[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
בצל פרוס לרצועות
ארבע-חמש כרישות דקות פרוסות לרצועות
פטרוזיליה קצוצה
שתי כפות פירורי לחם – אני משתמשת בכוסמין ללא תוספים מיותרים
2 כפות טחינה גולמית
כף שמן זית לאידוי
כף שמן זית למריחה
מלח לפי הטעם
מאדים בצל וכרישה בשמן זית עד להזהבה
(אש נמוכה, סיר מכוסה)
מערבבים פנימה פטרוזיליה, פירורי לחם וטחינה
יוצרים לביבות עם הידיים ומניחים בתבנית על נייר אפיה
מורחים מלמעלה קצת שמן על כל לביבה
אופים כ-20 דקות
פשוט מעולה מאז שמצאתי את המתכון אני כל הזמן מכינה והולך אוהבים
[Reply]
טעים ברמות אחרות. עשיתי עם קמח כוסמין ויצא מושלם!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 26th, 2017 at 17:07
מהמם! תודה 🙂
[Reply]
שאלה של הדיוטה מה הכוונה ברצועות? לא הכוונה לפרוסות? ואיך אפשר לחתוך כריזה לרצועות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 2nd, 2017 at 05:20
התכוונתי לחצאי פרוסות 🙂
אפשר גם לקצוץ רגיל.
לא הייתי משתמשת בפרוסות, כי אז יהיו חתיכות גדולות מדי, ויש סיכוי שזה יגרום ללביבות להתפרק
[Reply]
בכל מתכון שכתוב פירורי לחם או קמח,אני מוסיפה במקום קוואקר.תוחנת אותו במתחנת תבלינים כדי שיהיה דומה לקמח.ממליצה בחום. הרבה יותר בריא מקמח ולדעתי יוצא גם יותר טעים.אבל זה ענין של טעם אישי של כל אחד.
[Reply]
יצא פשוט מעולה, ממש ממש טעים.
מתכון מצוין. תודה רבה!
[Reply]
התפרקו הקציצות
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 15th, 2016 at 11:28
הי ענבר. עשית לתערובת "עיסוי" עם הידיים לפני שיצרת לביבות?
[Reply]
יצא נפלא. מתכון פשוט ונהדר. תענוג.
[Reply]
הי אהובה,
מה ניתן להוסיף בימקום פירורי לחם ?
תודה ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 9th, 2016 at 15:23
שקדים טחונים או קשיו טחון
או קמח מכל סוג שהוא
[Reply]
מתכון קל וטעים! יצא מעולה, תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 25th, 2016 at 08:09
תודה מיכל 🙂
[Reply]
אין לי פטרוזיליה… אפשר בלי?אולי תבלין אחר?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 22nd, 2015 at 06:36
אפשר גם בלי
[Reply]
למי שלא אוכל קמח יש שיטה לפורר פירכיות אורז מקמח מלא .לי יצאה מוצלח.
[Reply]
שרון Reply:
ספטמבר 7th, 2015 at 09:37
אני משתמשת במקום פרורי לחם לאנשים שלא אוכלים קמח לבן בפרכיות אורז . תנסו יוצא טוב.
[Reply]
הי עינת,
רוצה להכין את הקציצות האלו ויש לי רק 2 כרישות.
כמה בצל לבן / בצל ירוק כדאי להוסיף בשביל להשלים לכמות נורמלית של קציצות?
תודה,
לימור.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 4th, 2014 at 16:23
הי לימור
מכיוון שבמתכון הזה השתמשתי בכרישות דקות
הייתי מוסיפה בצל בינוני/גדול במקום כל כרישה
בהצלחה
[Reply]
הי עינת. האם אפשר להשתמש בכרישה שבושלה במים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 4th, 2013 at 15:12
לדעתי אין סיבה שלא
[Reply]
היי עינת, במשפחה יש אלרגיה לשומשום ולכן לא אוכל להשתמש בטחינה. אפשר להשתמש בחמאת שקדים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 1st, 2013 at 14:54
לא ניסיתי בעצמי, אבל נראה לי שכן
יש באתר גם מתכון ללביבות כרישה בלי טחינה
הנה הקישור הישיר http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=1321
[Reply]
עינת, זה לא רציני. שכחת לכתוב מלח? שכחת לכתוב באיזה חום? כמה פטרוזליה?( אהרוני אומר כוס שלמה)? ככה לא כותבים מתכון. היה הגיוני שתמחקי אותו ותכניסי מחדש משהו מסודר. אני לא אמור לקרוא את כל התגובות כדי לגלות את כל הפרטים שהיו אמורים להיות במתכון.
לא נעים אבל מישהו צריך להגיד את האמת ולא רק מחמאות מזויפות ובשביל זה יש חברים אמיתיים.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 26th, 2013 at 11:13
עודד, כתוב מלח. כתוב פטרוזיליה
לא חסר כלום במתכון
[Reply]
הי עינת,
יד אפשרות להשתמש בקמח כוסמין במקום פירורי לחם?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 18th, 2013 at 06:48
כן, אפשר. אבל יכול להשפיע קצת על המרקם
[Reply]
אני מציעה לאדות בפיירקס מכוסה במיקרוגל
מה דעתך?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 21st, 2013 at 13:53
אני לא ממליצה להשתמש במיקרו 🙂
[Reply]
אפשר עם קמח מצה במקום פרורי הלחם?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 20th, 2013 at 07:16
לדעתי אפשר
אבל יש גירסה של הלביבות במיוחד לפסח
ממליצה לנסות, טעימוווות מאוד
הנה הקישור הישיר למתכון
http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=1321
[Reply]
היי,
האם את הכרישה את חותכת לרצועות או קצוץ?
כתוב רצועות אבל אז איך עושים מזה קציצות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 16th, 2013 at 15:20
כן, רצועות
הכרישה מתרככת באידוי, אין בעיה להכין לביבות
[Reply]
לאדות בשם זית זה דרך יפה לתאר פעולת טיגון
מה שווה כל האפיה עם הכל טוגן קודם
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 14th, 2013 at 20:51
א- זה לא טיגון בשמן עמוק
ב- יש את הנוזלים מהירקות שמצננים את השמן ומונעים ממנו להישרף
ג- זמן האידוי/טיגון הוא קצר יחסית
ד- כל התשובות נכונות 🙂
וברצינות – אם אתה אוכל בריא, הטיגון הקצר הזה בשמן לא מה שיעשה את ההבדל
זו דעתי 🙂
[Reply]
נראה טעים…
רשמת פירורי לחם וליד זה רשמת כוסמין. הכוונה לקמח כוסמין?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 24th, 2012 at 08:08
לא. הכוונה היא לפירורי לחם מלחם כוסמין
אפשר להשיג בחנויות טבע
(יש של חברת "השדה")
[Reply]
האם משתמשים בכל הכרישה, כולל החלק הירוק?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 9th, 2012 at 13:00
כן. כולל הירוק.
[Reply]
אפשר ירק אחר? – עונת הכרישה לפני סיום 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 19th, 2012 at 06:22
אני מניחה שאפשר גם עם בצל. אולי עדיף סגול,
או לשלב כמה סוגים יחד
[Reply]
עינת תודה תודה תודה
יצא מעדן!
שמתי ביצה במקום טחינה
וגם טחנתי קצת את העיסה – בשביל הילדים
הכנתי כפול, אני מצטערת שלא הכנתי יותר
עכשיו אצטרך להחביא את הקציצות אחרת לא ישאר כלום לשולחן החג…
שנה טובה ומתוקה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 16th, 2012 at 07:44
חחח מעולה 🙂 תודה רבה על השיתוף!
[Reply]
שלום ענת
המתכון שלך נראה לי הכי מוצלח מכל עשרות המתכונים שמסתובבים ברשת
אני רוצה להכין אותן לקראת ראש השנה – לצלחת הסימנים
רק שאלה קטנה – למה טחינה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 13th, 2012 at 06:36
הי אסתי
תפקיד הטחינה הוא להדביק
מכיוון שאני לא משתמשת בביצים
[Reply]
עינת היי,
איזה כמות יוצאת מהמתכון הנ"ל? את זוכרת?
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 12th, 2012 at 11:42
אם עושים קציצות בגודל רגיל (אגרוף), אז בסביבות 6
אם עושים עם מכשיר פלאפל (כמו בתמונה) יוצאות הרבה יותר
כפול, ואפילו יותר
[Reply]
עדי Reply:
ספטמבר 12th, 2012 at 13:21
תודה!
[Reply]
אין לי כרישה 🙁
אפשר בצל/ירק אחר?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 12th, 2012 at 06:37
אהמ.. אפשר
אבל יצא אחר לגמרי
לכרישה יש טעם ומרקם יחודיים
אם כבר להחליף, אז רצוי לדעתי לשלב בצל לבן, בצל סגול ובצל ירוק
[Reply]
תודה על המתכון. בדיוק מה שחיפשתי משהו בריא יותר ממטוגן. בע״ה אני אנסה לחג
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 6th, 2012 at 18:55
בהצלחה 🙂
אשמח לשמוע איך יצא
[Reply]
הכנתי את הקציצות,
במקום פירורי לחם ריסקתי שקדי מרק כשל"פ (לא שיא הבריאות, אבל אני רגישה לגלוטן וזה מה שהיה..)
יצא טעים מאוד.
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 21st, 2012 at 09:05
מעולה! תודה על השיתוף 🙂
אפשר למצוא בחנויות פירורי לחם ללא גלוטן. כדאי שיהיו בבית 🙂
[Reply]
באיזה טמפרטורה אופים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 21st, 2011 at 11:52
הי מדי
חום בינוני, 180 מעלות
בהצלחה
עינת
[Reply]
תודה על התשובה המהירה…בדיוק באמצע הניסוי 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 27th, 2011 at 17:26
מעולה 🙂
ספרי איך יצא
[Reply]
נוגה Reply:
יוני 28th, 2011 at 04:50
יי יצא ממש מעולה… תודה
[Reply]
היי עינת,
האם את לא מוסיפה מלח/פלפל?
תודה,
נוגה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 27th, 2011 at 17:23
הי נוגה
אני מוסיפה מלח
שכחתי לכתוב
תודה על התזכורת 🙂
עינת
[Reply]