קציצות עדשים ירוקות

קציצות עדשים ירוקות

מצרכים:
(9 קציצות)
½ כוס עדשים ירוקות – להשרות לכמה שעות
בצל מטוגן בכף שמן זית
2 כפות טחינה גולמית
5 כפות קווקר עדין
2 כפות פירורי לחם כוסמין
חופן פטרוזיליה
מלח, פלפל, כמון, פפריקה

אופן ההכנה:
לבשל את העדשים במים עד לריכוך – בערך 15-20 דקות.

לחמם תנור ל- 180 מעלות.

לערבב את כל החומרים בקערה.

לטחון עם בלנדר מוט.

ליצור קציצות ולהניח בתבנית על נייר אפייה.

להכניס לתנור ל-20 דקות, או עד שהקציצות משחימות מעט.

60 תגובות על “קציצות עדשים ירוקות”

  1. היי, יש לי עדשים שכבר הנבטתי. אני לא בטוחה איך ל"תרגם" חצי כוס של עדשים לפני השרייה והנבטה לכמות המקבילה של עדשים מונבטות. אשמח לעזרתך.

    לפי התגובות שקראתי, אם העדשים מונבטות, אין צורך בבישול. האומנם?

    תודה, אורית

    • זה מתכון שיותר מתאים לעדשים מבושלות.
      את יכולה לבשל את העדשים המונבטות בשביל המתכון הזה, או פשוט לחפש מתכון שמתאים לעדשים מונבטות לא מבושלות.

  2. היי עינת,

    שאלה לי – האם אפשר להקפיא את הקציצות
    והאם זה פוגם בערך התזונתי?
    תודה

    יעל

  3. זה טעים אבל תכלס זה פלאפל 🙁
    לא מצליח למצוא מתכון קציצות שירגיש קרוב לקציצת בשר… איזה יאוש עם הטבעונות הזאת.

  4. היי האם צריך להפוך את הקציצות לאחר זמן מסוים או שהן נשארות כמו שמכניסים אותן עד הסוף?

  5. היי עינת,

    מה עדיף במקום פירורי לחם כוסמין, פירורי לחם רגילים או קמח כוסמין?

    תודה!

    זהר

  6. היי, שתי שאלות:
    האם אפשר להשתמש בקוואקר אינסטנט ולא קוואקר עדין?
    האם אפשר לערבב ידנית ולא בבלנדר מוט?

  7. עינת הי,
    שאלה נוספת ברשותך:
    את הטחינה הגולמית צריך לערבב קודם עם מים כמו שמכינים טחינה?

    תודה, ענת.

  8. הי עינת,

    אני קצת חדשה בתחום הבישול הבריא ואשמח אם תוכלי לענות לי על מספר שאלות:

    1. האם במקום 2 כפות פרורי לחם כוסמין (שאין לי) אוכל להשתמש בקמח כוסמין או קמח חומוס? האם זה מתקבל בתוצאה אותו דבר? והאם לשים גם 2 כפות?

    2. האם 2 כפות טחינה גולמית, את מתכוונת לטחינה משומשום מלא או רגיל? והאם זה משנה בתוצאה ובכמות בין השניים? והאם יש טחינה משומשום מלא שאת יודעת שהיא באמת טובה ואת יכולה להמליץ?

    3. תבלינים: מלח פלפל כמון ופפריקה, אשמח אם תוכלי לציין כמויות עבורי.

    תודה, ענת.

    • הי ענת
      1 – אפשר להחליף פירורי לחם בקמח, אבל זה ישפיע קצת על המרקם, וכמובן על הטעם
      2 – אני משתמשת בטחינה משומשום מלא, אפשר גם להשתמש ברגילה
      אני קונה טחינה של אדמה או טחינה זהב
      3 – לגבי כמויות התבלינים – זה באמת עניין של טעם.. תתחילי מכפית וחצי מלח ורבע כפית מכל אחד מהתבלינים האחרים, ותבדקי אם טעים לך או שבפעם הבאה כדאי לתקן. תכתבי לעצמך את התוצאה ואיך לתקן בפעם הבאה
      בהצלחה

  9. אני ממש רוצה להכין את הקציצות- נמע ממש טוב!!1
    יש לך רעיון במה להחליף את הקווקר ופירורי הלחם כדי שהן לא יתפרקו (ציליאק)?
    תודה 🙂

  10. קציצות מעולות.
    לפי התגובות, ישר הכנתי כמות כפולה
    התכוונתי שזה יהיה רק בשבילי, אבל גם הבנות שלי (10,12) התלהבו וחגגו עליהן.

    פעם ראשונה באתר שלך.
    ובטח עוד אשאר….

    תודה לך
    ענבר

  11. היי עינת,
    איזה מתכון נהדר!!!
    הכנתי עם שינויים קלים:
    שמתי 2 כוסות עדשים ו-2 בצלים
    שמתי 1 כף קוואקר טחון לקמח דק וכף 1 של גרעיני חמנייה טחונים לקמח דק
    לא שמתי:
    פטרוזיליה (נגמרה לי)
    5 כפות קווקר עדין (הבטן….)
    2 כפות פירורי לחם כוסמין (לא היה לי)
    כל השאר אותו הדבר.

    עדיין, למרות השינויים יצא מעולה!!!

    תודה על עוד מתכון נפלא.

  12. עינת תודה!!!! הקציצות הכי טעימות שיצאו לי אי פעם בחיים!!!! מדהים:) יצא לי ממש טוב כשהשתמשתי בעדשים מושרות ולא מבושלות:) איזה כיף שגיליתי אותך:)

  13. אם אני הולכת על עדשים מונבטות בלי לבשל אותן את חושבת שעדיף להוסיף יותר מים/טחינה כדי לאזן את כמות הנוזלים שהייתה לי אם העדשים היו אחרי בישול?

  14. תודה על תשובה מהירה.
    האם ניתן להכין מראש לשמור במקפיא? הדבר אמור על הקציצות הנל, ובכלל..

  15. שלום רב!
    לרגל יום העצמאות הצמחוני החלטתי להכין סוגים שונים של כדורי פלאפל. שאלתי היא האם ניתן להכין קציצות אלו במכשיר הפלאפל, שמא, הן תתייבשנה או תתפרקנה.
    אודה לתשובתך,
    שיר

  16. הי עינת. 1/2 כוס עדשים זה לפני בישול או אחרי? וכן, האם במקום פירורי כוסמין אפשר לשים קמח תירס דק או קמח חומוס?

    • 1/2 כוס עדשים לפני בישול (שים לב שבמתכון מבשלים אותם)
      אפשר להחליף את פירורי הלחם בקמח חומוס או אפילו הייתי מנסה קמח שקדים

  17. המתכון יצא משגע ומזין
    הוספתי כוסברה במקום פטרוזיליה ובאחת הפעמים לא היו לי עדשים
    אז הוספתי שעועית מאש ואת ייתר החומרים כרגיל ויצא ממש טעים
    אפילו הזכיר טעם של פלאפל וליד כתוספת עשיתי סלט גדול עם טחינה ביתית ליד.
    תודה על המתכון

  18. היי עינת,

    ניתן גם לא לבשל את העדשים, להיפך זה עדיף כך הם שומרים על הערכים התזונתיים שלהם טוב יותר.
    אפשר רק להשרות כמה שעות ולהכניס לבלנדר.
    כך הם גם שומרים על העמילן שלהם (מה שיוצא בבישול) וזה מה שמדביק את הקציצות.

    בברכה,
    מורן.

  19. הכנתי אתמול את הקציצות. סוף סוף קציצות טעימות, לא מתפרקות ולא מטוגנות.
    תודה על המתכון.

  20. אני ממש לא בשלנית,אבל חייבת לומר שניסיתי והקציצות יצאו טעימות ,מתכון מעולה גם למי שהמטבח זה לא בשבילו!:)

  21. רציתי להמליץ לכל מי שקורא את המתכון הזה לרוץ ולהכין את הקציצות האלה דחוף!!
    אני צמחונית וזה התחליף בשר (המרקם קצת מזכיר בשר וגם התיבול) הכי טעים שאכלתי.
    אני שמתי ביצה במקום טחינה ויצא לי באמת מדהים ועוד אכלתי אותם אחרי הפשרה
    מהמקפיא. בקיצור תודה לך עינת! המתכון הזה נפלא!

  22. בכל פעם שאני עושה קציצות עדשים עם טחינה , הן מתפרקות לי משום מה.
    עדיין לא הצלחתי בכל נסיונותי להוציא קציצות עדשים שלמות.(אני לא מטגנת, אלה רק אופה בתנור)
    במקום הקוואקר הוספתי דוחן מבושל.יצא מאד טעים , אבל מתפרק.
    למה…?
    שיהיה סופ"ש נעים
    איריס

  23. היי עינת
    היום הכנתי את הקציצות, יצאו טעימות ופריכות, ממש תענוג.
    רציתי לשאול האם כשאוכלים אותן יש לצרף לארוחה רק ירקות או שניתן להוסיף גם מעט פחמימה כמו 2-3 כפות אורז מלא או כוסמת, או שמא הפחמימות שיש בקציצות מספיקות (הקוואקר ופירורי לחם הכוסמין) ?
    תודה ויום נפלא 🙂

    • הי רותי
      אפשר בהחלט להוסיף גם דגנים לקציצות, על מנת שתהיה ארוחה מלאה
      אני גם מוסיפה קצת רוטב טחינה מעל הקציצות 🙂
      טוב, זה לא חוכמה, אני מוסיפה טחינה לכל דבר :))
      יום טוב
      עינת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים