• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • קורסים דיגיטליים
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

לביבות חצילים טבעוניות

מיני קורס מתנה
לביבות חצילים טבעוניות אפויות
  • אפשר להקפיא. לא להפשיר, להכניס ישר לתנור
  • לחמם בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות

חציל בינוני
בצל סגול גדול קצוץ
בצל ירוק עבה קצוץ
כף שמן
שתי כפות טחינה גולמית
2 כפות קמח חומוס
מלח פלפל

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם

ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'

מחממים תנור ל-180 מעלות, דוקרים את החציל עם מזלג מכל הכיוונים ומכניסים לתנור ל-50 דקות

כשהחציל מוכן, מוציאים אותו מהתנור, חוצים ופותחים ומניחים בצד לצינון

בינתיים, מאדים את הבצל בכף שמן עד להזהבה (אש נמוכה, סיר מכוסה) – אם צריך, מוסיפים קצת מים מדי פעם כדי שלא ידבק

מוציאים את "בשר" החציל לתוך מסננת וסוחטים אותו היטב!!
חשוב מאוד!

טוחנים בבלנדר : חציל, בצל סגול מאודה ובצל ירוק קצוץ
מוסיפים קמח חומוס, טחינה ותבלינים ומערבבים

מחממים שוב תנור ל-200 מעלות

לוקחים כף גדושה מהתערובת, מניחים על נייר אפייה, ומועכים מעט לקבלת צורה של לביבה – כך עושים עם כל התערובת

מכניסים לתנור ל-30 דקות, או עד שהלביבות משחימות מעט

אם רוצים שהלביבות יהיו שחומות משני הצדדים, אחרי 20 דקות אפשר כבר להפוך אותן מבלי שיתפרקו

הלביבות נשארות נימוחות בפנים

לביבות חצילים טבעוניות אפויות
צפיות 4,073
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

ארוחת טורטיה טבעונית

ארוחת טורטיה טבעונית

בטטה ברוקולי וטופו בקרם קשיו

בטטה ברוקולי וטופו בקרם קשיו

פריטטה טבעונית עם תירס

כרובית אפונה ומנגולד

כרובית מנגולד ואפונה ברוטב חמצמץ

שווארמה פטריות

שווארמה פטריות

לחם אורז שטוח שאופים במחבת - טבעוני ללא גלוטן

לחם אורז שטוח שאופים במחבת – ללא גלוטן

23 תגובות

  1. אפרת הגב מאי 17, 2022 בשעה 11:34

    אמאל'ההה זה טעים חיסלתי הכל לבד. וקצת הילדים שלי. השתמשתי בבצל לבן והכי ליגה שזה ללא גלוטן. תודה רבה

    • עינת שגיא הגב מאי 17, 2022 בשעה 11:39

      יאא 🙂 תענוג! תודה!!

  2. עינת שגיא הגב יוני 28, 2019 בשעה 12:08

    כיף לשמוע! תודה יפעת 🙂

  3. יפעת הגב יוני 28, 2019 בשעה 09:57

    לביבות מעולות. הכנתי אותן מלא פעמים ואפילו מי שלא אוהב חצילים נהנה מהן. תודה

  4. צילי הגב נובמבר 25, 2016 בשעה 15:17

    אני השתמשתי ברעיון שלך (המתכון המקורי) וטיגנתי את כל הירקות ביחד. את החציל גם – הכל חתוך לקוביות קטנות מאוד. הבצל הוכנס קודם – יש לציין שללא שמן.
    החצילים הושרו במלח וכפית שמן זית לפני הטיגון) הוספתי קישוא קטן אחד, חצי בטטה, פטריות וטופו (שהושרה בשמן סומסום) הוספתי תבלינים , וגם פלפל חריף ירוק ושום.
    לאחר מכן הוספתי את הקמח ואת הטחינה הכנתי לביבות והופ לטוסטר.
    טעים!!
    תודה רבה

  5. רוזה הגב יוני 3, 2016 בשעה 12:58

    עינת תודה רבה. יצא מעולה. אני עושה קומבינציה הזאת מכל הירקות. יוצא מעולה. תודה שאת משקיה כל כך הרבה

    • עינת שגיא הגב יוני 3, 2016 בשעה 14:22

      תודה 🙂

  6. רלוקה הגב נובמבר 6, 2013 בשעה 21:00

    הכנתי את הקציצות היום, והן יצאו טעימות להפליא. במקום בצל ירוק שמתי פטרוזיליה, ותיבלתי עם פפריקה. בגלל שמאוד מיהרתי, שכחתי לטגן את הבצל, והשתמשתי בו חי – נראה שזה לא פגע בטעם בכלל.

    • עינת שגיא הגב נובמבר 7, 2013 בשעה 13:32

      איזה כיף 🙂
      תודה רבה על השיתוף

  7. ~ לביבות פראסה וחציל טבעוניות ~ | Pink Lady הגב דצמבר 26, 2012 בשעה 19:36

    […] שבועיים מצאתי מתכון מדהים ללביבות חצילים בבלוג טבעוני שאני עוקבת אחריו כבר תקופה, החלטתי להכין […]

  8. שרה הגב דצמבר 2, 2012 בשעה 16:12

    קמח חומוס, כמובן

  9. שרה הגב דצמבר 2, 2012 בשעה 16:12

    באיזה קמח אפשר להשתמש במקום בקמח חומוס? ולחילופין איך עושים קמח תירס?

    • עינת שגיא הגב דצמבר 2, 2012 בשעה 17:22

      אפשר להחליף בכל קמח אחר
      אני קונה קמח חומוס. אני לא יודעת אם אפשר להכין לבד

  10. רונית מגן הגב נובמבר 8, 2012 בשעה 21:18

    מהי גירסה 1 לחצילים ?
    עינת – בדרך כלל אני משתדלת שכמעט בכל תבשיל יהיו גם דגן וגם קטניה וכך אני
    מבטיחה את עושר התזונה.
    האם לדעתך אפשר להוסיף לחציל פרט לבצלים לדוגמא גם אפונה יבשה מבושלת עם קינואה מבושלת ?

    • עינת שגיא הגב נובמבר 9, 2012 בשעה 13:09

      הי רונית
      גירסה1 ללביבות חצילים גם מופיעה באתר – אפשר למצוא אותה בחיפוש "לביבות חצילים" או בקטגוריית "לביבות/קציצות"

      הלביבות האלה אמורות להיות כתוספת לארוחה, ולא חייבות להכיל גם דגן וקטניה

      אפשר כמובן להוסיף דגן וקטניה, אבל אז הן לא יהיו לביבות חצילים 🙂

  11. מיכל הגב אוקטובר 23, 2012 בשעה 19:19

    אהבתי מאוד! בפעם הבאה אני אוסיף אגוזי מלך. נראה לי מתאים.

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 24, 2012 בשעה 08:07

      יאמ! רעיון מצוין
      תודה 🙂

  12. לביבות פראסה וחציל | Pink Lady הגב ספטמבר 14, 2012 בשעה 15:35

    […] שבועיים מצאתי מתכון מדהים ללביבות חצילים בבלוג טבעוני שאני עוקבת אחריו כבר תקופה, החלטתי להכין […]

  13. די הגב ספטמבר 12, 2012 בשעה 20:17

    זה לגמרי הולך להיות על שולחן החג שלי.. 🙂

  14. דינה פרג'ון הגב ספטמבר 1, 2012 בשעה 07:47

    קציצות חצילים זה נראה מצויין אבל אפשר לקבל קציצות לראש השנה של פרסה או מנגול תודה

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 5, 2012 בשעה 19:55

      הי דינה
      יש באתר לביבות כרישה

  15. קישורים לסופשבוע « משחקת באוכל הגב אוגוסט 31, 2012 בשעה 12:15

    […] אתם כבר מכירים? וואו, זה נראה ממש טעים. וואו, גם זה!  ג'אז בשביל הפרות. מקסים ומעורר מחשבה. אוף-טופיק: הבלוג […]

  16. קישורים לסופשבוע « משחקת באוכל הגב אוגוסט 31, 2012 בשעה 12:10

    […] וואו, גם זה! […]

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (59)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (27)
  • ארוחות בוקר (11)
  • חומוס (33)
  • טופו (41)
  • יום העצמאות (31)
  • ירקות (91)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (173)
  • ללא טופו (90)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (43)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (13)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (101)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (43)
  • שעועית (13)
  • תוספות (10)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • קורסים דיגיטליים
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

ארוחת טורטיה טבעונית

ארוחת טורטיה טבעונית

בטטה ברוקולי וטופו בקרם קשיו

בטטה ברוקולי וטופו בקרם קשיו

פריטטה טבעונית עם תירס

כרובית אפונה ומנגולד

כרובית מנגולד ואפונה ברוטב חמצמץ

שווארמה פטריות

שווארמה פטריות

לחם אורז שטוח שאופים במחבת - טבעוני ללא גלוטן

לחם אורז שטוח שאופים במחבת – ללא גלוטן

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס