. אני בדיאטה שבה יש להימנע משום ובצל. המתכון הזה יצליח בלי בצל? יש לך רעיון לקציצות טובות או פשטידה בלי שום ובצל?
הבצל נמצא שם בעיקר בשביל הטעם,
אבל גם בשביל הרטיבות
אולי אפשר להחליף אותו בקישוא
במה אפשר להחליף את הטכינה הגולמית?
זרעי פשתן
שלום עינת,
ט ע י ם. תודה עבור מתכון שקל להכינו. טיפה שיניתי,השתמשתי בקמח מלא, מעט פירורי לחם וגרדתי הבצל על פומפיה ובתוספת כפית שמן זית. אפיית הקציצות לעומת טיגונן, נוחה.
תודה דליה 🙂
שמחה שאהבת
מתכון מצויין. הקציצות נטרפו בעודן חמות. מרחתי את נייר האפיה ב-1 כף שמן זית ואת הקציצות עצמן בכף נוספת – הוסיף ארומה
תודה ענת 🙂
כמה גזרים זה (בערך) 250 גרם? אין לי משקל ביתי…
אם אני זוכרת נכון, היו לי 2 גזרים גדולים מאוד
ולכן כתבתי משקל, כי 2 גזרים קטנים זה מעט מדי 🙂
שלום עינת
אומנם הטעם מצויין אך הקציצות מתפרקות (ועבדתי לפי השלבים). האם עדיף לטחון הכל יחדיו עד לקבלת מרקם של פירה או שאין צורך? הדבר קרה לי גם עם פשטידת הדלעת שהייתה בתנור מעל שעה ועדיין לא ״התאחדה״.
יום טוב:)
הי אורית
מאוד מוזר, לי לא התפרקו
כשהכנת את הקציצות שמת לב האם התערובת רטובה או יבשה מדי?
צריך לשים לב לזה לפני שיוצרים קציצות, ואז אפשר עוד לשחק עם הכמויות של החומרים היבשים או הרטובים
אם רטוב מדי, אפשר להוסיף קמח, אם יבש מדי אפשר להוסיף עוד טחינה או אפילו עוד ירק (לדוגמא, בצל או קישוא)
(כנל בפשטידות)
הכנתי ויצאו מאד מאד טעימות.
תודה על המתכון הטבעוני הזה ,
כי אני הכנתי בדומה לו אך עם ביצים ושמן.
אני השתמשתי בקמח מלא במקום קמח חומוס שלא היה לי בבית.
שאלות:
1 . הקציצות די מתפרקות. יש לך מושג למה?
2 . למה הכוונה בכתיבתך לצ'ילי? האם יבש? לא חריף מדי לכך?
הי מיכל
שמחה שאהבת 🙂
אין לי מושג למה התפרקו הקציצות, לי לא התפרקו
האם התערובת יצאה יבשה מדי לפני שהכנת קציצות?
לגבי הצ'ילי – מדובר באבקת צ'ילי (כמו פפריקה חריפה)
שאלה.
איזה קמח יכול להחליף את קמח החומוס ? מהו יטתרונו על פני אחרים?
היתרון בקמח חומוס שיש בו קצת יותר חלבון מקמחים אחרים
אבל אפשר להשתמש בכל קמח אחר
נשמע אדיר, הולך עכשיו לקנות מצרכים.
ספר איך יצא 🙂
עינת
עוד מתכון מצויין!!!
תודה
תודה עדי 🙂
שמחה שאהבת!
היי,
איך אפשר להפוך את זה ללא גלוטן?
מה יכול להחליף את הקוואקר?
תודה,
כרמית
נסי להוסיף יותר קמח חומוס במקום הקוואקר
או להשתמש בקמח תירס או קמח אורז, או כל קמח נטול גלוטן אחר
תודה רבה