צ'פאטי/לחם הודי

צ'פטי לחם הודי

7 יחידות

כוס קמח (אני השתמשתי בקמח כוסמין מלא. אפשר להחליף בכל קמח אחר)
קצת פחות מחצי כוס מים
מעט מלח

מערבבים קצת קמח עם מים, ואז מתחילים ללוש ומוסיפים בהדרגה – פעם קמח, פעם מים – את כל הכמות ובסוף מתקבל בצק במרקם גמיש אך יבש

אם עיסתי מדי, מוסיפים עוד קמח, אם יבש מדי מוסיפים עוד מים

קורצים/בוצעים/צובטים כדור בגודל כדור פינג-פונג

מקמחים נייר אפייה או את משטח העבודה , מרדדים את הכדור עד שהוא שטוח ודק

מקמחים שוב ומרדדים עוד עלה, כך עד הסוף (לי יצאו 7 עלים)

חשוב מאוד לקמח כל פעם מחדש, אחרת זה נדבק.

קולים במחבת נון-סטיק יבשה – הופכים כל דקה-שתיים, עד ששחום משני הצדדים (בערך 5 דקות לכל צ'פטי)

צ'פאטי / לחם הודי

7 תגובות על “צ'פאטי/לחם הודי”

    • כל קמח מתנהג אחרת, צריך להוסיף מים/קמח לפי התנהגות התערובת. אם יצא עיסתי מדי, אפשר היה להוסיף עוד קצת קמח ולערבב שוב

  1. מיד ניסיתי לעשות את הצאטני ומה טעים!!יותר מידיי טוב [זאת גם בעייה ] תודה אני ממשיך עפם הלחם הזה אגב אפשר מעוד קמחים אחרים???

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים