לביבות חצילים טבעוניות
21 תגובות
השארת תגובה
מחממים תנור ל-180 מעלות, דוקרים את החציל עם מזלג מכל הכיוונים ומכניסים לתנור ל-50 דקות
כשהחציל מוכן, מוציאים אותו מהתנור, חוצים ופותחים ומניחים בצד לצינון
בינתיים, מאדים את הבצל בכף שמן עד להזהבה (אש נמוכה, סיר מכוסה) – אם צריך, מוסיפים קצת מים מדי פעם כדי שלא ידבק
מוציאים את "בשר" החציל לתוך מסננת וסוחטים אותו היטב!!
חשוב מאוד!
טוחנים בבלנדר : חציל, בצל סגול מאודה ובצל ירוק קצוץ
מוסיפים קמח חומוס, טחינה ותבלינים ומערבבים
מחממים שוב תנור ל-200 מעלות
לוקחים כף גדושה מהתערובת, מניחים על נייר אפייה, ומועכים מעט לקבלת צורה של לביבה – כך עושים עם כל התערובת
מכניסים לתנור ל-30 דקות, או עד שהלביבות משחימות מעט
אם רוצים שהלביבות יהיו שחומות משני הצדדים, אחרי 20 דקות אפשר כבר להפוך אותן מבלי שיתפרקו
הלביבות נשארות נימוחות בפנים
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
כיף לשמוע! תודה יפעת 🙂
[Reply]
לביבות מעולות. הכנתי אותן מלא פעמים ואפילו מי שלא אוהב חצילים נהנה מהן. תודה
[Reply]
אני השתמשתי ברעיון שלך (המתכון המקורי) וטיגנתי את כל הירקות ביחד. את החציל גם – הכל חתוך לקוביות קטנות מאוד. הבצל הוכנס קודם – יש לציין שללא שמן.
החצילים הושרו במלח וכפית שמן זית לפני הטיגון) הוספתי קישוא קטן אחד, חצי בטטה, פטריות וטופו (שהושרה בשמן סומסום) הוספתי תבלינים , וגם פלפל חריף ירוק ושום.
לאחר מכן הוספתי את הקמח ואת הטחינה הכנתי לביבות והופ לטוסטר.
טעים!!
תודה רבה
[Reply]
עינת תודה רבה. יצא מעולה. אני עושה קומבינציה הזאת מכל הירקות. יוצא מעולה. תודה שאת משקיה כל כך הרבה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 3rd, 2016 at 14:22
תודה 🙂
[Reply]
הכנתי את הקציצות היום, והן יצאו טעימות להפליא. במקום בצל ירוק שמתי פטרוזיליה, ותיבלתי עם פפריקה. בגלל שמאוד מיהרתי, שכחתי לטגן את הבצל, והשתמשתי בו חי – נראה שזה לא פגע בטעם בכלל.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 7th, 2013 at 13:32
איזה כיף 🙂
תודה רבה על השיתוף
[Reply]
[…] שבועיים מצאתי מתכון מדהים ללביבות חצילים בבלוג טבעוני שאני עוקבת אחריו כבר תקופה, החלטתי להכין […]
קמח חומוס, כמובן
[Reply]
באיזה קמח אפשר להשתמש במקום בקמח חומוס? ולחילופין איך עושים קמח תירס?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 2nd, 2012 at 17:22
אפשר להחליף בכל קמח אחר
אני קונה קמח חומוס. אני לא יודעת אם אפשר להכין לבד
[Reply]
מהי גירסה 1 לחצילים ?
עינת – בדרך כלל אני משתדלת שכמעט בכל תבשיל יהיו גם דגן וגם קטניה וכך אני
מבטיחה את עושר התזונה.
האם לדעתך אפשר להוסיף לחציל פרט לבצלים לדוגמא גם אפונה יבשה מבושלת עם קינואה מבושלת ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 9th, 2012 at 13:09
הי רונית
גירסה1 ללביבות חצילים גם מופיעה באתר – אפשר למצוא אותה בחיפוש "לביבות חצילים" או בקטגוריית "לביבות/קציצות"
הלביבות האלה אמורות להיות כתוספת לארוחה, ולא חייבות להכיל גם דגן וקטניה
אפשר כמובן להוסיף דגן וקטניה, אבל אז הן לא יהיו לביבות חצילים 🙂
[Reply]
אהבתי מאוד! בפעם הבאה אני אוסיף אגוזי מלך. נראה לי מתאים.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 24th, 2012 at 08:07
יאמ! רעיון מצוין
תודה 🙂
[Reply]
[…] שבועיים מצאתי מתכון מדהים ללביבות חצילים בבלוג טבעוני שאני עוקבת אחריו כבר תקופה, החלטתי להכין […]
זה לגמרי הולך להיות על שולחן החג שלי.. 🙂
[Reply]
קציצות חצילים זה נראה מצויין אבל אפשר לקבל קציצות לראש השנה של פרסה או מנגול תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 5th, 2012 at 19:55
הי דינה
יש באתר לביבות כרישה
[Reply]
[…] אתם כבר מכירים? וואו, זה נראה ממש טעים. וואו, גם זה! ג'אז בשביל הפרות. מקסים ומעורר מחשבה. אוף-טופיק: הבלוג […]
[…] וואו, גם זה! […]