2 כרישות בינוניות (כ-400 גרם לפני ניקוי)
1/2 כוס שקדים טחונים דק (אפשר להשתמש בקמח שקדים)
בצל גדול
מלח פלפל גרוס
שמן זית
פורסים את הכרישות לחצאי פרוסות ואת הבצל לחצאי רצועות
ומאדים בשמן עד ריכוך (אש נמוכה, סיר מכוסה)
אחרי הריכוך, מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה
וממשיכים לאדות עד שהנוזלים מתאדים
מניחים בצד לצינון
מוסיפים תבלינים ושקדים טחונים ומערבבים תוך כדי מעיכה
עד שמקבלים תערובת אחידה ודביקה
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20-30 דקות או עד שהלביבות משחימות
צפיות 8,279
לפוסט הזה יש 36 תגובות
במידה והרתחתי את הכרישה ללא מלח.
להתייחס למתכון כפי שנכתב מבחינת הכמויות?
כן. הכל כמו במתכון
היי
זה בלי ביצים בכלל ?
אם כן רויצים להוסיף ? זה הורס ?
בלי ביצים בכלל 🙂 לא ניסיתי להוסיף. אני טבעונית.
יצא פשוט מעולה, אני טחנתי קצת במעבד מזון כדי לאחד את החומרים הוספתי גם שום לבצלים,יצא משובח פלוס תודה רבה
היי עינת
תודה על התשובה המהירה(:
קניתי 10 כרישות. כמה זמן יקח לי עד שהן יתרככו? (כמה בצלים צריך להוסיף?)
אם אני מבשלת את הכרישה, האם אפשר להוסיף לזה בצל? כלומר לבשל את הכרישה והבצל יחד.
כמה חבילות של שקדים טחונים עליי להוסיף? (קניתי מוכנים. כל חבילה 100 גרם)
הי אורית
לגבי הכמויות של הבצלים והשקדים – פשוט תכפילי באותו יחס שבמתכון
אפשר לאדות את הבצל והכרישות ביחד
הי עינת
הכנתי את לביבות הבצל והפטריות שלך ויצא מדהים!
עכשיו מתחשק לי לי להכין לביבות כרישה.
סליחה על הבורות- אבל מה זה חצאי פרוסות וחצאי רצועות?
מה כדאי יותר? לאדות את הכרישה והבצל או לבשל אותם?
כל אחד אומר לי אחרת.
ממש הפתעת אותי עם עניין שקדים טחונים(: תמיד חיפשתי חלופה בריאה לכל הקמחים האלה. והנה מצאתי בזכותך(:
מתי משתמשים בקמחים? מתי מסתפקים למשל רק בקטניות? מתי יש להוסיף דגן? והאם תמיד אפשר להסתפק בשקדים טחונים.
אני מנסה להבין את הטכניקה.
אם אני רוצה שיצאו לי 20 קציצות , כמה כרישה ובצל אני צריכה?
תודה (:
הי אורית
אני אישית אוהבת יותר את הטעם של כרישה ובצל מוקפצים בקצת שמן
אז תלוי מה את מעדיפה
אין ממש נוסחה לקציצות 🙂
זה מאוד תלוי באיזה רכיבים משתמשים
אם יש דגן או קטניה או רק ירקות
וגם תלוי איזה ירקות. יש ירקות שיש בהם הרבה נוזלים ויש ירקות שפחות
זה משתנה ממתכון למתכון
כדי לקבל 20 לביבות, כדאי להכפיל את הכמויות במתכון
לא רציני. המון פרטים חסרים במתכון.
הי עינת,
עשיתי (בצורת פשטידה – כי מיהרתי נורא) ויצא מעולה!!!!
תודה רבה!!
יצא מצויין, תודה.
הוספתי גם רבע כוס קמח מצה כי נראה לי שהתערובת לא יציבה מספיק.
מעולה! תודה על השיתוף 🙂
אילו תבלינים מומלץ להוסיף?
מה שאוהבים
אני הוספתי רק מלח פלפל
לי זה הספיק
התפרק לי 🙁
מה? איך?
מעכת את התערובת לפני שהכנת ממנה קציצות?
מתכון מעולה!
ההכנה קלה ביותר, התוצאה משובחת. הייתי שמחה להערכה של תכולת הקלוריות… נדמה לי שהן לא דלות קלוריות בגלל השקדים. נכון?????
ישר כוח!
רוניה הררי
תודה רונית 🙂
אני לא יודעת מה הערך הקלורי. הוא לא רלוונטי בעיניי 🙂
כמה לביבות אמורות לצאת מהכמות המצויינת?
בין 10 ל-12
תלוי בגודל שלהן
הכנתי, יצא מדהים ממש מעדן. תודה עינת על מתכונים נהדרים
תודה יהודית 🙂 איזה כיף!
השקדים מספיקים כדי להדביק את הבלילה כך שלא תתפרק?
בהחלט 🙂
אפשר לראות בתמונה שהלביבות יצאו שלמות ויציבות
תודה, עינתו'ש!
יהיה נהדר לגלות שניתן להכין קציצות טבעוניות בכל כך מעט עבודה ומבלי לבזבז המון חומרי גלם.
אנסה בסופ"ש.
תודה עינת!
חג פסח שמח!
רוניה (בה'. לא -רונית)
אוי סליחה! לא שמתי לב. טעות שלי.
היי עינת,
המתכון 'מריח' טוווב אך זו הפעם הראשונה שאני אעבוד עם כרישה.
באיזה חלק משתמשים ?
בכולה 🙂
קוטמים מעט את הקצוות, וזהו
עינת,
ניתן להכין מראש ולהקפיא?
הי רונית, אני מאמינה שכן. לא ניסיתי בעצמי
יש תחליף לשקדים? נגיד קמח?
כן, קמח או פירורי לחם
יש גם מתכון ללביבות כרישה לא כשרות לפסח
https://cooking.einatnutrition.co.il/?p=155
היי עינת,
כמה שמן צריך כדי לטגן את הלביבות והאם אי אפשר לחסוך בשמן (בקלוריות)?
אירית – לא מטגנים את הלביבות. אופים בתנור
לאידוי הכרישה והבצל מספיקה כף שמן אחת