כ-18 קציצות שמנות
כוס עדשים חומות יבשות – להשרות 24 שעות
בצל קטן קצוץ
2 כוסות בטטה (לא מבושלת) מגורדת
1-2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
כפית וחצי מלח
פלפל שחור לפי הטעם
כורכום, פפריקה
מחממים תנור ל-200 מעלות
מערבבים את כל החומרים וטוחנים עם בלנדר מוט
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפיה
אופים בתנור 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 5,930
לפוסט הזה יש 28 תגובות
תודה עינת על אחלה מתכון! מוצלח וטעים!!!
כיף לשמוע ריקי 🙂 תודה !
תודה עינת.
מתשובתך אני מבינה שיש להגיע למרקם של ממרח.
האם אפשר גם בבלנדר?
בבלנדר לא. אבל במעבד מזון כן.
שלום עינת,
הכנתי היום כמות כפולה עם עדשים מונבטות, ויצא נהדר.
לא טחנתי עם בלנדר מוט אלא במעבד מזון.
במקום מלח,קצצתי פטרוזליה וכוסברה.
רק קצת מתפורר….
לאיזה מרקם אמורים להגיע?
אולי טחינה במקום שמן זית כדי להדביק?
זו הסיבה שאני טוחנת בבלנדר מוט 🙂
נראה לי שמעבד מזון לא טוחן למרקם של ממרח
אם אני לא טועה
בכל מקרה, אפשר להוסיף עוד קצת שמן
שלום
האם אפשר להכין עם עדשים מונבטות?
תודה
יעל
כן. בהחלט
תודה על המתכון,
אפשר להכין במחבת? (אין תנור)
אפשר עדשים אחרות? (ירוקות/שחורות)
בברכה
לא ניסיתי במחבת, יכול להיות שיעבוד
אפשר עדשים אחרות
בהצלחה!
קציצות נפלאות ביותר. הבן הצעיר שלי לא אוכל שום דבר בריא והוא מאוד אוהב את הקציצות. הבן השני שלי מבקש ממני להכין לו קציצות לצבא… הוא מכור! תודה רבה!
איזה כיף אביבה 🙂 תודה!
האם ניתן לטחון בבלנדר רגיל? או אולי בפוד פרוססור?
תודה מראש
הי טלי
יכול להיות שאפשר בפוד פרוססור. לא ניסיתי בעצמי
היי עינת,
אפשר לטחון עם מעבד מזון?
לדעתי כן
היי עינת!
אפשר להחליף את הבטטה בירק אחר? גזר, למשל?
הי נטע. לא ניסיתי אבל נראה לי שכן
הי עינת,
אם אני משתמש בעדשים מבושלות? מה לדעתך אצטרך לשנות במתכון בשביל להשאיר את הקציצות טעימות?
לפני שאתה משנה משהו, תבדוק אם התערובת מספיק טובה
יכול להיות שלא תצטרך להוסיף כלום
אם אי אפשר להכין ממנה קציצות, כנראה שתצטרך להוסיף משהו מדביק
למשל שקדים טחונים או קשיו טחון או טחינה
לגבי כמויות – קשה לי להגיד, צריך לנסות
בהצלחה
היי עינת,
חיפשתי בסופר עדשים חומות ולא מצאתי.. יש רק ירוקות או כתומות.
כן ראיתי חומות במחלקה של האוכל האורגני, האם לזה התכוונת?
תוכלי לומר כמה כורכום וכמה פפריקה לשים? אני חדשה בתחום הבישול, לא חושבת שאדע לפי העין כמה לשים..
תודה!
לא קריטי. אפשר להשתמש בעדשים ירוקות במקום חומות
לגבי התבלינים – גם לא קריטי. לא צריך הרבה. קצת מכל אחד
שלום, האם אפשר להחליף את העדשים בעדשים כתומות? ואם כן, גם אותן להשרות 12 שעות? והאם אפשר להכין עם עדשים מבושלות במקום מושרות?
תודה!
אפשר להחליף כמובן, אבל זה כבר מתכון אחר 🙂
אם מכינים עם עדשים מבושלות צריך להוסיף משהו שידביק – טחינה / קמח חומוס
זה משנה לגמרי את המתכון
הי עינת התערובת של קציצות עדשים ובבטה לא מצליחה לעשות קציצה לא מתחבר התערובת
לא חסר ביצה פירורי לחם? תודה שרה
הי שרה
אם העדשים מושרות, וטחנת הכל עם בלנדר מוט
זה צריך להידבק
לא צריך להוסיף כלום
שלום עינת, האם ניתן להקפיא?
כן, בהחלט