בטטה וחומוס בסילאן אפויים בתנור
4 תגובות
השארת תגובה
מצרכים:
בטטה בינונית
בצל גדול חתוך לקוביות
כוס גרגירי חומוס מבושלים (או בכמות של הבטטה)
*רצוי כמובן גרגירי חומוס אחרי השריה, טרום הנבטה ובישול של שעתיים, אבל אפשר גם להשתמש בגרגירי חומוס קפואים
לרוטב –
2 כפות מים
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן טבעי
מלח ופלפל שחור גרוס
כפית גדושה כמון
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
מחממים תנור ל-200 מעלות
קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות
מעבירים לקערה ומוסיפים בצל קצוץ וגרגירי חומוס מבושלים
בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב
מוסיפים את הרוטב לבטטות והחומוס ומערבבים היטב על מנת לפזר את הרוטב בצורה אחידה
מכניסים לתנור שחומם מראש
אופים 30-40 דקות, או עד השחמה קלה
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
היי עינת
לגבי גרגירי חומוס קפואים
האם לבשל אותם בישול מלא אותו זמן שרשום על גבי השקית?
תודה מראש.
אין צורך בבישול מלא של גרגירי חומוס קפואים. אפשר רק להרתיח במים ולסנן.
היי עינת
מה הכונה טרום הנבטה?
והאם גרגרירי חומוס מונבטים גם טוב?
האם גרגרירי חומוס מונבטים מתרככים מהר יותר מטרום נבוטים?\
תודה מראש על התשובה .
היי עינת.
טרום הנבטה אומר, שהגרגירים עברו השריה, סינון ועמדו לפחות 8-12 שעות במסננת ללא מים.
גם מונבטים זה טוב.