• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

לביבות כרישה וכרוב טבעוניות אפויות ללא גלוטן

מיני קורס מתנה
לביבות כרישה וכרוב טבעוניות אפויות

כמות ל-15-17 לביבות – תלוי בגודל שלהן

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

2 כרישות בינוניות
חצי כרוב גדול או כרוב קטן שלם
2 כוסות שקדים טבעיים
שמן זית
מלח פלפל

קוצץ או מטחנת תבלינים

מחממים מעט שמן במחבת נון-סטיק
קוצצים את הכרישות ומטגנים עד ריכוך (אש גבוהה, עם מכסה)
לאחר ריכוך הכרישות, קוצצים את הכרוב ומוסיפים לכרישות.
מערבבים, מכסים שוב וממשיכים לטגן עד ריכוך הכרוב.
מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים מדי פעם.
כשהירקות מוכנים, מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון
בינתיים קוצצים שקדים בקוצץ עד לקבלת אבקה דקה

מערבבים את הירקות עם השקדים טוב-טוב עם הידיים, ממש למעוך כמו בצק עד שהתערובת דביקה מספיק

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מכניסים לתנור ל-20 דקות
הופכים את הלביבות, ומכניסים ל-10 דקות נוספות

צפיות 908
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

35 תגובות

  1. חן הגב מאי 7, 2022 בשעה 18:22

    היי עינת, מתכון מושלם!!!! אצלנו גם הוספתי כמה שיני שום לבישול של הכרישה והכרוב וזה סופר מומלץ, מוסיף ברמות וטעים בטירוף. בעייתי להתחיל לנשנש אותן.. כמו גרעינים חח. תודה רבה! 😀

    • עינת שגיא הגב מאי 8, 2022 בשעה 09:26

      יאמי 🙂 איזה כיף. תודה על העדכון

  2. אלי הגב אוגוסט 16, 2017 בשעה 18:13

    שלום עינת,
    רציתי לשאול לגבי החשיפה לחום של שקדים, באתר של המרכז לרפואת הרמב"ם ראיתי כי חשיפה לחום פוגעת בערכים התזונתיים, מקטינה את כמות הויטמינים ולא פעם גם משנה את המבנה הכימי של חומצות השומן כלומר חשיפה לחום אינה תהליך רצוי. מהכרת הנושא האם זה אכן כך?, האם יש להעדיף תחליף אחר לקמח השקדים?

  3. ענבל הגב מרץ 30, 2016 בשעה 14:45

    לביבות מדהימות! אפיתי בסביבות 15 דקות (לא 20) ולאחר מכן הפכתי ואפיתי עוד 10 דקות.
    בנוסף, כן סיננתי את הנוזלים מהכרוב והכרישה, כי הם כבר היו רכים מספיק ועדיין נותרו המון נוזלים.
    מה שכן, הוספתי קצת יותר מדי מלח כי אני רגילה שהמליחות דוהה אחרי אפיה. לא כך בלביבות האלה – המליחות נשארת כמו זו בתערובת.
    שומרת את המתכון באהבה!

    • עינת שגיא הגב מרץ 30, 2016 בשעה 16:48

      נהדר 🙂 תודה ענבל

  4. זוהר הגב ינואר 9, 2016 בשעה 09:31

    יצא מדהים!! תודה (: הולך להיות קבוע אצלי בוודאות

    • עינת שגיא הגב ינואר 9, 2016 בשעה 11:56

      איזה כיף 🙂 תודה !

  5. נטע הגב ספטמבר 16, 2015 בשעה 09:25

    עינת, תודה רבה על המתכון (ועל עוד מתכונים נוספים כמובן), הכנו בערב החג, יצא מעולה וכולם ליקקו את האצבעות!
    * הוספנו גם פטרוזיליה ושמיר קצוצים לתערובת.

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 16, 2015 בשעה 17:37

      איזה כיף נטע 🙂 תודה !

  6. אביחי הגב ספטמבר 12, 2015 בשעה 16:24

    מעולה.
    כדאי אולי לציין שהן ממש משתפרות כמה שעות אחרי היציאה מהתנור ולמחרת, בכלל…

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 13, 2015 בשעה 08:55

      תודה 🙂

  7. שרית הגב יולי 5, 2015 בשעה 13:36

    היי. האם אפשר
    להחליף את השקדים בקשיו? (זה מה שיש לי בבית)

    • עינת שגיא הגב יולי 6, 2015 בשעה 15:10

      כן. אפשרי בהחלט

  8. שלומית הגב פברואר 8, 2015 בשעה 00:16

    יצא מעולה!!!
    הוספתי גם בצל כי לא היה לי מספיק כרישה.

    • עינת שגיא הגב פברואר 8, 2015 בשעה 14:02

      תודה 🙂

  9. שירן הגב אוקטובר 7, 2014 בשעה 16:44

    את יכולה להמיר לי את הכמות כוסות השקדים שציינת לכמות כוסות השקדים אחרי שנטחנו? אני פשוט רוצה לקנות שקדים טחונים מראש ורוצה לדעת כמה כוסות צריך 🙂 תודה רבה שירן

    • עינת שגיא הגב אוקטובר 7, 2014 בשעה 19:59

      הי שירן
      תתחילי מ-2 כוסות שקדים טחונים, ואם צריך תוסיפי
      בכל מקרה, אם את קונה שקדים טחונים מראש, תקני כמות גדולה
      תוכלי להשתמש בהם בכל מיני מתכונים
      🙂

  10. יעלה הגב ספטמבר 23, 2014 בשעה 12:25

    הי עינת מה אפשר לשים במקום הכרוב? אולי עוד כרישה או תפוא?

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 23, 2014 בשעה 12:48

      הי יעלה
      אפשר בהחלט להוסיף עוד כרישה, או בצל

  11. http://veganslaughterer.co.il הגב יולי 29, 2014 בשעה 15:53

    וואו זה נשמע טוב! רצה להכין!

  12. מאיה הגב מאי 3, 2014 בשעה 13:21

    שלום עינת, האם ניתן בלביבות הכרישה והכרוב להחליף כל כמות השקדים בקמח שקדים, ואם כן מה כמות קמח השקדים הנדרשת?
    תודה
    מאיה

    • עינת שגיא הגב מאי 3, 2014 בשעה 13:49

      הי מאיה
      כן, בהחלט אפשר
      תתחילי מ-2 כוסות קמח שקדים
      ותראי איך התערובת מתנהגת
      אם זה נדבק, אז זה מספיק. אם לא, תוסיפי עוד חצי כוס

  13. טל הגב אפריל 20, 2014 בשעה 21:51

    הכנתי היום עם חצי קמח שקדים וחצי קמח מצה, יצא משגע.
    וזה אחרי שלסדר הכנתי את לביבות הכרישה שלך (רק עם קמח מצה עקב אלרגיות של אורחים) והן היו הצלחה מסחררת.

    • עינת שגיא הגב אפריל 21, 2014 בשעה 07:59

      איזה כיף 🙂 תודה טל!

  14. עליזה הגב אפריל 16, 2014 בשעה 08:54

    הי לך ולכם
    עשיתע את הלביבות וטקצרתי תשואות רבות ואדירות. הגדילה אחת ואמרה שהיא חיפשה את הטעם הזה שנים מאז היותה ילדה אצל העוזרת שלה ואני התקרבתי מאוד לטעם.. העברתי הלאה ..
    כל הכבו7ד ל המשיכי להעביר מתכונים…
    חג שמח עליזה

    • עינת שגיא הגב אפריל 16, 2014 בשעה 17:30

      וואו ! איזה כיף 🙂
      תודה רבה על השיתוף עליזה!

  15. אלה הגב אפריל 15, 2014 בשעה 04:55

    יצאו מעולות!
    גם אוכלי הבשר במשפחה נהנו.
    תודה רבה.

    • עינת שגיא הגב אפריל 15, 2014 בשעה 09:23

      מעולה! תודה על העדכון 🙂

  16. הגר הגב אפריל 12, 2014 בשעה 12:01

    היי, נשמע מעולה אבל אני לא כל כך אוהבת כרישה. מה אפשר לשים במקום? בצל לבן יעשה את העבודה?

    • עינת שגיא הגב אפריל 12, 2014 בשעה 12:07

      הי הגר. לא מומלץ לוותר על הכרישה בלביבות כרישה 🙂
      אבל נסי את הלביבות האלה
      https://cooking.einatnutrition.co.il/?p=1443
      די דומות, עם ירקות שונים

  17. חגית הגב ינואר 19, 2014 בשעה 16:21

    תודה!
    בא לי בידיוק בזמן לכרוב אדום.

  18. קרן הגב ינואר 1, 2014 בשעה 10:14

    תודה רבה. האם צריך לסנן את נוזלי הכרוב והכרישה לפני הוספת השקדים?

    • עינת שגיא הגב ינואר 2, 2014 בשעה 14:19

      אין צורך
      הנוזלים מתאדים בבישול הירקות

  19. ליאת הגב דצמבר 30, 2013 בשעה 21:15

    טעימות ופשוטות, ובלי טעם ״כרובי״ שחששתי ממנו.יהפכו לבנות בית אצלנו.

    • עינת שגיא הגב דצמבר 31, 2013 בשעה 14:48

      איזה כיף 🙂
      תודה רבה ליאת!

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס