(9 קציצות)
½ כוס עדשים ירוקות
בצל מטוגן בכף שמן זית
2 כפות טחינה גולמית
5 כפות קווקר עדין
2 כפות פירורי לחם כוסמין
חופן פטרוזיליה
מלח, פלפל, כמון, פפריקה
כדאי להשרות את העדשים כמה שעות. לא חייבים.
מבשלים את העדשים במים עד לריכוך – בערך 15-20 דקות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים בקערה.
טוחנים חלקים עם בלנדר מוט.
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
אפשר למרוח בשמן (1/2 כף שמן מספיקה לכל הכמות) מלמעלה כדי שהקציצות יקבלו קצת קריספיות – לא חייבים.
מכניסים לתנור ל-20 דקות, או עד שהקציצות משחימות מעט.
היי, יש לי עדשים שכבר הנבטתי. אני לא בטוחה איך ל"תרגם" חצי כוס של עדשים לפני השרייה והנבטה לכמות המקבילה של עדשים מונבטות. אשמח לעזרתך.
לפי התגובות שקראתי, אם העדשים מונבטות, אין צורך בבישול. האומנם?
תודה, אורית
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 12th, 2017 at 07:01
זה מתכון שיותר מתאים לעדשים מבושלות.
את יכולה לבשל את העדשים המונבטות בשביל המתכון הזה, או פשוט לחפש מתכון שמתאים לעדשים מונבטות לא מבושלות.
[Reply]
היי עינת. האם ניתן לאפות בתבנית מאפינס? תודה וחג שמח
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 8th, 2017 at 13:22
הי. לא ניסיתי, אבל מאמינה שכן.
[Reply]
היי עינת,
שאלה לי – האם אפשר להקפיא את הקציצות
והאם זה פוגם בערך התזונתי?
תודה
יעל
[Reply]
זה טעים אבל תכלס זה פלאפל 🙁
לא מצליח למצוא מתכון קציצות שירגיש קרוב לקציצת בשר… איזה יאוש עם הטבעונות הזאת.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 14th, 2016 at 07:22
למה צריך שיהיה כמו קציצת בשר?
[Reply]
היי האם צריך להפוך את הקציצות לאחר זמן מסוים או שהן נשארות כמו שמכניסים אותן עד הסוף?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 14th, 2016 at 17:31
אם רוצים שהקציצות ישחימו משני הצדדים כדאי להפוך
[Reply]
היי עינת,
מה עדיף במקום פירורי לחם כוסמין, פירורי לחם רגילים או קמח כוסמין?
תודה!
זהר
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 10th, 2016 at 16:25
שניהם יעבדו מצוין
[Reply]
היי, שתי שאלות:
האם אפשר להשתמש בקוואקר אינסטנט ולא קוואקר עדין?
האם אפשר לערבב ידנית ולא בבלנדר מוט?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 8th, 2016 at 06:32
הי זוהר
אפשר להשתמש בקוואקר אינסטנט
בלנדר מוט לא רק מערבב, אלא גם טוחן. לכן עדיף להשתמש בו ולא ידנית.
[Reply]
עינת הי,
שאלה נוספת ברשותך:
את הטחינה הגולמית צריך לערבב קודם עם מים כמו שמכינים טחינה?
תודה, ענת.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 28th, 2015 at 09:37
טחינה גולמית ישירות מהצנצנת
[Reply]
הי עינת,
אני קצת חדשה בתחום הבישול הבריא ואשמח אם תוכלי לענות לי על מספר שאלות:
1. האם במקום 2 כפות פרורי לחם כוסמין (שאין לי) אוכל להשתמש בקמח כוסמין או קמח חומוס? האם זה מתקבל בתוצאה אותו דבר? והאם לשים גם 2 כפות?
2. האם 2 כפות טחינה גולמית, את מתכוונת לטחינה משומשום מלא או רגיל? והאם זה משנה בתוצאה ובכמות בין השניים? והאם יש טחינה משומשום מלא שאת יודעת שהיא באמת טובה ואת יכולה להמליץ?
3. תבלינים: מלח פלפל כמון ופפריקה, אשמח אם תוכלי לציין כמויות עבורי.
תודה, ענת.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 28th, 2015 at 09:37
הי ענת
1 – אפשר להחליף פירורי לחם בקמח, אבל זה ישפיע קצת על המרקם, וכמובן על הטעם
2 – אני משתמשת בטחינה משומשום מלא, אפשר גם להשתמש ברגילה
אני קונה טחינה של אדמה או טחינה זהב
3 – לגבי כמויות התבלינים – זה באמת עניין של טעם.. תתחילי מכפית וחצי מלח ורבע כפית מכל אחד מהתבלינים האחרים, ותבדקי אם טעים לך או שבפעם הבאה כדאי לתקן. תכתבי לעצמך את התוצאה ואיך לתקן בפעם הבאה
בהצלחה
[Reply]
הי עינת,
האם אפשר לקצוץ בצל ירוק במקום פטרוזיליה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 20th, 2015 at 17:12
בהחלט
[Reply]
אני ממש רוצה להכין את הקציצות- נמע ממש טוב!!1
יש לך רעיון במה להחליף את הקווקר ופירורי הלחם כדי שהן לא יתפרקו (ציליאק)?
תודה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 9th, 2015 at 10:06
הי רונית. אפשר להשתמש בקמח חומוס לדעתי, או קמח אחר שאת משתמשת בו כתחליף
[Reply]
קציצות מעולות.
לפי התגובות, ישר הכנתי כמות כפולה
התכוונתי שזה יהיה רק בשבילי, אבל גם הבנות שלי (10,12) התלהבו וחגגו עליהן.
פעם ראשונה באתר שלך.
ובטח עוד אשאר….
תודה לך
ענבר
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 8th, 2015 at 20:33
איזה כיף ! תודה ענבר 🙂
[Reply]
היי עינת,
איזה מתכון נהדר!!!
הכנתי עם שינויים קלים:
שמתי 2 כוסות עדשים ו-2 בצלים
שמתי 1 כף קוואקר טחון לקמח דק וכף 1 של גרעיני חמנייה טחונים לקמח דק
לא שמתי:
פטרוזיליה (נגמרה לי)
5 כפות קווקר עדין (הבטן….)
2 כפות פירורי לחם כוסמין (לא היה לי)
כל השאר אותו הדבר.
עדיין, למרות השינויים יצא מעולה!!!
תודה על עוד מתכון נפלא.
[Reply]
יצא מעולה! תודה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 9th, 2013 at 16:22
תודה ענת 🙂
[Reply]
עינת תודה!!!! הקציצות הכי טעימות שיצאו לי אי פעם בחיים!!!! מדהים:) יצא לי ממש טוב כשהשתמשתי בעדשים מושרות ולא מבושלות:) איזה כיף שגיליתי אותך:)
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 13th, 2013 at 13:01
מעולה 🙂 תודה!
[Reply]
אם אני הולכת על עדשים מונבטות בלי לבשל אותן את חושבת שעדיף להוסיף יותר מים/טחינה כדי לאזן את כמות הנוזלים שהייתה לי אם העדשים היו אחרי בישול?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 13th, 2013 at 13:01
לא, אין צורך להוסיף נוזלים
[Reply]
שלום עינת
לא אוכלת טחינה ולא ביצים
מה אפשר במקום ??
מה ידביק אותן??
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 18th, 2013 at 11:44
נסי קמח חומוס או קמח שקדים
[Reply]
תודה על תשובה מהירה.
האם ניתן להכין מראש לשמור במקפיא? הדבר אמור על הקציצות הנל, ובכלל..
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 15th, 2013 at 04:54
כן, קציצות באופן כללי אפשר להקפיא
[Reply]
שלום רב!
לרגל יום העצמאות הצמחוני החלטתי להכין סוגים שונים של כדורי פלאפל. שאלתי היא האם ניתן להכין קציצות אלו במכשיר הפלאפל, שמא, הן תתייבשנה או תתפרקנה.
אודה לתשובתך,
שיר
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 14th, 2013 at 16:33
הי שיר
אפשר בהחלט להכין עם מכשיר פלאפל
הן אפילו יצאו יותר פריכות וטעימות 🙂
[Reply]
הי עינת. 1/2 כוס עדשים זה לפני בישול או אחרי? וכן, האם במקום פירורי כוסמין אפשר לשים קמח תירס דק או קמח חומוס?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 5th, 2013 at 18:00
1/2 כוס עדשים לפני בישול (שים לב שבמתכון מבשלים אותם)
אפשר להחליף את פירורי הלחם בקמח חומוס או אפילו הייתי מנסה קמח שקדים
[Reply]
המתכון יצא משגע ומזין
הוספתי כוסברה במקום פטרוזיליה ובאחת הפעמים לא היו לי עדשים
אז הוספתי שעועית מאש ואת ייתר החומרים כרגיל ויצא ממש טעים
אפילו הזכיר טעם של פלאפל וליד כתוספת עשיתי סלט גדול עם טחינה ביתית ליד.
תודה על המתכון
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 9th, 2013 at 09:12
איזה כיף 🙂 תודה על השיתוף לימור!
[Reply]
קציצות מצוינות! מפאת מחסור רגעי במקרר הוספתי כוסברה במקום פטרוזיליה. טעים…
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 26th, 2013 at 12:40
מעולה! תודה על העדכון 🙂
[Reply]
היי עינת,
ניתן גם לא לבשל את העדשים, להיפך זה עדיף כך הם שומרים על הערכים התזונתיים שלהם טוב יותר.
אפשר רק להשרות כמה שעות ולהכניס לבלנדר.
כך הם גם שומרים על העמילן שלהם (מה שיוצא בבישול) וזה מה שמדביק את הקציצות.
בברכה,
מורן.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 18th, 2012 at 19:26
בהחלט אפשר, מורן
אני בדרך כלל מכינה קציצות משאריות שיש לי
וזה מה שהיה באותו יום 🙂
אבל בהחלט אפשר גם בלי לבשל
תודה!
[Reply]
היי,
האם הכוונה לקוואקר יבש? לפני הריכוך במים?
תודה רבה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 5th, 2012 at 12:40
הי לונה
כן. הכוונה לקוואקר יבש
[Reply]
הכנתי אתמול את הקציצות. סוף סוף קציצות טעימות, לא מתפרקות ולא מטוגנות.
תודה על המתכון.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 9th, 2012 at 07:27
תודה רבה על השיתוף, ורד 🙂
כיף לשמוע!
[Reply]
אני ממש לא בשלנית,אבל חייבת לומר שניסיתי והקציצות יצאו טעימות ,מתכון מעולה גם למי שהמטבח זה לא בשבילו!:)
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 8th, 2012 at 20:52
מעולה! תודה 🙂
[Reply]
רציתי להמליץ לכל מי שקורא את המתכון הזה לרוץ ולהכין את הקציצות האלה דחוף!!
אני צמחונית וזה התחליף בשר (המרקם קצת מזכיר בשר וגם התיבול) הכי טעים שאכלתי.
אני שמתי ביצה במקום טחינה ויצא לי באמת מדהים ועוד אכלתי אותם אחרי הפשרה
מהמקפיא. בקיצור תודה לך עינת! המתכון הזה נפלא!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 29th, 2012 at 06:16
איזה כיף 🙂 תודה רבה על השיתוף 🙂
[Reply]
יצא לי מאוד טעים! בעיני מעל כדאי יוגורט חמצמץ עם קצת שום ולימון.
תודה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 13th, 2012 at 12:29
איזה יופי 🙂 תודה שקד!
[Reply]
איזה מתכון מעולה!!! הקציצות עכשיו בתנור 🙂 תודה 😉
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 17th, 2012 at 08:20
נפלא! תודה על השיתוף 🙂
[Reply]
בכל פעם שאני עושה קציצות עדשים עם טחינה , הן מתפרקות לי משום מה.
עדיין לא הצלחתי בכל נסיונותי להוציא קציצות עדשים שלמות.(אני לא מטגנת, אלה רק אופה בתנור)
במקום הקוואקר הוספתי דוחן מבושל.יצא מאד טעים , אבל מתפרק.
למה…?
שיהיה סופ"ש נעים
איריס
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 1st, 2012 at 22:31
הי איריס
תנסי להוסיף טיפה מים או טחינה
[Reply]
היי עינת
היום הכנתי את הקציצות, יצאו טעימות ופריכות, ממש תענוג.
רציתי לשאול האם כשאוכלים אותן יש לצרף לארוחה רק ירקות או שניתן להוסיף גם מעט פחמימה כמו 2-3 כפות אורז מלא או כוסמת, או שמא הפחמימות שיש בקציצות מספיקות (הקוואקר ופירורי לחם הכוסמין) ?
תודה ויום נפלא 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 13th, 2011 at 13:12
הי רותי
אפשר בהחלט להוסיף גם דגנים לקציצות, על מנת שתהיה ארוחה מלאה
אני גם מוסיפה קצת רוטב טחינה מעל הקציצות 🙂
טוב, זה לא חוכמה, אני מוסיפה טחינה לכל דבר :))
יום טוב
עינת
[Reply]