לביבות כרישה אפויות

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

לביבות כרישה אפויות

בצל פרוס לרצועות

ארבע-חמש כרישות דקות פרוסות לרצועות

פטרוזיליה קצוצה

שתי כפות פירורי לחם – אני משתמשת בכוסמין ללא תוספים מיותרים

2 כפות טחינה גולמית

כף שמן זית לאידוי

כף שמן זית למריחה

מלח לפי הטעם

מאדים בצל וכרישה בשמן זית עד להזהבה

(אש נמוכה, סיר מכוסה)

מערבבים פנימה פטרוזיליה, פירורי לחם וטחינה

יוצרים לביבות עם הידיים ומניחים בתבנית על נייר אפיה

מורחים מלמעלה קצת שמן על כל לביבה

אופים כ-20 דקות

64 תגובות על “לביבות כרישה אפויות”

  1. הי, תודה על המתכון. מדוע לדעתך יש לקציצות מרקם סיבי? אולי כדאי לטחון את הכרישה?

  2. שאלה של הדיוטה מה הכוונה ברצועות? לא הכוונה לפרוסות? ואיך אפשר לחתוך כריזה לרצועות?

    • התכוונתי לחצאי פרוסות 🙂
      אפשר גם לקצוץ רגיל.
      לא הייתי משתמשת בפרוסות, כי אז יהיו חתיכות גדולות מדי, ויש סיכוי שזה יגרום ללביבות להתפרק

  3. בכל מתכון שכתוב פירורי לחם או קמח,אני מוסיפה במקום קוואקר.תוחנת אותו במתחנת תבלינים כדי שיהיה דומה לקמח.ממליצה בחום. הרבה יותר בריא מקמח ולדעתי יוצא גם יותר טעים.אבל זה ענין של טעם אישי של כל אחד.

  4. הי עינת,
    רוצה להכין את הקציצות האלו ויש לי רק 2 כרישות.
    כמה בצל לבן / בצל ירוק כדאי להוסיף בשביל להשלים לכמות נורמלית של קציצות?
    תודה,
    לימור.

  5. היי עינת, במשפחה יש אלרגיה לשומשום ולכן לא אוכל להשתמש בטחינה. אפשר להשתמש בחמאת שקדים?

  6. עינת, זה לא רציני. שכחת לכתוב מלח? שכחת לכתוב באיזה חום? כמה פטרוזליה?( אהרוני אומר כוס שלמה)? ככה לא כותבים מתכון. היה הגיוני שתמחקי אותו ותכניסי מחדש משהו מסודר. אני לא אמור לקרוא את כל התגובות כדי לגלות את כל הפרטים שהיו אמורים להיות במתכון.
    לא נעים אבל מישהו צריך להגיד את האמת ולא רק מחמאות מזויפות ובשביל זה יש חברים אמיתיים.

  7. היי,
    האם את הכרישה את חותכת לרצועות או קצוץ?
    כתוב רצועות אבל אז איך עושים מזה קציצות?

    • א- זה לא טיגון בשמן עמוק
      ב- יש את הנוזלים מהירקות שמצננים את השמן ומונעים ממנו להישרף
      ג- זמן האידוי/טיגון הוא קצר יחסית
      ד- כל התשובות נכונות 🙂

      וברצינות – אם אתה אוכל בריא, הטיגון הקצר הזה בשמן לא מה שיעשה את ההבדל

      זו דעתי 🙂

  8. עינת תודה תודה תודה
    יצא מעדן!
    שמתי ביצה במקום טחינה
    וגם טחנתי קצת את העיסה – בשביל הילדים
    הכנתי כפול, אני מצטערת שלא הכנתי יותר
    עכשיו אצטרך להחביא את הקציצות אחרת לא ישאר כלום לשולחן החג…
    שנה טובה ומתוקה!

  9. שלום ענת
    המתכון שלך נראה לי הכי מוצלח מכל עשרות המתכונים שמסתובבים ברשת
    אני רוצה להכין אותן לקראת ראש השנה – לצלחת הסימנים
    רק שאלה קטנה – למה טחינה?

  10. הכנתי את הקציצות,

    במקום פירורי לחם ריסקתי שקדי מרק כשל"פ (לא שיא הבריאות, אבל אני רגישה לגלוטן וזה מה שהיה..)

    יצא טעים מאוד.

    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים