• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות עדשים וטופו ברוטב עגבניות אלוהי !

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
קציצות עדשים וטופו ברוטב עגבניות אלוהי !
מדריך חינמי למתחילים
המזווה חנות טבע און ליין

30 קציצות שמנמנות

2.5 כוסות עדשים חומות לאחר השריה של 24 שעות
500 גרם טופו חתוך לקוביות או מפורר
כוס גזר קצוץ (3 גזרים גדולים)
בצל גדול קצוץ
2 כפיות מלח שטוחות
פלפל שחור גרוס

מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה
מערבבים את כל החומרים
טוחנים עם בלנדר מוט

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

אופים 30 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות

רוטב עגבניות

10 עגבניות – חתוכות לרבעים
2 בצלים סגולים קצוצים
2 כפות סילאן טבעי
2 כפות חומץ תפוחים טבעי
2 גזרים מגורדים
מיץ מלימון שלם
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית מלח נוספת
פלפל שחור גרוס

מחממים שמן בסיר, מוסיפים בצלים, סילאן וכפית מלח
מערבבים ומטגנים עד קירמול
מוסיפים גזרים ומערבבים
מוסיפים עגבניות, מיץ לימון, חומץ וכפית מלח נוספת
מערבבים ומבשלים 40 דקות
מערבבים מדי פעם
טוחנים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת רוטב חלק

מוסיפים קציצות לרוטב, מבשלים כמה דקות ומגישים
שומרים את הקציצות והרוטב בנפרד במקרר או במקפיא

שיתוף
Share this on WhatsApp

יש לך שאלה על המתכון?
הצליח לך ובא לך לפרגן?
מזמינה אותך לכתוב בקבוצת המתכונים בפייסבוק

 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
בואו נדבר על זה... שאלות ותגובות על מתכונים באתר
 

27 תגובות

  1. shlomit הגב אפריל 1, 2018 בשעה 12:50

    יעבוד עם מעבד מזון במקום בלנדר מוט?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 1st, 2018 at 14:01

    לא ניסיתי, אבל מאמינה שכן

    [Reply]

  2. קילה גולדפרב הגב מרץ 15, 2018 בשעה 06:58

    היי עינת היקרה, מעוניינת לדעת האם ניתן להחליף את העדשים החומות בכתומות? אזלו לי החומות ואני עדיין צריכה שייצא טעים!!!! (יושבים איתי קרניסטים בשולחן)

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 15th, 2018 at 07:00

    הי. הייתי ממליצה לבחור מתכון אחר שמבוסס על עדשים כתומות.

    [Reply]

  3. אושי הגב פברואר 2, 2018 בשעה 16:21

    יצא מדהים!!!

    [Reply]

  4. עינת שגיא הגב יוני 18, 2016 בשעה 08:30

    כן, בהחלט

    [Reply]

  5. רחל הגב יוני 18, 2016 בשעה 06:30

    הי, לא השרתי את העדשים במשך 24 שעות, אבל הנבטתי אותן (השרתי אותן 12 שעות ואז הנבטתי). זה בסדר?

    [Reply]

  6. שוש הגב פברואר 18, 2016 בשעה 20:30

    היי
    מדוע צריך לשמור את הקציצות בנפרד מהרוטב?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 20th, 2016 at 12:49

    כי אז כל הנוזלים יספגו והקציצות יהפכו לחלק מהרוטב 🙂

    [Reply]

  7. מרגלית הגב פברואר 8, 2016 בשעה 15:10

    הי ענת
    אשמח לדעת למה הקציצות מתפרקות כשעושים אותם
    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 9th, 2016 at 08:56

    הי מרגלית, אצלי הקציצות לא מתפרקות
    האם הכנת בדיוק לפי המתכון ?

    [Reply]

  8. יעל הגב אוגוסט 23, 2015 בשעה 19:50

    היי שוב
    בהמשך לשאלתי, האם כדאי להשתמש בקמח או פירורי לחם או קוואקר כחומר מדביק?
    אולי במשהו אחר?
    שוב תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 24th, 2015 at 15:16

    כן, בהחלט
    יכולה להשתמש בכל אחד מהם.
    גם קמח חומוס או קמח עדשים יעשו את העבודה

    [Reply]

  9. יעל הגב אוגוסט 21, 2015 בשעה 12:56

    היי עינת
    אני מכינה לעתים קרובות את קציצות הטופו שלך (אני מתה עליהן) ורציתי קצת לגוון.
    האם ניתן להוסיף לטופו עדשים מבושלות? כי אינני אוהבת את הטעם של עדשים מושרות לא מבושלות.
    או שהקציצות יתפרקו?
    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 22nd, 2015 at 07:19

    הי יעל. בעדשים מבושלות יש יותר נוזלים
    אז יכול להיות שתצטרכי להוסיף עוד חומר מדביק
    אבל שווה לנסות 🙂

    [Reply]

  10. ג'קי הגב יוני 18, 2015 בשעה 21:50

    היי עינת גם במתכון הזה אפשר להחליף את הטופו בשקדים או קשיו שמעתי שטופו מזיק לחילוף החומרים זה נכון?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 19th, 2015 at 07:55

    הי ג'קי, אני לא בטוחה שהקציצות יהיו יציבות מספיק בלי טופו
    טופו לא מזיק לחילוף החומרים. הוא דווקא מועיל מאוד, מהרבה בחינות

    [Reply]

    טניה Reply:
    יולי 10th, 2015 at 06:21

    הי עינת
    אפשר לטגן במקום אפיה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 10th, 2015 at 07:25

    נראה לי שכן. אבל לא מומלץ 🙂

  11. דנה הגב מאי 3, 2015 בשעה 10:49

    היי עינת,
    מה זמן צריך להשרות את העדשים לפני ?
    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מאי 3rd, 2015 at 15:06

    כתוב 🙂 24 שעות

    [Reply]

  12. חיה הגב אפריל 28, 2015 בשעה 12:59

    הי עינת
    האם לא מבשלים את העדשים קודם?..ואז טוחנים
    האם הקציצות יחזיקו בלי ביצים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 28th, 2015 at 14:27

    הי חיה
    לא מבשלים את העדשים
    ויחזיקו טוב מאוד בלי ביצים 🙂

    [Reply]

  13. דניאלה הגב אפריל 11, 2015 בשעה 04:18

    היי עינת. תבורכי!!! יצא מעולה. בזכותך הקטנים אכלו וליקקו האצבעות. צירפתי לזה אורז מלא והרגשתי מאושרת מהבריאות שנכנסת לגופם הקטן :). יש עוד מתכונים של קציצות עם רוטב? עד היום כל הקציצות הטבעוניות שהכנתי בתנור נחלו כישלון במשפחה והבנתי כי היו להם יבשות מידי…. לעניין המתכון, לא ציינת באיזה שלב מוסיפים החומץ ומיץ הלימון. תודה על כל הטוב הזה שאת חולקת איתנו

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 11th, 2015 at 07:16

    תודה דניאלה! כיף לשמוע 🙂
    כל מתכון של קציצות שהן יציבות יחסית אפשר לאכול עם הרוטב הזה
    יש קציצות שהן רכות מדי ולכן לא יתאימו, כמו קציצות קינואה למשל
    אבל אם יש בהן קטניות, הן יהיו יציבות מספיק ויחזיקו מעמד ברוטב

    לגבי החומץ ומיץ הלימון – צודקת! עדכנתי. תודה

    [Reply]

  14. לילך הגב מרץ 15, 2015 בשעה 17:46

    שלום לך.
    שתי שאלות ברשותך:
    שתים וחצי כוסות אחרי או לפני ההשריה.
    ומה אלו עדשים חומות? אני מכירה כתומות, ירוקות ושחורות
    תודה
    לילך

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 16th, 2015 at 15:00

    הי לילך
    לגבי העדשים – כמו שכתוב "לאחר השריה
    יש גם עדשים חומות. אבל זה לא משנה. אפשר עם שחורות או ירוקות

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
פירות קפואים עד הבית
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
ריכוז של מתכונים בריאים, קלים וטעימים - בלי מוצרים מהחי
 
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
שייק בוקר טוב
אפרסמון בננה תמרים תותים 
😋😋🍌🍓🍌🍓

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחה מאוזנת ומשביעה
גרגירי חומוס עם בצל ופטריות יער
ירקות טריים
ומלא מלא טחינה 😃

המתכון לחומוס - זו בעצם שווארמה פטריות יער שעשויה לפי המתכון לשווארמה טופו שנמצא באתר (רק עם פטריות יער במקום טופו) שהוספתי לה גרגירי חומוס מבושלים

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שווארמה פטריות יער ובצל 🤩😋
כל מה שחסר זה פיתה וטחינה וזה מוש-לם!
מתכון כמו המתכון שיש באתר בישול בריא עם עינת לשווארמה טופו, רק בלי הטופו 😄
קישור לאתר בפרופיל 👆🏽 או באודות 👈🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עד שיגיע זמן צהריים סלט חסה עד שיגיע זמן צהריים
סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע
המתכון לרוטב נמצא באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
בדרכ אני לא אוכלת תפוחי אדמה, אבל השבוע התחשק לי.. 
הכי פשוט - תפוחי אדמה עם בצל ותבלינים בתנור
וגם פרוסות טופו בשמן זית ותבלינים
וירקות לאיזון וריענון 😁
מתכונים דומים יש באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כשאין אוכל מוכן בבית מאלתרי כשאין אוכל מוכן בבית
מאלתרים ממה שיש 🤷🏻‍♀️😋
לא שאני מתלוננת 😁

מתכונים לטופו ולשעועית נמצאים באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מה עושים כשקר ורעבים אבל אין חשק/זמן/פרודוקטים לבשל?
🥶🍜
מכינים מרק סמיך ומהביל מ-2 רכיבים שתמיד יש לי בבית....
מרק עדשים כתומות פשוט-פשוט מ-2 רכיבים

המתכון באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כבר שבוע אני בדודא על הסלט ה כבר שבוע אני בדודא על הסלט הזה 🤩
שרי, אבוקדו ותירס, בשמנזית, מיצלימון, חומצתפוחים, מלחפלפל
פתיחה מעולה ליום מעולה 💪🏾

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
צלחת ויטמין C 🍓🥝🤩

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (57)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (25)
  • חומוס (32)
  • טופו (38)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (89)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (159)
  • ללא טופו (76)
  • מאש (17)
  • מרק (27)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (23)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (96)
  • ראשונות (64)
  • שונות (42)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

ניווט מהיר באתר
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

היי, לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך 4 צעדים ראשונים למתחילים

להורדה מיידית
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס