- אפשר להקפיא
- לחמם בתנור
למילוי –
6 פלפלים אדומים – להוריד את "ראש" הפלפל (לשמור לאחכ) ולרוקן
+ פלפל אדום קצוץ
בצל קצוץ דק-דק
כ-10 ע.שרי תמר קצוצות
כוס אורז בסמטי מלא לפני בישול (יבש)
חצי כפית מלח
פלפל שחור גרוס
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית פטרוזיליה יבשה
לרוטב –
פלפל אדום פרוס לחצאי רצועות דקות-דקות
כ-30 עגבניות שרי תמר פרוסות לעיגולים (או איך שבא לך)
בצל פרוס לרצועות דקות-דקות
כפית וחצי מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
כפית בזיליקום יבש
כפית פטרוזיליה יבשה
מכינים את הרוטב –
מטגנים רצועות בצל ופלפל בשמן עד הזהבה קלה
מוסיפים תבלינים ומערבבים.
מוסיפים עגבניות קצוצות וממשיכים לטגן על אש גדולה עד ריכוך מלא של העגבניות.
מוסיפים כוס מים, מערבבים ומנמיכים את האש.
מילוי הפלפלים –
לערבב בקערה אורז, בצל קצוץ, פלפל קצוץ, עגבניות קצוצות ותבלינים.
למלא כל פלפל עד הסוף. להוסיף כמה כפות מהרוטב ולכסות עם העוקץ.
לסדר את הפלפלים בסיר עם הרוטב אחד ליד השני בצפיפות.
אם נשאר מהמילוי, להוסיף אותו לסיר בין הפלפלים (ממליצה לדאוג מראש שישאר מהמילוי, זה החלק הכי טעים בעיניי 🙂 )
להוסיף לסיר עוד כוס מים (בין הפלפלים).
להרתיח, להנמיך את האש ולכסות הסיר. לבשל כשעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות
אחרי שעה על הגז, מכניסים לתנור לשעה נוספת.