"ריזוטו" לימון ואפונה
½ כוס אורז עגול מלא
כוס אפונה
כרישה קצוצה
2 חופנים בזיליקום קצוץ
2 כוסות ציר ירקות או מים
מל"פ
כף שמן זית + כף שמן זית
מיץ מלימון שלם
גרידת לימון
חצי כוס יין לבן יבש
לאדות כרישה בכף שמן עד שתתרכך (אש נמוכה, סיר מכוסה)
מוסיפים את האורז ומערבבים יחד 2-3 דקות. מוסיפים אפונה ומערבבים.
להוסיף מלח פלפל, חופן בזיליקום וחצי כוס יין לבן. ומבשלים עד שהנוזלים נספגים
על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים חצי כוס ציר או מים ומערבבים היטב עם כף עץ.
כשכל הנוזלים נספגים, מוסיפים עוד ציר/מים ומערבבים עד שייספג – בערך 25 דקות עד חצי שעה –
וכך ממשיכים עם כל כמות הנוזלים, לערבב מידי פעם שלא יידבק.
כשמוכן, לערבב פנימה את מיץ הלימון. מורידים מהאש. מערבבים פנימה עוד כף שמן וגרידת לימון ומניחים בצד לכמה דקות לספיגת טעמים
בהגשה מוסיפים חופן בזיליקום מלמעלה
צפיות 1,764
לפוסט הזה יש 6 תגובות
תודה,
הכנתי את התבשיל אתמול וכולם ליקקו את האצבעות. יצא מעולה!!
איזה כיף 🙂 תודה על העדכון !
הי,
מתי מוסיפים את הבזיליקום?
ובמצרכים רשום 2 כוסות מים אבל בפועל בהכנה מוסיפים סה"כ כוס אחת….מה נכון?
תודה
הי ענבל
תיקנתי את המתכון
את המים מוסיפים בהדרגה עד שנגמרים
את הבזיליקום מוסיפים קצת בהתחלה וקצת בהגשה
תודה על תשומת הלב 🙂
מה זה מל"פ?
מלח פלפל
🙂