האם יש אפשרת להחליף את הסילאן וסירופ מייפל בהכנת מתוקים בריאים? אני סוכרתית ומוצרים אלו אסורים לי, בד״כ אני מסתפקת בלאכול פרי (גם לא כל פרי, תפוח, אגס, מעט תות שדה) לפעמים אני אוכלת תמר או משמש מיובש כדי לספק את רצוני למתוק, אבל אולי יש דרך אחרת?
תודה
הי ז'וזט
התחליפים היחידים הם ממתיקים מלאכותיים, שהם הרבה יותר מסוכנים מסילאן ומייפל.
המאפים האלה די מאוזנים. יש בהם שקדים וקוואקר שממתנים את ההשפעה של הסוכר.
נסי לאכול ולמדוד סוכר, ותראי איך הם משפיעים עליך
בהצלחה
שלום עינת,
חשפת אותי בבלוג שלך לעולם שלם, ונראה שלא כזה קשה כמו שנדמה לי להיות טבעונית. אז קודם כל תודה רבה!
מלבד זאת, רציתי לדעת באיזה רסק תפוחים את משתמשת, והאם זה לא בעייתי להשתמש במוצר משומר?…
תודה רבה לך שוב, וחג שמח!
אתמול הכנתי שני מתכונים שלך, אחד עוגיות שקדים (ללא גלוטן) והשני היה המתכון הזה של המאפינס שקדים, פשוט מעדן, כל הבית ריח תפוחים.
יש לי שאלה, אני רוצה להגיש את המאפין בחג, איך לשמור את המאפין? במקרר? או בקופסא אטומה על השיש?
כמה זמן אפשר לשמור אותם?
הי גלית
אני לא בטוחה שכל מתכון של מאפינס אפשר להמיר לעוגה
את חום התנור אפשר להשאיר איך שהוא, אבל לדעתי לעוגה צריך קצת יותר זמן
30 דקות במקום 20
תלוי באיזו תבנית את מכינה
אחרי 20 דקות תבדקי עם קיסם אם העוגה יבשה, ואם לא, תוסיפי עוד 10 דקות
ותבדקי שוב
היי עינת,
האם יש אפשרת להחליף את הסילאן וסירופ מייפל בהכנת מתוקים בריאים? אני סוכרתית ומוצרים אלו אסורים לי, בד״כ אני מסתפקת בלאכול פרי (גם לא כל פרי, תפוח, אגס, מעט תות שדה) לפעמים אני אוכלת תמר או משמש מיובש כדי לספק את רצוני למתוק, אבל אולי יש דרך אחרת?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 23rd, 2016 at 17:33
הי ז'וזט
התחליפים היחידים הם ממתיקים מלאכותיים, שהם הרבה יותר מסוכנים מסילאן ומייפל.
המאפים האלה די מאוזנים. יש בהם שקדים וקוואקר שממתנים את ההשפעה של הסוכר.
נסי לאכול ולמדוד סוכר, ותראי איך הם משפיעים עליך
בהצלחה
[Reply]
ז׳וזט Reply:
אפריל 1st, 2016 at 16:02
תודה, אעשה זאת
[Reply]
היי עינת
האם אפשר לדעתך להחליף את המייפל בסילאן? באותה הכמות?
תודה יעל
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 21st, 2016 at 14:52
אפשרי, באותה כמות. אבל קחי בחשבון שהצבע ישתנה 🙂
[Reply]
יצא מעולה! קל להכנה וטעים מאוד!
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 29th, 2015 at 19:33
איזה כיף 🙂 תודה !
[Reply]
שלום ענת
מה אפשר לשים במקום חמאת שקדים?
יש לי בבית חמאת בוטנים או שמן קוקוס או טחינה?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 3rd, 2014 at 15:50
הי שלומית
חמאת בוטנים או טחינה יעבדו
אבל אז המאפינס לא יהיו מאפינס שקדים 🙂
אני ממליצה לנסות מתכון אחר שמלכתחילה מכיל ח.בוטנים או טחינה
[Reply]
האם אפשר להשתמש בממרח שקדים במקום חמאת שקדים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 24th, 2013 at 17:01
תלוי ברכיבים שלו
תכתבי לי את רשימת הרכיבים ואבדוק
[Reply]
אה, והוספתי קינמון כי אני מאוד אוהבת
[Reply]
עשיתי, סוף סוף מאפה שלא מסבך אותי, לא מאיים עלי, ו-טבעוני.
יצא טעים, אפילו לי, שלא מתעסקת עם בצק בד"כ, וכל כך פשוט וקל להכנה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 9th, 2013 at 16:11
איזה כיף 🙂 תודה על השיתוף עופרי!
ותוספת הקינמון נשמעת לי כשדרוג מצוין!
[Reply]
היי ענת!
אפשר להחליף במקום סירופ מייפל להשתמש בשקית סטיביה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 14th, 2013 at 17:19
הי אביבה
לא יודעת. לא ניסיתי בעצמי
מוזמנת לנסות ולדווח 🙂
[Reply]
שלום עינת,
חשפת אותי בבלוג שלך לעולם שלם, ונראה שלא כזה קשה כמו שנדמה לי להיות טבעונית. אז קודם כל תודה רבה!
מלבד זאת, רציתי לדעת באיזה רסק תפוחים את משתמשת, והאם זה לא בעייתי להשתמש במוצר משומר?…
תודה רבה לך שוב, וחג שמח!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 7th, 2013 at 08:09
תודה 🙂
אני משתמשת ברסק תפוחים שאין בו תוספים
בקישור הזה את יכולה למצוא רשימת מוצרים שאני משתמשת בהם
ביניהם גם רסק התפוחים
http://www.einatnutrition.co.il/?page_id=993
אפשר גם לטחון תפוח עם מעט מים בבלנדר במקום להשתמש בקנוי
[Reply]
היי עינת,
אתמול הכנתי שני מתכונים שלך, אחד עוגיות שקדים (ללא גלוטן) והשני היה המתכון הזה של המאפינס שקדים, פשוט מעדן, כל הבית ריח תפוחים.
יש לי שאלה, אני רוצה להגיש את המאפין בחג, איך לשמור את המאפין? במקרר? או בקופסא אטומה על השיש?
כמה זמן אפשר לשמור אותם?
מאמינה שבהמשך אכין עוד כמה מתכונים שלך.
חג שמח ושנה טובה,
איריס חיים
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 31st, 2013 at 06:46
תודה איריס 🙂
הם בדרך כלל נשמרים עד שבוע
רצוי לשמור אותם במקרר
אבל כדי שיהיו טובים בחג, לדעתי כדאי להכין באותו יום
או מקסימום יום לפני
[Reply]
הי עינת, אני משערת שאפשר להכין את מתכוני המאפין שלך כעוגות?
האם מומלץ להנמיך מעט את חום התנור כשאופים את זה כעוגה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 12th, 2013 at 03:47
הי גלית
אני לא בטוחה שכל מתכון של מאפינס אפשר להמיר לעוגה
את חום התנור אפשר להשאיר איך שהוא, אבל לדעתי לעוגה צריך קצת יותר זמן
30 דקות במקום 20
תלוי באיזו תבנית את מכינה
אחרי 20 דקות תבדקי עם קיסם אם העוגה יבשה, ואם לא, תוסיפי עוד 10 דקות
ותבדקי שוב
[Reply]
זה אחד המתכונים המוצלחים שלך!!! (ניסיתי כמה, אם כי אני נוטה לשנות חלק מהמרכיבים)
לידיעתך אני עשיתי את זה מחצי קמח חומוס וחצי פתיתי קוקוס וחצי טחינה חצי חמאת שקדים ויצא מעולה…
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 4th, 2013 at 11:07
מעולה 🙂
תודה על השיתוף !
[Reply]
ענת Reply:
אוגוסט 22nd, 2013 at 11:55
כלומר -1/8 כוס חמאת שקדים ו 1/8 כוס טחינה? גם חלוקת 1/3 כוס קמח הכוסמין לחומוס ולפתיתי קוקוס? אם השתמשת בקוקוס הפחתת את כמות המייפל?
[Reply]
אריאלה Reply:
ספטמבר 22nd, 2013 at 14:28
מנסה להבין את תחליף הכמויות ולא מבינה
[Reply]
הי
חמאת שקדים זה שקדייה? אם לא האם אפשר להכין עם שקדייה?
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 21st, 2013 at 08:21
הי מילי
נראה לי שכן
רק לוודא שאין שום חומרים חוץ משקדים
בהצלחה
[Reply]
הי
מתכונים מדהימים!! תודה על השיתוף!
יש המלצה לתחליף לסירופ מייפל? אסור לי סוכר וגם תחליפיו…
תודה רבה 🙂
דפנה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 3rd, 2013 at 12:27
תודה דפנה 🙂
כל תחליף אחר יכיל סוכר
כך שקשה לי לחשוב על תחליף ללא סוכר אם רוצים שהמאפינס יהיו מתוקים
במה את משתמשת בדרך כלל באפייה?
[Reply]
אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום קוואקר – צליאק…
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 3rd, 2013 at 12:26
אני מניחה שאת ממירה לקמח ללא גלוטן
אז פשוט לשים יותר קמח
[Reply]
הי עינת
את חושבת שבמקום לקנות רסק תפוחים אפשר לשים תפוח או שניים בבלנדר וזה יהיה אותו הדבר?
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 2nd, 2013 at 13:46
כן, בהחלט
מספיק תפוח אחד
[Reply]