- אפשר להקפיא
- לחמם בתנור או בסיר על הגז
בצל סגול קצוץ
חציל קטן חתוך לקוביות (כ- 220 גרם)
כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים (כ-350 גרם)
בטטה קטנה חתוכה לפרוסות בעובי 0.5 סמ
4 עגבניות שרי תמר חתוכות לרבעים
כוס אפונה קפואה או טריה
כוס אורז בסמטי מלא (לפני בישול)
3 כוסות מים
כף שמן זית + כף נוספת
מלח פלפל שחור גרוס
חצי כפית פפריקה חריפה
3/4 כפית כורכום
מטגנים בצל בכף שמן עד הזהבה
מוציאים לקערה
מוסיפים לסיר שבו טוגן הבצל כף שמן ומפזרים באופן שווה
בתחתית הסיר מניחים פרוסות בטטה בשכבות
בקערה מערבבים אורז, אפונה, חציל, כרובית, ע.שרי, בצל מטוגן ותבלינים
מעבירים לסיר שבו מונחות פרוסות הבטטה, ומפזרים באופן שווה
מנערים קצת את הסיר כדי שהאורז ירד למטה
מוסיפים מים ומרתיחים
ברתיחה מוסיפים תבלינים ומערבבים בזהירות, בלי לפגוע בפרוסות הבטטה
מרתיחים שוב, מנמיכים את האש, ומבשלים עד שהנוזלים נספגים – כשעה / שעה וחצי
צפיות 3,670
לפוסט הזה יש 2 תגובות
וואי וואי. אלופה!!!
🤩🤩🤩