
½ כוס אורז אדום
1/3 כוס עדשים ירוקות (אפשר מושרות, ואפשר גם לא)
בצל קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
חופן אגוזי מלך קצוצים
מלח, פלפל, פפריקה חריפה, כמון, כורכום
מבשלים את האורז – מרתיחים כוס מים, מוסיפים קצת מלח וכפית שמן זית, מוסיפים את האורז ומרתיחים שוב. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40-45 דקות.
מבשלים את העדשים – מניחים את העדשים בסיר עם מים. מרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. לא להוסיף מלח למי הבישול של העדשים, מכיוון שהוא ימנע את התרככותן.
מאדים בצל בשמן להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה). מוסיפים תבלינים ומערבבים. מוסיפים אורז, עדשים ואגוזים ומערבבים היטב.
מורידים מהאש. מכסים את הסיר ומניחים בצד ל-15-20 דקות.
צפיות 3,192










לפוסט הזה יש 4 תגובות
אני הכנתי עם אורז אדום היות ויש לאורז אדום/חום/שחור, יותר סגולות בריאותיות מאשר לאורז לבן !
יצא טעים מאוד, מעט מלח ופלפל חור גרוס. טפטוף של שמן זית מעולה… ובצל מאודה ! טעים ובריא
נהדר 🙂 תודה על השיתוף
ב"ה.
חייבים אורז אדום או שאפשר אורז רגיל?
אפשר אורז מלא רגיל