½ כוס אורז אדום
1/3 כוס עדשים ירוקות (אפשר מושרות, ואפשר גם לא)
בצל קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
חופן אגוזי מלך קצוצים
מלח, פלפל, פפריקה חריפה, כמון, כורכום
מבשלים את האורז – מרתיחים כוס מים, מוסיפים קצת מלח וכפית שמן זית, מוסיפים את האורז ומרתיחים שוב. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40-45 דקות.
מבשלים את העדשים – מניחים את העדשים בסיר עם מים. מרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. לא להוסיף מלח למי הבישול של העדשים, מכיוון שהוא ימנע את התרככותן.
מאדים בצל בשמן להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה). מוסיפים תבלינים ומערבבים. מוסיפים אורז, עדשים ואגוזים ומערבבים היטב.
מורידים מהאש. מכסים את הסיר ומניחים בצד ל-15-20 דקות.
צפיות 2,366
לפוסט הזה יש 2 תגובות
ב"ה.
חייבים אורז אדום או שאפשר אורז רגיל?
אפשר אורז מלא רגיל