קציצות נבטוטי מאש ואורז

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

 

 

כוס נבטוטי מאש

כוס אורז פרא מעורב מבושל

בצל ירוק עבה במיוחד או 2 קטנים – קצוצים

3-4  פטריות קלויות

2 חופנים כרוב סגול קצוץ (אני חתכתי "פרוסה" וקצצתי)

שן שום

מלח פלפל

כף שמן זית

 

 

טוחנים הכל בבלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה

 

מחמים תנור ל-200 מעלות

 

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפיה

 

מורחים מלמעלה שמן זית

 

מכניסים לתנור ל-15 דקות

הופכים את הקציצות

ומכניסים ל-10 דקות נוספות

 

לפוסט הזה יש 18 תגובות

  1. תמר

    הכוונה לפטריות שמפניון בגודל סטנדרטי? איך לקלות?

    1. עינת שגיא

      כן. פטריות שמפיניון, אפשר גם פטריות פורטובלו קטנות (בגודל של שמפיניון. נמכרות בסופר בסלסילות קטנות)
      קולים בתנור על נייר אפייה. 200 מעלות, כ-10-20 דקות

  2. תמר

    כמה קציצות יוצאות?

  3. SAM

    מה זה נבטוטי מאש ?

  4. מיה גל

    היי עינת,
    יש לי במקרר כוסמת ירוקה, מונבטת ומבושלת, אפשר להשתמש בה לקציצות האלו במקום האורז?

  5. נגה שליו

    ערב טוב לך עינת,
    היום הפעם הראשונה שנכנסתי לאתרך לאחר שקיבלתי המלצה.
    בדיוק היום קיבלתי "תפריט רזה" באופציות (כפי שנראה לי באותה שעה)
    וכבר העשרת לי את הטעם בפה. תודה על מרשם פשוט וטעים להפליא.
    גם הילדה שלי אהבה את הקציצות..
    אין ספק שעשית לי את ארוחת הערב מחויכת ומלאה בטעם טוב.
    תודה.

  6. אורנה

    עליתי על טעותי במקום נבטוטי מאש שמתי כוסמת מנובטת ולכן הטעם השונה

  7. אורנה

    אצלי הקציצות ניראות הרבה יותר חיוורות וממש לא טעים לא הצלחתי לשכנע אף אחד מבני הבית לאכול טעם השום היה דומיננטי מידי.

    1. עינת שגיא

      הי אורנה
      מוזר שהשום דומיננטי, מכיוון שמשתמשים בשן שום אחת לכל הכמות
      אבל לדעתי אין בעיה להוריד את השום בפעם הבאה
      חבל שלא אהבתם. אבל לא נורא, לא כולם אוהבים את כל המתכונים 🙂

  8. ליאת

    הרבה יותר חיוור.. טיגנתי את זה קצת כדי שיקבל צבע.
    הכל נחטף מהר 🙂 תודה על המתכון

  9. ליאת

    ככה זה נראה אחרי אפייה בתנור??
    ניסיתי את המתכון ואצלי זה לא נראה ככה בכלל.

    1. עינת שגיא

      הי ליאת
      כן, כך זה נראה אחרי אפיה
      איך נראה אצלך?

      1. ליאת

        הרבה יותר חיוור.. טיגנתי את זה קצת כדי שיקבל צבע.
        הכל נחטף מהר 🙂 תודה על המתכון

כתיבת תגובה