המצרכים: (30 קציצות שמנמנות)
2.5 כוסות עדשים חומות לאחר השריה של 24 שעות
500 גרם טופו חתוך לקוביות או מפורר
כוס גזר קצוץ (3 גזרים גדולים)
בצל גדול קצוץ
2 כפיות מלח שטוחות
פלפל שחור גרוס
מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה
מערבבים את כל החומרים
טוחנים עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות
אופן ההכנה:
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים 30 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות
רוטב עגבניות
10 עגבניות – חתוכות לרבעים
2 בצלים סגולים קצוצים
2 כפות סילאן טבעי
2 כפות חומץ תפוחים טבעי
2 גזרים מגורדים
מיץ מלימון שלם
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית מלח נוספת
פלפל שחור גרוס
מחממים שמן בסיר, מוסיפים בצלים, סילאן וכפית מלח
מערבבים ומטגנים עד קירמול
מוסיפים גזרים ומערבבים
מוסיפים עגבניות, מיץ לימון, חומץ וכפית מלח נוספת
מערבבים ומבשלים 40 דקות
מערבבים מדי פעם
טוחנים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת רוטב חלק
מוסיפים קציצות לרוטב, מבשלים כמה דקות ומגישים
שומרים את הקציצות והרוטב בנפרד במקרר או במקפיא
לפוסט הזה יש 29 תגובות
היי עינת
להשרות במים קרים ?
והאם להחליף מים בהשרייה?
תודה
להשרות במי ברז. אין צורך להחליף מים בהשריה. ביום חם, אפשר להשרות במקרר.
יעבוד עם מעבד מזון במקום בלנדר מוט?
לא ניסיתי, אבל מאמינה שכן
היי עינת היקרה, מעוניינת לדעת האם ניתן להחליף את העדשים החומות בכתומות? אזלו לי החומות ואני עדיין צריכה שייצא טעים!!!! (יושבים איתי קרניסטים בשולחן)
הי. הייתי ממליצה לבחור מתכון אחר שמבוסס על עדשים כתומות.
יצא מדהים!!!
כן, בהחלט
הי, לא השרתי את העדשים במשך 24 שעות, אבל הנבטתי אותן (השרתי אותן 12 שעות ואז הנבטתי). זה בסדר?
היי
מדוע צריך לשמור את הקציצות בנפרד מהרוטב?
כי אז כל הנוזלים יספגו והקציצות יהפכו לחלק מהרוטב 🙂
הי ענת
אשמח לדעת למה הקציצות מתפרקות כשעושים אותם
תודה
הי מרגלית, אצלי הקציצות לא מתפרקות
האם הכנת בדיוק לפי המתכון ?
היי שוב
בהמשך לשאלתי, האם כדאי להשתמש בקמח או פירורי לחם או קוואקר כחומר מדביק?
אולי במשהו אחר?
שוב תודה
כן, בהחלט
יכולה להשתמש בכל אחד מהם.
גם קמח חומוס או קמח עדשים יעשו את העבודה
היי עינת
אני מכינה לעתים קרובות את קציצות הטופו שלך (אני מתה עליהן) ורציתי קצת לגוון.
האם ניתן להוסיף לטופו עדשים מבושלות? כי אינני אוהבת את הטעם של עדשים מושרות לא מבושלות.
או שהקציצות יתפרקו?
תודה
הי יעל. בעדשים מבושלות יש יותר נוזלים
אז יכול להיות שתצטרכי להוסיף עוד חומר מדביק
אבל שווה לנסות 🙂
היי עינת גם במתכון הזה אפשר להחליף את הטופו בשקדים או קשיו שמעתי שטופו מזיק לחילוף החומרים זה נכון?
הי ג'קי, אני לא בטוחה שהקציצות יהיו יציבות מספיק בלי טופו
טופו לא מזיק לחילוף החומרים. הוא דווקא מועיל מאוד, מהרבה בחינות
הי עינת
אפשר לטגן במקום אפיה
נראה לי שכן. אבל לא מומלץ 🙂
היי עינת,
מה זמן צריך להשרות את העדשים לפני ?
תודה
כתוב 🙂 24 שעות
הי עינת
האם לא מבשלים את העדשים קודם?..ואז טוחנים
האם הקציצות יחזיקו בלי ביצים?
הי חיה
לא מבשלים את העדשים
ויחזיקו טוב מאוד בלי ביצים 🙂
היי עינת. תבורכי!!! יצא מעולה. בזכותך הקטנים אכלו וליקקו האצבעות. צירפתי לזה אורז מלא והרגשתי מאושרת מהבריאות שנכנסת לגופם הקטן :). יש עוד מתכונים של קציצות עם רוטב? עד היום כל הקציצות הטבעוניות שהכנתי בתנור נחלו כישלון במשפחה והבנתי כי היו להם יבשות מידי…. לעניין המתכון, לא ציינת באיזה שלב מוסיפים החומץ ומיץ הלימון. תודה על כל הטוב הזה שאת חולקת איתנו
תודה דניאלה! כיף לשמוע 🙂
כל מתכון של קציצות שהן יציבות יחסית אפשר לאכול עם הרוטב הזה
יש קציצות שהן רכות מדי ולכן לא יתאימו, כמו קציצות קינואה למשל
אבל אם יש בהן קטניות, הן יהיו יציבות מספיק ויחזיקו מעמד ברוטב
לגבי החומץ ומיץ הלימון – צודקת! עדכנתי. תודה
שלום לך.
שתי שאלות ברשותך:
שתים וחצי כוסות אחרי או לפני ההשריה.
ומה אלו עדשים חומות? אני מכירה כתומות, ירוקות ושחורות
תודה
לילך
הי לילך
לגבי העדשים – כמו שכתוב "לאחר השריה
יש גם עדשים חומות. אבל זה לא משנה. אפשר עם שחורות או ירוקות