• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

לביבות כרישה כשרות לפסח – ללא גלוטן

מיני קורס מתנה
לביבות כרישה אפויות

2 כרישות בינוניות (כ-400 גרם לפני ניקוי)
1/2 כוס שקדים טחונים דק (אפשר להשתמש בקמח שקדים)
בצל גדול
מלח פלפל גרוס
שמן זית

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

פורסים את הכרישות לחצאי פרוסות ואת הבצל לחצאי רצועות
ומאדים בשמן עד ריכוך (אש נמוכה, סיר מכוסה)
אחרי הריכוך, מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה
וממשיכים לאדות עד שהנוזלים מתאדים
מניחים בצד לצינון
מוסיפים תבלינים ושקדים טחונים ומערבבים תוך כדי מעיכה
עד שמקבלים תערובת אחידה ודביקה
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20-30 דקות או עד שהלביבות משחימות

צפיות 2,816
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

36 תגובות

  1. Nomi ABir הגב ספטמבר 1, 2021 בשעה 14:45

    במידה והרתחתי את הכרישה ללא מלח.
    להתייחס למתכון כפי שנכתב מבחינת הכמויות?

    • עינת שגיא הגב ספטמבר 1, 2021 בשעה 14:47

      כן. הכל כמו במתכון

  2. ענבל הגב יוני 28, 2021 בשעה 10:18

    היי
    זה בלי ביצים בכלל ?
    אם כן רויצים להוסיף ? זה הורס ?

    • עינת שגיא הגב יוני 28, 2021 בשעה 10:28

      בלי ביצים בכלל 🙂 לא ניסיתי להוסיף. אני טבעונית.

  3. שרון הגב מאי 25, 2017 בשעה 19:52

    יצא פשוט מעולה, אני טחנתי קצת במעבד מזון כדי לאחד את החומרים הוספתי גם שום לבצלים,יצא משובח פלוס תודה רבה

  4. אורית הגב נובמבר 14, 2014 בשעה 16:25

    היי עינת

    תודה על התשובה המהירה(:

    קניתי 10 כרישות. כמה זמן יקח לי עד שהן יתרככו? (כמה בצלים צריך להוסיף?)
    אם אני מבשלת את הכרישה, האם אפשר להוסיף לזה בצל? כלומר לבשל את הכרישה והבצל יחד.
    כמה חבילות של שקדים טחונים עליי להוסיף? (קניתי מוכנים. כל חבילה 100 גרם)

    • עינת שגיא הגב נובמבר 15, 2014 בשעה 08:18

      הי אורית
      לגבי הכמויות של הבצלים והשקדים – פשוט תכפילי באותו יחס שבמתכון
      אפשר לאדות את הבצל והכרישות ביחד

  5. אורית הגב נובמבר 12, 2014 בשעה 12:09

    הי עינת

    הכנתי את לביבות הבצל והפטריות שלך ויצא מדהים!
    עכשיו מתחשק לי לי להכין לביבות כרישה.
    סליחה על הבורות- אבל מה זה חצאי פרוסות וחצאי רצועות?
    מה כדאי יותר? לאדות את הכרישה והבצל או לבשל אותם?
    כל אחד אומר לי אחרת.
    ממש הפתעת אותי עם עניין שקדים טחונים(: תמיד חיפשתי חלופה בריאה לכל הקמחים האלה. והנה מצאתי בזכותך(:
    מתי משתמשים בקמחים? מתי מסתפקים למשל רק בקטניות? מתי יש להוסיף דגן? והאם תמיד אפשר להסתפק בשקדים טחונים.
    אני מנסה להבין את הטכניקה.
    אם אני רוצה שיצאו לי 20 קציצות , כמה כרישה ובצל אני צריכה?
    תודה (:

    • עינת שגיא הגב נובמבר 12, 2014 בשעה 19:07

      הי אורית
      אני אישית אוהבת יותר את הטעם של כרישה ובצל מוקפצים בקצת שמן
      אז תלוי מה את מעדיפה

      אין ממש נוסחה לקציצות 🙂
      זה מאוד תלוי באיזה רכיבים משתמשים
      אם יש דגן או קטניה או רק ירקות
      וגם תלוי איזה ירקות. יש ירקות שיש בהם הרבה נוזלים ויש ירקות שפחות
      זה משתנה ממתכון למתכון

      כדי לקבל 20 לביבות, כדאי להכפיל את הכמויות במתכון

  6. עודד הגב יולי 26, 2013 בשעה 12:25

    לא רציני. המון פרטים חסרים במתכון.

  7. מאיה הגב אפריל 23, 2013 בשעה 06:59

    הי עינת,

    עשיתי (בצורת פשטידה – כי מיהרתי נורא) ויצא מעולה!!!!

    תודה רבה!!

  8. טל הגב מרץ 26, 2013 בשעה 04:00

    יצא מצויין, תודה.
    הוספתי גם רבע כוס קמח מצה כי נראה לי שהתערובת לא יציבה מספיק.

    • עינת שגיא הגב מרץ 26, 2013 בשעה 15:22

      מעולה! תודה על השיתוף 🙂

  9. ענת הגב מרץ 23, 2013 בשעה 06:22

    אילו תבלינים מומלץ להוסיף?

    • עינת שגיא הגב מרץ 23, 2013 בשעה 12:44

      מה שאוהבים
      אני הוספתי רק מלח פלפל
      לי זה הספיק

  10. תהילה הגב מרץ 20, 2013 בשעה 16:46

    התפרק לי 🙁

    • עינת שגיא הגב מרץ 20, 2013 בשעה 17:48

      מה? איך?
      מעכת את התערובת לפני שהכנת ממנה קציצות?

  11. רוניה הררי הגב מרץ 16, 2013 בשעה 11:50

    מתכון מעולה!
    ההכנה קלה ביותר, התוצאה משובחת. הייתי שמחה להערכה של תכולת הקלוריות… נדמה לי שהן לא דלות קלוריות בגלל השקדים. נכון?????

    ישר כוח!

    רוניה הררי

    • עינת שגיא הגב מרץ 16, 2013 בשעה 15:21

      תודה רונית 🙂
      אני לא יודעת מה הערך הקלורי. הוא לא רלוונטי בעיניי 🙂

  12. אירית הגב מרץ 11, 2013 בשעה 18:37

    כמה לביבות אמורות לצאת מהכמות המצויינת?

    • עינת שגיא הגב מרץ 11, 2013 בשעה 18:59

      בין 10 ל-12
      תלוי בגודל שלהן

  13. יהודית הגב מרץ 6, 2013 בשעה 15:38

    הכנתי, יצא מדהים ממש מעדן. תודה עינת על מתכונים נהדרים

    • עינת שגיא הגב מרץ 6, 2013 בשעה 15:41

      תודה יהודית 🙂 איזה כיף!

  14. ליטל הגב מרץ 5, 2013 בשעה 21:25

    השקדים מספיקים כדי להדביק את הבלילה כך שלא תתפרק?

    • עינת שגיא הגב מרץ 6, 2013 בשעה 08:18

      בהחלט 🙂
      אפשר לראות בתמונה שהלביבות יצאו שלמות ויציבות

      • ליטל הגב מרץ 8, 2013 בשעה 10:37

        תודה, עינתו'ש!
        יהיה נהדר לגלות שניתן להכין קציצות טבעוניות בכל כך מעט עבודה ומבלי לבזבז המון חומרי גלם.
        אנסה בסופ"ש.

  15. רוניה הררי הגב מרץ 5, 2013 בשעה 19:06

    תודה עינת!
    חג פסח שמח!

    רוניה (בה'. לא -רונית)

    • עינת שגיא הגב מרץ 5, 2013 בשעה 20:06

      אוי סליחה! לא שמתי לב. טעות שלי.

  16. גורית הגב מרץ 5, 2013 בשעה 11:59

    היי עינת,
    המתכון 'מריח' טוווב אך זו הפעם הראשונה שאני אעבוד עם כרישה.
    באיזה חלק משתמשים ?

    • עינת שגיא הגב מרץ 5, 2013 בשעה 14:55

      בכולה 🙂
      קוטמים מעט את הקצוות, וזהו

  17. רוניה הררי הגב מרץ 3, 2013 בשעה 08:31

    עינת,
    ניתן להכין מראש ולהקפיא?

    • עינת שגיא הגב מרץ 3, 2013 בשעה 15:24

      הי רונית, אני מאמינה שכן. לא ניסיתי בעצמי

  18. אני הגב פברואר 28, 2013 בשעה 17:00

    יש תחליף לשקדים? נגיד קמח?

    • עינת שגיא הגב פברואר 28, 2013 בשעה 17:45

      כן, קמח או פירורי לחם
      יש גם מתכון ללביבות כרישה לא כשרות לפסח
      https://cooking.einatnutrition.co.il/?p=155

  19. אירית הגב פברואר 24, 2013 בשעה 17:50

    היי עינת,

    כמה שמן צריך כדי לטגן את הלביבות והאם אי אפשר לחסוך בשמן (בקלוריות)?

    • עינת שגיא הגב פברואר 24, 2013 בשעה 17:52

      אירית – לא מטגנים את הלביבות. אופים בתנור
      לאידוי הכרישה והבצל מספיקה כף שמן אחת

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס