• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

לביבות כרישה וכרוב טבעוניות אפויות ללא גלוטן

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
לביבות כרישה וכרוב טבעוניות אפויות
מדריך חינמי למתחילים
המזווה חנות טבע און ליין

כמות ל-15-17 לביבות – תלוי בגודל שלהן

2 כרישות בינוניות
חצי כרוב גדול או כרוב קטן שלם
2 כוסות שקדים טבעיים
שמן זית
מלח פלפל

קוצץ או מטחנת תבלינים

מחממים מעט שמן במחבת נון-סטיק
קוצצים את הכרישות ומטגנים עד ריכוך (אש גבוהה, עם מכסה)
לאחר ריכוך הכרישות, קוצצים את הכרוב ומוסיפים לכרישות.
מערבבים, מכסים שוב וממשיכים לטגן עד ריכוך הכרוב.
מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים מדי פעם.
כשהירקות מוכנים, מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון
בינתיים קוצצים שקדים בקוצץ עד לקבלת אבקה דקה

מערבבים את הירקות עם השקדים טוב-טוב עם הידיים, ממש למעוך כמו בצק עד שהתערובת דביקה מספיק

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מכניסים לתנור ל-20 דקות
הופכים את הלביבות, ומכניסים ל-10 דקות נוספות

שיתוף
Share this on WhatsApp

יש לך שאלה על המתכון?
הצליח לך ובא לך לפרגן?
מזמינה אותך לכתוב בקבוצת המתכונים בפייסבוק

 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
בואו נדבר על זה... שאלות ותגובות על מתכונים באתר
 

33 תגובות

  1. אלי הגב אוגוסט 16, 2017 בשעה 18:13

    שלום עינת,
    רציתי לשאול לגבי החשיפה לחום של שקדים, באתר של המרכז לרפואת הרמב"ם ראיתי כי חשיפה לחום פוגעת בערכים התזונתיים, מקטינה את כמות הויטמינים ולא פעם גם משנה את המבנה הכימי של חומצות השומן כלומר חשיפה לחום אינה תהליך רצוי. מהכרת הנושא האם זה אכן כך?, האם יש להעדיף תחליף אחר לקמח השקדים?

    [Reply]

  2. ענבל הגב מרץ 30, 2016 בשעה 14:45

    לביבות מדהימות! אפיתי בסביבות 15 דקות (לא 20) ולאחר מכן הפכתי ואפיתי עוד 10 דקות.
    בנוסף, כן סיננתי את הנוזלים מהכרוב והכרישה, כי הם כבר היו רכים מספיק ועדיין נותרו המון נוזלים.
    מה שכן, הוספתי קצת יותר מדי מלח כי אני רגילה שהמליחות דוהה אחרי אפיה. לא כך בלביבות האלה – המליחות נשארת כמו זו בתערובת.
    שומרת את המתכון באהבה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 30th, 2016 at 16:48

    נהדר 🙂 תודה ענבל

    [Reply]

  3. זוהר הגב ינואר 9, 2016 בשעה 09:31

    יצא מדהים!! תודה (: הולך להיות קבוע אצלי בוודאות

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 9th, 2016 at 11:56

    איזה כיף 🙂 תודה !

    [Reply]

  4. נטע הגב ספטמבר 16, 2015 בשעה 09:25

    עינת, תודה רבה על המתכון (ועל עוד מתכונים נוספים כמובן), הכנו בערב החג, יצא מעולה וכולם ליקקו את האצבעות!
    * הוספנו גם פטרוזיליה ושמיר קצוצים לתערובת.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 16th, 2015 at 17:37

    איזה כיף נטע 🙂 תודה !

    [Reply]

  5. אביחי הגב ספטמבר 12, 2015 בשעה 16:24

    מעולה.
    כדאי אולי לציין שהן ממש משתפרות כמה שעות אחרי היציאה מהתנור ולמחרת, בכלל…

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 13th, 2015 at 08:55

    תודה 🙂

    [Reply]

  6. שרית הגב יולי 5, 2015 בשעה 13:36

    היי. האם אפשר
    להחליף את השקדים בקשיו? (זה מה שיש לי בבית)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 6th, 2015 at 15:10

    כן. אפשרי בהחלט

    [Reply]

  7. שלומית הגב פברואר 8, 2015 בשעה 00:16

    יצא מעולה!!!
    הוספתי גם בצל כי לא היה לי מספיק כרישה.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 8th, 2015 at 14:02

    תודה 🙂

    [Reply]

  8. שירן הגב אוקטובר 7, 2014 בשעה 16:44

    את יכולה להמיר לי את הכמות כוסות השקדים שציינת לכמות כוסות השקדים אחרי שנטחנו? אני פשוט רוצה לקנות שקדים טחונים מראש ורוצה לדעת כמה כוסות צריך 🙂 תודה רבה שירן

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 7th, 2014 at 19:59

    הי שירן
    תתחילי מ-2 כוסות שקדים טחונים, ואם צריך תוסיפי
    בכל מקרה, אם את קונה שקדים טחונים מראש, תקני כמות גדולה
    תוכלי להשתמש בהם בכל מיני מתכונים
    🙂

    [Reply]

  9. יעלה הגב ספטמבר 23, 2014 בשעה 12:25

    הי עינת מה אפשר לשים במקום הכרוב? אולי עוד כרישה או תפוא?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 23rd, 2014 at 12:48

    הי יעלה
    אפשר בהחלט להוסיף עוד כרישה, או בצל

    [Reply]

  10. http://veganslaughterer.co.il הגב יולי 29, 2014 בשעה 15:53

    וואו זה נשמע טוב! רצה להכין!

    [Reply]

  11. מאיה הגב מאי 3, 2014 בשעה 13:21

    שלום עינת, האם ניתן בלביבות הכרישה והכרוב להחליף כל כמות השקדים בקמח שקדים, ואם כן מה כמות קמח השקדים הנדרשת?
    תודה
    מאיה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 3rd, 2014 at 13:49

    הי מאיה
    כן, בהחלט אפשר
    תתחילי מ-2 כוסות קמח שקדים
    ותראי איך התערובת מתנהגת
    אם זה נדבק, אז זה מספיק. אם לא, תוסיפי עוד חצי כוס

    [Reply]

  12. טל הגב אפריל 20, 2014 בשעה 21:51

    הכנתי היום עם חצי קמח שקדים וחצי קמח מצה, יצא משגע.
    וזה אחרי שלסדר הכנתי את לביבות הכרישה שלך (רק עם קמח מצה עקב אלרגיות של אורחים) והן היו הצלחה מסחררת.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 21st, 2014 at 07:59

    איזה כיף 🙂 תודה טל!

    [Reply]

  13. עליזה הגב אפריל 16, 2014 בשעה 08:54

    הי לך ולכם
    עשיתע את הלביבות וטקצרתי תשואות רבות ואדירות. הגדילה אחת ואמרה שהיא חיפשה את הטעם הזה שנים מאז היותה ילדה אצל העוזרת שלה ואני התקרבתי מאוד לטעם.. העברתי הלאה ..
    כל הכבו7ד ל המשיכי להעביר מתכונים…
    חג שמח עליזה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 16th, 2014 at 17:30

    וואו ! איזה כיף 🙂
    תודה רבה על השיתוף עליזה!

    [Reply]

  14. אלה הגב אפריל 15, 2014 בשעה 04:55

    יצאו מעולות!
    גם אוכלי הבשר במשפחה נהנו.
    תודה רבה.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 15th, 2014 at 09:23

    מעולה! תודה על העדכון 🙂

    [Reply]

  15. הגר הגב אפריל 12, 2014 בשעה 12:01

    היי, נשמע מעולה אבל אני לא כל כך אוהבת כרישה. מה אפשר לשים במקום? בצל לבן יעשה את העבודה?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 12th, 2014 at 12:07

    הי הגר. לא מומלץ לוותר על הכרישה בלביבות כרישה 🙂
    אבל נסי את הלביבות האלה
    http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=1443
    די דומות, עם ירקות שונים

    [Reply]

  16. חגית הגב ינואר 19, 2014 בשעה 16:21

    תודה!
    בא לי בידיוק בזמן לכרוב אדום.

    [Reply]

  17. קרן הגב ינואר 1, 2014 בשעה 10:14

    תודה רבה. האם צריך לסנן את נוזלי הכרוב והכרישה לפני הוספת השקדים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 2nd, 2014 at 14:19

    אין צורך
    הנוזלים מתאדים בבישול הירקות

    [Reply]

  18. ליאת הגב דצמבר 30, 2013 בשעה 21:15

    טעימות ופשוטות, ובלי טעם ״כרובי״ שחששתי ממנו.יהפכו לבנות בית אצלנו.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 31st, 2013 at 14:48

    איזה כיף 🙂
    תודה רבה ליאת!

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
פירות קפואים עד הבית
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
ריכוז של מתכונים בריאים, קלים וטעימים - בלי מוצרים מהחי
 
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
שייק בוקר טוב
אפרסמון בננה תמרים תותים 
😋😋🍌🍓🍌🍓

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחה מאוזנת ומשביעה
גרגירי חומוס עם בצל ופטריות יער
ירקות טריים
ומלא מלא טחינה 😃

המתכון לחומוס - זו בעצם שווארמה פטריות יער שעשויה לפי המתכון לשווארמה טופו שנמצא באתר (רק עם פטריות יער במקום טופו) שהוספתי לה גרגירי חומוס מבושלים

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שווארמה פטריות יער ובצל 🤩😋
כל מה שחסר זה פיתה וטחינה וזה מוש-לם!
מתכון כמו המתכון שיש באתר בישול בריא עם עינת לשווארמה טופו, רק בלי הטופו 😄
קישור לאתר בפרופיל 👆🏽 או באודות 👈🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עד שיגיע זמן צהריים סלט חסה עד שיגיע זמן צהריים
סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע
המתכון לרוטב נמצא באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
בדרכ אני לא אוכלת תפוחי אדמה, אבל השבוע התחשק לי.. 
הכי פשוט - תפוחי אדמה עם בצל ותבלינים בתנור
וגם פרוסות טופו בשמן זית ותבלינים
וירקות לאיזון וריענון 😁
מתכונים דומים יש באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כשאין אוכל מוכן בבית מאלתרי כשאין אוכל מוכן בבית
מאלתרים ממה שיש 🤷🏻‍♀️😋
לא שאני מתלוננת 😁

מתכונים לטופו ולשעועית נמצאים באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מה עושים כשקר ורעבים אבל אין חשק/זמן/פרודוקטים לבשל?
🥶🍜
מכינים מרק סמיך ומהביל מ-2 רכיבים שתמיד יש לי בבית....
מרק עדשים כתומות פשוט-פשוט מ-2 רכיבים

המתכון באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כבר שבוע אני בדודא על הסלט ה כבר שבוע אני בדודא על הסלט הזה 🤩
שרי, אבוקדו ותירס, בשמנזית, מיצלימון, חומצתפוחים, מלחפלפל
פתיחה מעולה ליום מעולה 💪🏾

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
צלחת ויטמין C 🍓🥝🤩

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (57)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (25)
  • חומוס (32)
  • טופו (38)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (89)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (159)
  • ללא טופו (76)
  • מאש (17)
  • מרק (27)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (23)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (96)
  • ראשונות (64)
  • שונות (42)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

ניווט מהיר באתר
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

היי, לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך 4 צעדים ראשונים למתחילים

להורדה מיידית
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס