סינייה כרובית, חציל ועגבניות

סינייה כרובית

2 כוסות רוטב עגבניות (מתכון כאן)
חציל
15 עגבניות שרי פרוסות
בצל גדול חתוך לרצועות
ראש כרובית
שמן זית
טחינה גולמית משומשום מלא
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל שחור גרוס

תבנית זכוכית רחבה וקצת עמוקה (קוטר 28)

מחממים תנור ל-200 מעלות
פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1סמ
שוטפים ומפרקים את הכרובית לפרחים קטנים (בגודל של ביס, לא קטן מדי, ולא גדול מדי)
בחצי תבנית מסדרים פרוסות חציל, ובחצי השני את פרחי הכרובית
בעזרת מברשת סיליקון מורחים מעט שמן על פרוסות החציל
מפזרים מלח פלפל על החציל ועל הכרובית
קולים בתנור כ-20 דקות, או עד שהכרובית טיפה משחימה

בינתיים מטגנים רצועות בצל עד הזהבה

ומכינים טחינה (טחינה גולמית, מיץ מחצי לימון, מעט מלח, מים ומערבבים) –
כדאי שהטחינה תהיה דלילה קצת, מכיוון שהיא מתגבשת בתנור

בתבנית הרחבה מסדרים בשכבות :
כוס רוטב עגבניות, מפזרים באופן שווה בתחתית התבנית
מעליו פרוסות חציל
מעליו בצל מטוגן
אח"כ עגבניות שרי
אח"כ פרחי כרובית
ואז שוב כוס רוטב עגבניות (לא חייב לכסות את הכל)
ורוטב טחינה מלמעלה (לא חייב לכסות את הכל)

מכניסים לתנור ל-20 דקות

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. דניאל בתיה

    עשיתי את הסינייה כרובית וחציל יצא חלום את אלופה תודה רבה ושנה טובה גמר חתימה טובה

כתיבת תגובה