מאפינס (יותר) בריאים
9 תגובות
השארת תגובה
¼ כוס טחינה גולמית
¼ כוס מייפל אמיתי או סילאן
½ כוס אגוזים קצוצים
½ כוס תמרים קצוצים
כוס קמח מלא
2 כפות נבט חיטה
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (בערך תפוז וחצי – תלוי בגודל התפוזים)
כפית קינמון
כפית סודה לשתיה
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים בקערה טחינה ומייפל/סילאן, מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים עד שמקבלים בלילה אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים ביחד : קמח, נבט חיטה, קינמון וסודה לשתיה.
מוסיפים בהדרגה את היבשים לרטובים, כך שלא יהיו גושים.
מערבבים פנימה את האגוזים והתמרים.
יוצקים לתבניות מאפינס ומכניסים לתנור ל-30 דקות בערך
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
כמה מאפינס אמורים לצאת מהכמות שציינת?
כ-10. תלוי בגודל שלהם.
אשמח לקבל מתכונים וטיפים לחיים בריאים תודה
איך זה אמור לתפוח? האם זה הנבט חיטה שמתפיח?
השילוב של הסודה לשתיה ומיץ התפוזים גורם להתפחה
היי עינת
הכנתי את מאפנים עם קמח כוסמין מלא ויצא נהדר..
תודה לך
אפילו הבת שלי בת ה 15 אכלה ואהבה..
בעבר הכנתי מתכון אחר {מהראש..} שיצא רטוב מידי בפנים
אלה נהדרים
תודה נורית
איזה כיף!
תודה רבה על השיתוף נורית
🙂
יש אפשרות להכין בלי הנבט חיטה ? בא לי להכין עכשיו ואין לי את זה…
תודה על המתכונים, הם נפלאים!
תודה עדי 🙂
כן, אפשר להכין בלי נבט חיטה.