לביבות כרישה כשרות לפסח – ללא גלוטן

לביבות כרישה אפויות

2 כרישות בינוניות (כ-400 גרם לפני ניקוי)
1/2 כוס שקדים טחונים דק (אפשר להשתמש בקמח שקדים)
בצל גדול
מלח פלפל גרוס
שמן זית

פורסים את הכרישות לחצאי פרוסות ואת הבצל לחצאי רצועות
ומאדים בשמן עד ריכוך (אש נמוכה, סיר מכוסה)
אחרי הריכוך, מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה
וממשיכים לאדות עד שהנוזלים מתאדים
מניחים בצד לצינון
מוסיפים תבלינים ושקדים טחונים ומערבבים תוך כדי מעיכה
עד שמקבלים תערובת אחידה ודביקה
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20-30 דקות או עד שהלביבות משחימות

36 תגובות על “לביבות כרישה כשרות לפסח – ללא גלוטן”

  1. יצא פשוט מעולה, אני טחנתי קצת במעבד מזון כדי לאחד את החומרים הוספתי גם שום לבצלים,יצא משובח פלוס תודה רבה

  2. היי עינת

    תודה על התשובה המהירה(:

    קניתי 10 כרישות. כמה זמן יקח לי עד שהן יתרככו? (כמה בצלים צריך להוסיף?)
    אם אני מבשלת את הכרישה, האם אפשר להוסיף לזה בצל? כלומר לבשל את הכרישה והבצל יחד.
    כמה חבילות של שקדים טחונים עליי להוסיף? (קניתי מוכנים. כל חבילה 100 גרם)

  3. הי עינת

    הכנתי את לביבות הבצל והפטריות שלך ויצא מדהים!
    עכשיו מתחשק לי לי להכין לביבות כרישה.
    סליחה על הבורות- אבל מה זה חצאי פרוסות וחצאי רצועות?
    מה כדאי יותר? לאדות את הכרישה והבצל או לבשל אותם?
    כל אחד אומר לי אחרת.
    ממש הפתעת אותי עם עניין שקדים טחונים(: תמיד חיפשתי חלופה בריאה לכל הקמחים האלה. והנה מצאתי בזכותך(:
    מתי משתמשים בקמחים? מתי מסתפקים למשל רק בקטניות? מתי יש להוסיף דגן? והאם תמיד אפשר להסתפק בשקדים טחונים.
    אני מנסה להבין את הטכניקה.
    אם אני רוצה שיצאו לי 20 קציצות , כמה כרישה ובצל אני צריכה?
    תודה (:

    • הי אורית
      אני אישית אוהבת יותר את הטעם של כרישה ובצל מוקפצים בקצת שמן
      אז תלוי מה את מעדיפה

      אין ממש נוסחה לקציצות 🙂
      זה מאוד תלוי באיזה רכיבים משתמשים
      אם יש דגן או קטניה או רק ירקות
      וגם תלוי איזה ירקות. יש ירקות שיש בהם הרבה נוזלים ויש ירקות שפחות
      זה משתנה ממתכון למתכון

      כדי לקבל 20 לביבות, כדאי להכפיל את הכמויות במתכון

  4. יצא מצויין, תודה.
    הוספתי גם רבע כוס קמח מצה כי נראה לי שהתערובת לא יציבה מספיק.

  5. מתכון מעולה!
    ההכנה קלה ביותר, התוצאה משובחת. הייתי שמחה להערכה של תכולת הקלוריות… נדמה לי שהן לא דלות קלוריות בגלל השקדים. נכון?????

    ישר כוח!

    רוניה הררי

  6. היי עינת,
    המתכון 'מריח' טוווב אך זו הפעם הראשונה שאני אעבוד עם כרישה.
    באיזה חלק משתמשים ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים