• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות סלק וחומוס

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
מדריך חינמי למתחילים
המזווה חנות טבע און ליין

[CPD_READS_THIS] צפיות

 

 

פטריות קצוצות קטן

בצל קצוץ

סלק בינוני

חופן אגוזי מלך

2 שיני שום

כוס גרגירי חומוס מבושלים

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי הבצל והפטריות

+ כף שמן למריחה על הקציצות

 

מאדים את הבצל בכף שמן, מוסיפים פטריות וממשיכים לאדות עד שהפטריות מחליפות צבע. כשמוכן, מניחים בקערה

לטחון גס את הסלק, השום והאגוזים ולהוסיף לקערה

לטחון את גרגירי החומוס ולהוסיף לקערה

 

להוסיף טחינה ותבלינים ולערבב היטב

 

(אני עשיתי טעות וטחנתי הכל שוב עם בלנדר מוט. אני חושבת שכדאי להשאיר את התערובת לא חלקה כדי שיהיה מרקם מעניין לקציצות)

 

לחמם תנור ל- 180 מעלות

 

ליצור קציצות ולהניח בתבנית על נייר אפייה, ולהכניס לתנור ל- 30 דקות

 

 

 

שיתוף
Share this on WhatsApp

יש לך שאלה על המתכון?
הצליח לך ובא לך לפרגן?
מזמינה אותך לכתוב בקבוצת המתכונים בפייסבוק

 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
בואו נדבר על זה... שאלות ותגובות על מתכונים באתר
 

19 תגובות

  1. תמר הגב אוגוסט 24, 2014 בשעה 11:41

    הי
    כמה פטריות בבקשה? תןדה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 24th, 2014 at 13:46

    סלסילת פטריות

    [Reply]

  2. עינב הגב אוגוסט 8, 2013 בשעה 14:45

    הי עינת
    המקום הפטריות הוספתי עוד קצת בצל וקצת פטרוזיליה קצוצה. לבצל בטחינה הוספתי כף סילאן וקמצוץ קינמון (כדי שלא יצא לי שוב טעם של כמון-כורכום) יצא משגע…
    תודה רבה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 9th, 2013 at 10:17

    איזה כיף 🙂 תודה!

    [Reply]

  3. עמית הגב נובמבר 13, 2012 בשעה 12:47

    היי
    אפשר להשתמש בחומוס של סנפרוסט? אחרת צריך לחכות יומיים של השריית הגרגרים עד שאפשר להכין את המנה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 13th, 2012 at 17:10

    אין שום בעיה להשתמש בחומוס קפוא
    (יש חברות יותר זולות מסנפרוסט. ממש בחצי מחיר)

    [Reply]

  4. רות הגב ספטמבר 26, 2012 בשעה 19:08

    תודה על המידע. מכירה את לחם עידן הנבט אבל המחיר שלו לא הגיוני. אני מעדיפה להמשיך לאפות לחם בבית גם לכל בני המשפחה. אני אופה בד"כ משלושה סוגי קמחים: כוסמין שיפון וחיטה מלאה (שליש שליש שליש) יוצא מצוין וכלם מסכימים לאכול אותו…
    האם תוכלי להסביר לי כיצד מכינים שאור? אני תמיד חוששת שזה חמוץ עם טעם לואי. תקני אותי אם אני טועה.
    תודה וגמר חתימה טובה! רות

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 27th, 2012 at 16:33

    הי רות
    בכתבה הזו תוכלי למצוא הסבר איך מכינים שאור
    http://www.xnet.co.il/health/articles/0,14713,L-3096254,00.html

    את צודקת, ללחם שאור יש טיפה טעם חמצמץ, אבל מהר מאוד מתרגלים אליו
    אני אישית מאוד אוהבת

    [Reply]

  5. רות הגב ספטמבר 24, 2012 בשעה 08:03

    שלום עינת!
    תודה על המידע שאת חולקת אתנו. אני מוצאת אותו יעיל מאד בשבילי. לאחרונה עברתי לטבעונות ואני לומדת את הנושא בהדרגה ומפעם לפעם מתחדשים לי דברים.
    התשובות שענית ליערה ענו על חלק משאלות שהיו לי, אך יש לי עדין שאלה נוספת. האם את שוללת אכילת לחם לחלוטין? כל לחם? גם לחמים ביתיים שאינם מכילים רכיבים כימיים? אני שואלת כי זה די מוזר שלחם שהוא מצרך בסיסי בכל בית נחשב (או אולי לא) לסוג מזון שעדיף לא לצרוך? אשמח לדעת גם מה דעתך לגבי לחמים מקמחים שונים כמו שיפון וכוסמין חיטה מלאה עם קמח סויה (שוב, ביתיים ולא קנויים ממאפיות) או לחמים של ד"ר מרק ודומיו. תודה רות.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 24th, 2012 at 08:23

    הי רות
    אני לא שוללת לגמרי אכילת כל מזון שהוא
    לגבי לחם – כמובן שעדיף לחם ביתי, ואפשר בהחלט לאכול פרוסה או שתיים ביום
    הבעיה היא אצל אנשים שלחם הוא הבסיס לכל הארוחות שלהם

    אז עדיף לחם ביתי, עדיף שאור (מחמצת טבעית) ולא שמרים
    ורצוי להשתמש בקמחים אחרים מחיטה
    (כוסמין, שיפון וכו)
    כמובן רצוי שהקמח יהיה מלא – מהגרגיר השלם, מטחינת ריחיים

    יש גם את הלחם של "עידן הנבט" שעשוי מנבטים ללא שמרים וללא תוספים מיותרים – וגם הוא מאוד מומלץ
    אם את עדיין לא מכירה – זה האתר שלהם
    http://www.nevet.co.il/

    [Reply]

  6. אורי הגב יולי 14, 2012 בשעה 02:20

    הי עינת
    שאת אומרת לאדות את הבצל בשמן, איך בדיוק התהליך נעשה? הכוונה בסיר אידוי?
    חוץ מזה אחלה אתר! אני ממש נהנה מהניסויים!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 14th, 2012 at 06:47

    תודה אורי 🙂

    מחממים כף שמן, מוסיפים בצל, מערבבים,
    מנמיכים את האש, מכסים את הסיר/מחבת ומאדים עד שהבצל מתרכך

    [Reply]

  7. simone הגב פברואר 27, 2012 בשעה 18:56

    עשיתי לפי ההוראות !! מאוד טעים !!!!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 27th, 2012 at 19:10

    איזה כיף 🙂
    תודה על השיתוף!

    [Reply]

  8. התבלבלתי הגב פברואר 25, 2012 בשעה 22:03

    ויש לי עוד כמה שאלות כלליות…
    את מדברת על החיידקים ביוגורט במדריך שלך, אבל את לא טבעונית? ? ויוגורט זה מהחי..

    מעניין אותי לשמוע שיחה שלך עם אייל מרון.. יש כמה דברים שאתם סותרים אחד את השני..
    1. שמן קוקוס.. אייל אומר שזה השמן שהכי טוב לבשל איתו, כלומר לחמם אותו. ואחריו שמן זית וכל שאר השמנים לא טובים.
    2. דגנים מלאים.. אייל אומר שצריך להפחית למינימום את צריכת הדגנים.. כלומר 2 פרוסות חיטה מלאה נגיד פעם בשבוע. ושהפחמימות הכי טובות הן בעצם בירקות וכך גם חלבון עם ירקות זה חלבון מלא.
    3. זמני ארוחות.. אייל אומר שעדיף לאכול את הארוחה הגדולה ביום בערב ולא בצהריים בגלל המערכת הסימפטטית ועוד מערכת משו כזה..

    אני לא מצטטת אותו במילה ולא לקחת את זה ב100%..
    אבל אני אשמח לדעת מה פשר המחלוקות..

    תודה רבה!!

    [Reply]

  9. יערה הגב פברואר 25, 2012 בשעה 22:02

    ויש לי עוד כמה שאלות כלליות…
    את מדברת על החיידקים ביוגורט במדריך שלך, אבל את לא טבעונית? ? ויוגורט זה מהחי..

    מעניין אותי לשמוע שיחה שלך עם אייל מרון.. יש כמה דברים שאתם סותרים אחד את השני..
    1. שמן קוקוס.. אייל אומר שזה השמן שהכי טוב לבשל איתו, כלומר לחמם אותו. ואחריו שמן זית וכל שאר השמנים לא טובים.
    2. דגנים מלאים.. אייל אומר שצריך להפחית למינימום את צריכת הדגנים.. כלומר 2 פרוסות חיטה מלאה נגיד פעם בשבוע. ושהפחמימות הכי טובות הן בעצם בירקות וכך גם חלבון עם ירקות זה חלבון מלא.
    3. זמני ארוחות.. אייל אומר שעדיף לאכול את הארוחה הגדולה ביום בערב ולא בצהריים בגלל המערכת הסימפטטית ועוד מערכת משו כזה..

    אני לא מצטטת אותו במילה ולא לקחת את זה ב100%..
    אבל אני אשמח לדעת מה פשר המחלוקות..

    תודה רבה!!
    יערה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 26th, 2012 at 05:33

    הי יערה

    נכון, אני טבעונית, אבל רוב הקוראים שלי והלקוחות שלי הם לא.
    אני לא כופה את דעתי על אף אחד, ולכן נותנת פתרונות גם למי שלא טבעוני

    אייל ואני לא עובדים יחד, לא עובדים באותה שיטה ולכל אחד דעה משלו

    נכון, שמן קוקוס הוא בריא, אבל אני מאמינה ששמן זית בריא ומעדיפה לעבוד איתו

    כשאני אומרת דגנים מלאים אני מתכוונת לדגנים האמיתיים – אורז מלא, קינואה, כוסמת, גריסים וכו
    ולא מדברת על דגנים מעובדים כמו לחם. אפילו אם הוא מקמח מלא

    ארוחה גדולה בערב עלולה להכביד על מערכת העיכול ולהפריע לשינה
    אבל בכל מקרה, מכיוון שאני ממליצה לאכול כל שעתיים-שלוש, גודל הארוחות מצטמצם
    ולכן אין ארוחות ממש גדולות

    ואין שום מחלוקת 🙂
    לכל אחד מאיתנו דעה שונה ודרך שונה

    [Reply]

  10. יערה הגב פברואר 25, 2012 בשעה 21:47

    הי עינת
    הסלק כמו שהוא או מבושל?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 26th, 2012 at 05:28

    הסלק לא מבושל

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
פירות קפואים עד הבית
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
ריכוז של מתכונים בריאים, קלים וטעימים - בלי מוצרים מהחי
 
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
שייק בוקר טוב
אפרסמון בננה תמרים תותים 
😋😋🍌🍓🍌🍓

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחה מאוזנת ומשביעה
גרגירי חומוס עם בצל ופטריות יער
ירקות טריים
ומלא מלא טחינה 😃

המתכון לחומוס - זו בעצם שווארמה פטריות יער שעשויה לפי המתכון לשווארמה טופו שנמצא באתר (רק עם פטריות יער במקום טופו) שהוספתי לה גרגירי חומוס מבושלים

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שווארמה פטריות יער ובצל 🤩😋
כל מה שחסר זה פיתה וטחינה וזה מוש-לם!
מתכון כמו המתכון שיש באתר בישול בריא עם עינת לשווארמה טופו, רק בלי הטופו 😄
קישור לאתר בפרופיל 👆🏽 או באודות 👈🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עד שיגיע זמן צהריים סלט חסה עד שיגיע זמן צהריים
סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע
המתכון לרוטב נמצא באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
בדרכ אני לא אוכלת תפוחי אדמה, אבל השבוע התחשק לי.. 
הכי פשוט - תפוחי אדמה עם בצל ותבלינים בתנור
וגם פרוסות טופו בשמן זית ותבלינים
וירקות לאיזון וריענון 😁
מתכונים דומים יש באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כשאין אוכל מוכן בבית מאלתרי כשאין אוכל מוכן בבית
מאלתרים ממה שיש 🤷🏻‍♀️😋
לא שאני מתלוננת 😁

מתכונים לטופו ולשעועית נמצאים באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מה עושים כשקר ורעבים אבל אין חשק/זמן/פרודוקטים לבשל?
🥶🍜
מכינים מרק סמיך ומהביל מ-2 רכיבים שתמיד יש לי בבית....
מרק עדשים כתומות פשוט-פשוט מ-2 רכיבים

המתכון באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כבר שבוע אני בדודא על הסלט ה כבר שבוע אני בדודא על הסלט הזה 🤩
שרי, אבוקדו ותירס, בשמנזית, מיצלימון, חומצתפוחים, מלחפלפל
פתיחה מעולה ליום מעולה 💪🏾

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
צלחת ויטמין C 🍓🥝🤩

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (57)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (25)
  • חומוס (32)
  • טופו (38)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (89)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (159)
  • ללא טופו (76)
  • מאש (17)
  • מרק (27)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (23)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (96)
  • ראשונות (64)
  • שונות (42)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

ניווט מהיר באתר
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

היי, לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך 4 צעדים ראשונים למתחילים

להורדה מיידית
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס