מרק זה-מה-יש

מרק זה-מה-יש (כי זה מה שהיה בבית)

2 זוקיני קצוצים דק

5 עגבניות שרי חתוכות לחצאי פרוסות דקות

שומר קצוץ דק

שורש פטרוזיליה מקולף וקצוץ דק

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 שיני שום שמנות מקולפות

1/2 פלפל אדום קצוץ

1/2 פלפל צהוב קצוץ

1/4 כוס מאש

3 עלי דפנה

1 כפית מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית פפריקה חריפה

מניחים את הירקות, הפטרוזיליה ועלי הדפנה בסיר

מכסים במים ומרתיחים

ברתיחה מוסיפים מאש, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה

אחרי שעה מוסיפים תבלינים ומגישים

8 תגובות על “מרק זה-מה-יש”

  1. תודה רבה:) ולגבי נבטים שמקפיצים בתבשיל או רוטב כלשהו, גם אותם עדיף להוסיף בסוף? גם במתכוני הקציצות המעולים שהכנתי מהבלוג שלך, גם בהם הנבטים מוכנסים לקציצה ואיצה לתנור, גם אז הם מאבדים ערכים אני מניחה..אבל זה בטח יותר טוב מכלום:)

  2. היי עינת!
    כרגיל, המרקים שלך עושים לי חשק לחורף:)
    מאז שהתחלתי להנביט אני מחפשת מתכונים לנבטים שלי, הבעיה
    היא שאני לא אוהבת את הטעם שלהם כשהם טריים. אפילו בישול קצר או הקפצה קטנה הופכת אותם להרבה יותר טעימים ואכילים עבורי. מכיוון שאני עדיין לא מצליחה לכוון לכמות הרצויה,
    יוצאים לי מלא נבטים:) רציתי לשאול, אפשרי להכין מנבטי המש שלי מרק? ואם כן מתי להוסיף אותם ע"מ שלא לפגוע בערכים התזונתיים שלהם? ו..האם בישול קצר ממש מוריד מהערכים הבריאותיים שלהם?
    תודה ולילה נפלא,
    אלינור:)

    • הי אלינור
      הנבטים יאבדו מערכם בכל חימום
      ולכן ההמלצה לאכול אותם טריים
      כמובן שככל שזמן החימום קצר יותר, כך פחות ערך הולך לאיבוד
      הם מאבדים בעיקר ויטמינים
      אבל המינרלים שבהם נשמרים וכן גם רוב האנזימים
      ולכן, בכל זאת עדיף להשתמש בנבטים מאשר בקטניות מבושלות
      מכיוון שהערך ההתחלתי שלהם הוא גבוה יותר

      אז אם את מכינה מרק ורוצה להוסיף נבטים, אני הייתי ממליצה להוסיף אותם ממש לפני האכילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים