לביבות כרישה וכרוב טבעוניות אפויות ללא גלוטן
33 תגובות
השארת תגובה
מחממים מעט שמן במחבת נון-סטיק
קוצצים את הכרישות ומטגנים עד ריכוך (אש גבוהה, עם מכסה)
לאחר ריכוך הכרישות, קוצצים את הכרוב ומוסיפים לכרישות.
מערבבים, מכסים שוב וממשיכים לטגן עד ריכוך הכרוב.
מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים מדי פעם.
כשהירקות מוכנים, מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון
בינתיים קוצצים שקדים בקוצץ עד לקבלת אבקה דקה
מערבבים את הירקות עם השקדים טוב-טוב עם הידיים, ממש למעוך כמו בצק עד שהתערובת דביקה מספיק
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20 דקות
הופכים את הלביבות, ומכניסים ל-10 דקות נוספות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
שלום עינת,
רציתי לשאול לגבי החשיפה לחום של שקדים, באתר של המרכז לרפואת הרמב"ם ראיתי כי חשיפה לחום פוגעת בערכים התזונתיים, מקטינה את כמות הויטמינים ולא פעם גם משנה את המבנה הכימי של חומצות השומן כלומר חשיפה לחום אינה תהליך רצוי. מהכרת הנושא האם זה אכן כך?, האם יש להעדיף תחליף אחר לקמח השקדים?
[Reply]
לביבות מדהימות! אפיתי בסביבות 15 דקות (לא 20) ולאחר מכן הפכתי ואפיתי עוד 10 דקות.
בנוסף, כן סיננתי את הנוזלים מהכרוב והכרישה, כי הם כבר היו רכים מספיק ועדיין נותרו המון נוזלים.
מה שכן, הוספתי קצת יותר מדי מלח כי אני רגילה שהמליחות דוהה אחרי אפיה. לא כך בלביבות האלה – המליחות נשארת כמו זו בתערובת.
שומרת את המתכון באהבה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 30th, 2016 at 16:48
נהדר 🙂 תודה ענבל
[Reply]
יצא מדהים!! תודה (: הולך להיות קבוע אצלי בוודאות
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 9th, 2016 at 11:56
איזה כיף 🙂 תודה !
[Reply]
עינת, תודה רבה על המתכון (ועל עוד מתכונים נוספים כמובן), הכנו בערב החג, יצא מעולה וכולם ליקקו את האצבעות!
* הוספנו גם פטרוזיליה ושמיר קצוצים לתערובת.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 16th, 2015 at 17:37
איזה כיף נטע 🙂 תודה !
[Reply]
מעולה.
כדאי אולי לציין שהן ממש משתפרות כמה שעות אחרי היציאה מהתנור ולמחרת, בכלל…
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 13th, 2015 at 08:55
תודה 🙂
[Reply]
היי. האם אפשר
להחליף את השקדים בקשיו? (זה מה שיש לי בבית)
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 6th, 2015 at 15:10
כן. אפשרי בהחלט
[Reply]
יצא מעולה!!!
הוספתי גם בצל כי לא היה לי מספיק כרישה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 8th, 2015 at 14:02
תודה 🙂
[Reply]
את יכולה להמיר לי את הכמות כוסות השקדים שציינת לכמות כוסות השקדים אחרי שנטחנו? אני פשוט רוצה לקנות שקדים טחונים מראש ורוצה לדעת כמה כוסות צריך 🙂 תודה רבה שירן
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 7th, 2014 at 19:59
הי שירן
תתחילי מ-2 כוסות שקדים טחונים, ואם צריך תוסיפי
בכל מקרה, אם את קונה שקדים טחונים מראש, תקני כמות גדולה
תוכלי להשתמש בהם בכל מיני מתכונים
🙂
[Reply]
הי עינת מה אפשר לשים במקום הכרוב? אולי עוד כרישה או תפוא?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 23rd, 2014 at 12:48
הי יעלה
אפשר בהחלט להוסיף עוד כרישה, או בצל
[Reply]
וואו זה נשמע טוב! רצה להכין!
[Reply]
שלום עינת, האם ניתן בלביבות הכרישה והכרוב להחליף כל כמות השקדים בקמח שקדים, ואם כן מה כמות קמח השקדים הנדרשת?
תודה
מאיה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 3rd, 2014 at 13:49
הי מאיה
כן, בהחלט אפשר
תתחילי מ-2 כוסות קמח שקדים
ותראי איך התערובת מתנהגת
אם זה נדבק, אז זה מספיק. אם לא, תוסיפי עוד חצי כוס
[Reply]
הכנתי היום עם חצי קמח שקדים וחצי קמח מצה, יצא משגע.
וזה אחרי שלסדר הכנתי את לביבות הכרישה שלך (רק עם קמח מצה עקב אלרגיות של אורחים) והן היו הצלחה מסחררת.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 21st, 2014 at 07:59
איזה כיף 🙂 תודה טל!
[Reply]
הי לך ולכם
עשיתע את הלביבות וטקצרתי תשואות רבות ואדירות. הגדילה אחת ואמרה שהיא חיפשה את הטעם הזה שנים מאז היותה ילדה אצל העוזרת שלה ואני התקרבתי מאוד לטעם.. העברתי הלאה ..
כל הכבו7ד ל המשיכי להעביר מתכונים…
חג שמח עליזה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 16th, 2014 at 17:30
וואו ! איזה כיף 🙂
תודה רבה על השיתוף עליזה!
[Reply]
יצאו מעולות!
גם אוכלי הבשר במשפחה נהנו.
תודה רבה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 15th, 2014 at 09:23
מעולה! תודה על העדכון 🙂
[Reply]
היי, נשמע מעולה אבל אני לא כל כך אוהבת כרישה. מה אפשר לשים במקום? בצל לבן יעשה את העבודה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 12th, 2014 at 12:07
הי הגר. לא מומלץ לוותר על הכרישה בלביבות כרישה 🙂
אבל נסי את הלביבות האלה
http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=1443
די דומות, עם ירקות שונים
[Reply]
תודה!
בא לי בידיוק בזמן לכרוב אדום.
[Reply]
תודה רבה. האם צריך לסנן את נוזלי הכרוב והכרישה לפני הוספת השקדים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 2nd, 2014 at 14:19
אין צורך
הנוזלים מתאדים בבישול הירקות
[Reply]
טעימות ופשוטות, ובלי טעם ״כרובי״ שחששתי ממנו.יהפכו לבנות בית אצלנו.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 31st, 2013 at 14:48
איזה כיף 🙂
תודה רבה ליאת!
[Reply]