[pojo-slideshow id="2089"]

אני לא בשלנית. נקודה. אני לא יודעת לבשל מנות מתוחכמות או גורמה, ולרוב משתמשת ברכיבים שהכרתי עוד מבית אימא. פשוטים וזמינים. כמובן שהטעם שלי השתנה עם השנים, הכרתי המון מאכלים שלא הכרתי בילדות (בניגוד לילדים של היום לא גדלתי על סושי או מאכלי ים).

הבישול שלי הוא פשוט, ביתי, קל ובריא.

ואם אני מבשלת, זו ההוכחה שכל אחד יכול לעשות את זה. עם קצת רצון ונכונות והתארגנות מראש.

מי שמכיר את המתכונים שלי יודע כבר שהם פשוטים להכנה, ולרוב מכילים בעיקר ירקות, דגנים וקטניות. אלה חומרי הגלם שאני משתמשת בהם כמעט בכל התבשילים שלי.

אני כמעט ולא אופה, מכיוון שאת הצורך שלי במתוק אני מספקת על ידי אכילת פירות. אבל אפשר למצוא כאן כמה מתכונים למאפים מתוקים, בגלל הביקוש.

אני טבעונית – כלומר לא אוכלת כל דבר שמגיע מהחי – בשר, עוף, דגים, מוצרי חלב, ביצים ודבש – ולכן כל המתכונים באתר הם טבעוניים.

לא תמצאו במתכונים שלי בשר, עוף, דגים, מאכלי ים, גבינות, שמנת, ביצים, אבקות מרק (או כל אבקה לצורך העניין), מרגרינה, חמאה, מיונז, סוכר, תפוחי אדמה (כמעט ולא), מוצרים מקופסאות שימורים,  ובטח עוד דברים שלא עולים לי כרגע.

השמן היחיד שאני משתמשת בו הוא שמן זית כתית מעולה. וכמו שתראו, בדרך כלל, אני מסתפקת בכף שמן לכל התבשיל (3-4 מנות). לפעמים, במנות אסייתיות, אני משתמשת בשמן שומשום.

אני לא גרה ליד השוק, אז את המצרכים שלי אני קונה במכולת השכונתית, או בחנות הטבע הקרובה (יש היום כמעט בכל פינה. אני אישית קונה ב"טבע קסטל" או ב"עדן טבע מרקט") – כך שהם אמורים להיות זמינים לכל אחד ואחת.

 

שתי דרכים לחיפוש באתר

או להכניס מילת חיפוש בתיבת החיפוש בצד שמאל למעלה

או לפי הקטגוריות שמופיעות בסרגל למעלה

 

מתחת לכל מתכון יש מקום לתגובות – אשמח לשמוע פידבקים

אם היה טעים וגם אם לא 🙂

 

אז זהו, שיהיה בתיאבון!

 

 

לפוסט הזה יש 66 תגובות

  1. מיכל

    היי עינת,
    הגעתי לאתר שלך במקרה.
    בהרבה מתכונים, בעיקר קציצות, את משתמשת באגוזים למיניהם, תפקידם להדביק? קראתי שאת משנה/מבריאה מתכונים קיימים. מה היה במקור במקום אגוזים למיניהם? ביצה? אני מאוד רוצה לבשל/לאכול בריא יותר.
    תודה

    1. עינת שגיא

      הי מיכל
      האגוזים גם מדביקים וקצת נותנים עסיסיות, מכיוון שהם שומניים.
      בקציצות לא טבעוניות ולא בריאות, משתמשים בביצה ובקמח לבן – בשניהם אני לא משתמשת
      בהצלחה

  2. frida lenzizky

    שלום עינת,
    עקב החמרה במחלת הסוכרת של בעלי חיפשתי ברשת פתרונות אלטרנטיביים והגעתי להרצאה של ד"ר ניל ברנרד. הוא מציע שיטה אחרת ממה שהכרנו עד היום וממה שהמליצו לנו הרופאים והתזונאיות עד היום. הרעיון שלו הגיוני, נבדק מדעית והיו תגובות חמות על הצלחה מרשימה.
    לשיטתו יש לעבור לתזונה דלת שומן לחלוטין. ז"א תזונה טבעונית דלת שומן, גם לא שמן מן הצומח.
    החלטנו לנסות. לא קל להפוך את המטבח לטבעוני בגיל שלי (58). אבל הדרך נראתה כ"כ מבטיחה,אז יצאתי למסע. שוטטתי ברשת והגעתי גם לאתר שלך. הוא ערוך בטוב טעם, ברור ומזמין.
    תודה לך, את עוזרת לי מאד. (אני מודה לך מן המטבח והסירים ובעלי מודה מן הצלחת והחיך…)
    לאחר כחודש ערכי הסוכר של בעלי ירדו בצורה משמעותית והוא גם ירד במשקל כ-5 ק"ג.
    הרופאה שלו אמרה שאם המגמה הזו תמשך היא תתחיל להוריד לו תרופות.
    אני רוצה שעוד אנשים ירפאו מהמחלה הארורה הזו ורואה חובה לעצמי לפרסם ולהפיץ את המידע על שיטת תזונה זו, שלמעשה זה טבעונות בלי שמן.
    מצורף קישור לספר ולהרצאה. בסוף העמוד הרצאה עם כתוביות בעברית.
    http://www.focus.co.il/pl_product~239-553~2~0.htm
    תודה לך,
    הצלחה, בריאות ואריכות ימים לכולם !!!
    פרידה

  3. גלי

    היי עינת,
    תודה על האתר והמידע שאת מנגישה בשפה פשוטה …
    רציתי לשאול אותך איזה תוסף בי 12 את ממליצה לקחת ?
    תודה מראש ,
    גלי

  4. שלומית

    הי עינת,
    לפני כמה חודשים התברר לי שעדיף שאהפוך טבעונית בעקבות בעיה רפואית. ההבנה הזאת לא היתה קלה כלל ואני עוברת תהליכים…
    אני חייבת לציין כפי שאמרו פה לפני, שהאתר שלך הופך את זה לפשוט יותר.
    המתכונים ישימים. אין התברברות. הכל פשוט והרוב טעים.
    לאט לאט אני מעיזה לנסות יותר ויותר.
    מה שחסר לי זה- רשימת קניות. ..
    רשימת קניות לטבעוני המתחיל..
    בגלל שאני חובבת מושבעת של מתוקים כבר הבנתי שטחינה סילאן ומייפל הכרחיים
    אבל מעבר לזה מרגישה שכשאני מגיעה לחנויות טבע או תבלינים אני פשוט טובעת במגוון ופשוט יוצאת בלי כלום. או מקסימום שקדים קלופים וקוואקר…
    יעזור לי מאוד אם תוכלי לשתף באתר רשימת קטניות, אגוזים ומוצרים בסיסיים שיש בבישולים ובמטבח שלך.
    תודה רבה.

  5. טויבא

    שלום, עינת. תודה רבה על האתר הנפלא והמועיל. רציתי לשאול מה דעתך על הקוקוס בצורתו הטבעית ("אגוז"). האם זה בריא או יותר מדי שומני? ואולי יש לך מתכון לעוגיות עם מרכיבים מהקוקוס השלם?
    תודה רבה

    1. עינת שגיא

      תודה רבה ! 🙂
      אין שום בעיה עם הקוקוס כאגוז. הוא אמנם נחשב לשומני, אבל הוא שומני באופן טבעי. אפשר להכליל אותו במנות השומן היומיות.
      לגבי מתכונים – אין לי, מכיוון שאני לא אוהבת קוקוס 🙂

  6. אורנה

    מה לגבי הויטמין בי 12? אני צמחונית וכל הזמן הרופאים אומרים שחסר לי הויטמין הזה בגלל שאני לא אוכלת בשר ומוסיפים לי אותו בכדורים. מה את אומרת על כך? בבקשה עני לי במייל זה חשוב ודחוף תודה רבה מראש אורנה

    1. עינת שגיא

      הי אורנה
      גם אוכלי הבשר מקבלים בי12 בתוסף – דרך בעלי החיים שמקבלים אותו כתוסף לאוכל
      אם הבדיקות מראות על חסר, קחי תוסף
      אם הויטמין מאוזן בבדיקות, אין צורך בתוסף

  7. חני

    בס"ד
    הי עינת!
    באמת מרגש לראות שאת עושה משהו כל כך חשוב ללא תמורה ורק מתוך רצון לעזור לאנשים!
    יישר כח!
    רציתי לדעת אם את גם מקבלת לטיפול-הדרכה באופן אישי?

  8. שירה

    את פשוט מדהימה!
    תודה על האתר המקסים והבריא (:
    יישר כח על הרצון הטוב לעזור לאנשים להיות בריאים ואף ללא תמורה!

  9. רחלי

    עינת שלום, ראשית תודה על האתר. האם תוכלי לכתוב מעין רעיונות לתפריטים לארוחות בוקר צהריים וערב שיכולים להתאים לילדים בגילאים שונים-שנתיים -12 ושיתנו מענה הולם לתזונה שהם צריכה?

    1. עינת שגיא

      הי רחלי
      בעקרון, כל מה שאנחנו אוכלים מתאים גם לילדים
      בכמויות קטנות יותר כמובן
      זה משתנה מילד לילד ולכן אין תפריט ספציפי שאוכל לתת
      מה שחשוב זה להקפיד על ירקות ופירות טריים,
      כמה שפחות מזון מעובד, דגנים מלאים וקטניות,
      ושומנים בריאים כמו טחינה אבוקדו ואגוזים (בגילאים המתאימים)

  10. קלרה

    היי עינת,

    מצאתי באינטרנט את המתכון שלך לאזני המן. יצא מעולה! המתכון מכיל 2 כפות שמן קוקוס. רציתי לשאול האם ניתן להחליף אותו בשמן אחר?

    תודה רבה מראש על התשובה!

  11. מלכה סמית

    אני גלשתי בסרטונים של התאומים גיל ודרכם היגעתי לאתר שלך. עוד לא היספקתי לעיין בזה. אבל על פניו, לפי הריפרוף הראשוני, על קצה המזלג, נראה לי שזה מאד יעיל ומאד יעזור לי. אני כיום בת 70, עם לא מעט מחלות. אני מנסה כעת לעבור לתזונה בריאה יותר, אבל אינני מכירה מתכונים וגם אינני יודעת ממש מאיפה להתחיל, ואיך להתנהל. אני מקווה שבאתר שלך אמצא חלק מהתשובות לסוגיה הזאת.

    לפני שאני מתחילה ליישם את המתכונים שלך, אני שואלת אם יש לך איזה טיפים מיוחדים לאדם בגילי עם מחלות בדרכי העיכול: עודף חומציות, ריפלוקס מהקיבה, דלקת כרונית בקיבה ובוושט.
    יש לי עודף כולסטרול, כבד שומני, אבנים בכיס מרה ותת-פעילות בלטת התריס.

    מכל מקום, אני מברכת אותך על היוזמה הברוכה שלך והרצון הכן לתרום ולעזור לאחרים. אני ממש מודה לך מקרב לב, חן חן לך.

    1. עינת שגיא

      תודה רבה מלכה 🙂
      ברוכה המצטרפת

      קשה מאוד לתת המלצות מבלי להכיר אותך
      הכי חשוב והכי פשוט – לאכול טבעי, ולהקשיב לגוף
      בהצלחה 🙂

  12. זהבה

    אתר נפלא.
    האם יש לך מתכון ללחם מקמח אורז חום מלא ללא ביצים ושמרים. ללא חלב. אסור לי חיטה.
    אני מנסה את התזונה המבריאה של דיאדרה ארלס שהבריאה ממחלה אוטו אמונית. והיא שוללת מוצרי חיטה.
    תודה

    1. עינת שגיא

      תודה זהבה
      אין לי מתכון ללחם
      נסי לחפש בבלוגים ללא גלוטן

  13. ליאת כרמלי

    איך יודעים לקנות פירות יבשים,אגוזים ושקדים ?
    צריך לקנות רק אורגני כדי שלא יהיו בהם תוספות מיותרות ?

    1. עינת שגיא

      הי ליאת
      כן, רצוי שיהיו אורגנים
      וגם חשוב לוודא שהצבעים של הפירות יהיו אמיתיים ולא זרחניים

  14. יסמן

    הי עינת
    קיבלתי מתכון נחמד לכדורי תמרים, כמו כדורי שוקולד רק בלי שוקולד – עם ממרח תמרים, קוואקר וכו'.
    אבל מה? אני לא מוצאת ממרח תמרים ללא תוספת סוכר. חיפשתי בכל סופר רגיל ובבתי טבע כולל בשקדיה ברמת גן וכולם מוכרים רק ממרח תמרים שברכיבים שלו יש תוספת סוכר.
    האם ממך תבוא הישועה או שאין דבר כזה?
    תודה
    יסמין

    1. עינת שגיא

      הי יסמין
      את ממש לא צריכה ממרח תמרים
      אני עושה כדורים כאלה מתמרים אמיתיים
      רצוי מג'הול כי הם בשרניים ורכים יותר
      בהצלחה 🙂

  15. איטה טל

    היי ענת
    תבורכי על היוזמה שלך בהקמת אתר לבריאות,וללא כל תמורה.
    ובזכותך בזכות גיל,ואורית שינית הרבה באורך החיים שלי.
    {יש עוד מקום לשיפור}אך ההתחלה בוצעה.
    אלפי תודות
    איטה טל

  16. רותי

    שלום עינת, הצטרפתי אליך דרך ריבי שחר ונשמע מבטיח…
    אני רואה בצד את רשימת ההדרכות לבישול ויש הרבה דגנים וקטניות. מה עושים עם הגזים? הקטניות יצאו בהדרגה מהתפריט שלי ושל משפחתי בגלל הגזים שהם גורמים לנו ויש פה ביצה ותרנגולת, כמה שפחות אוכלים מהן, התגובה של הגוף יותר קשה ואז אוכלים עוד פחות…ועכשיו אני לא יודעת איך לחזור אליהם. תודה!

    1. עינת שגיא

      הי רותי
      ברוכה הבאה 🙂
      את הקטניות אנחנו אמורים לאכול מונבטות
      האם את מנביטה את הקטניות או רק מבשלת ?
      חשוב מאוד

  17. רזי

    היי ענת,

    מצטרפת לברכות של קודמי… אכן אתר מועיל ומלמד…

    יש לי שאלה, מהיכן ניתן למלא חוסר בויטמין b12 כיון שהוא מופיע לפי מה שקראתי רק בתזונה מהחי. מה את ממליצה לעשות עם זה?

    מודה לך על תשובתך

    רזי

  18. אוסנת

    שלום עינת,
    רציתי להרשם לסדנה ? מתי יש?אשמח לקבל הודעה…מחכה
    יום טוב

    1. עינת שגיא

      הי אוסנת
      כרגע עוד אין תאריך
      את מוזמנת להצטרף למנויים שלי ולקבל הודעה על כך במייל
      יום נעים
      עינת

  19. הדס

    אשמח לדעת מה הם המאכלים המומלצים שמעלים מהר את כמות הברזל בגוף?
    ואילו מאכלים לא לאכול איתם כדי שלא יורידו את כמות הברזל בגוף?
    כמו שקדים למשל שמעתי שיש בהם סידן שגורם לחוסר ספיגה של הברזל בדם

    תודה רבה הדס (בת 28 מהמרכז)

    1. עינת שגיא

      כל המזונות הצמחיים מכילים ברזל
      העיקריים שבהם : טחינה, עלים ירוקים, תרד, קטניות, זרעי פשתן
      רצוי לאכול אותם עם ירקות, מכיוון שהם מכילים ויטמין סי שעוזר בספיגה

      הסידן בשקדים או במזון לא מפריע לספיגת הברזל
      רק סידן בכמויות גדולות מדי, כמו במזונות מועשרים או בכדורים מפריע לספיגה

      אם יש חסר ברזל, אולי כדאי לקחת תוסף לתקופה מסוימת במקביל לאיזון בתזונה
      כדי לוודא שהברזל אכן מתאזן, ואחכ להוריד מינון בהדרגה

  20. ריקי

    עינת לילה טוב 🙂 אני כבר שנה בערך מסתובבת עם הרצון לשנות תזונה לצמחוני יותר, טבעוני יותר לי ולמשפחתי. כרגע אני בהריון, לקראת סיום ומפחדת להביא את עצמי למצב של חוסרים גם לי וגם לקטנטנה שלי. אני לא מתכוונת כרגע לעורר מהפכות בבית לא לבעלי (שלפחות ירד מגלוטן ועשה לו טוב) ולא לקטנציק ואני ממש בדילמות. ראיתי באתר מתכונים נפלאים אבל אשמח לעזרה איך גם לרדת במשקל וגם שלא יהיו לי חוסרים. תודה 🙂

  21. אילנה

    היי עינת אני כבר הרבה זמן עוקבת אחר המתכונים שלך ומנסה אותם ותמיד בהצלחה .כל הכבוד על הפשטות. ויישר כוח על כול מה שאת נותנת מעצמך ללא תמורה .

  22. בתי

    הי עינת,
    כמו כל מי שכתב לפני, גם אני רוצה להחמיא לך על האתר
    המרתק והמועיל, מאוד מאוד מוצלח!
    באחד הסרטונים שלך אמרת שאת משרה אגוזים
    )וגם שקדים?( לפני האכילה. מדוע? האם תוכלי לפרט לכמה זמן וכיוצ"ב?
    תודה ופסח שמח!

    1. עינת שגיא

      תודה בתי 🙂
      אני לא משרה, אבל ההמלצה היא להשרות אותם
      מכיוון שכך הם יותר קלים לעיכול

  23. דרור

    עינת שלום
    עברתי באחת לטבעונות
    המשפחה שלי מתנגדים לתהליך,אבל מאחר ואני לא מסיונר אני לא לוחץ
    עשיתי את זה מטעמי בריאות ולא מטעמים הומניטריים,למרות שהתהליך הבשיל לאחר שראיתי את ההרצאה של גרי יורופסקי , בכל אופן,פסח מתקרב והמסורת אצלנו בחג היא לעשות מצהברייד
    זה מעין פשטידה שאני עושה ממצות חלב וביצה
    את המצות לא אוכל להוציא, במקום החלב הרגיל אשתמש בחלב סויה,אבל מה יש כתחליף לביצים?
    אודה לך על תשובתך המהירה

    1. עינת שגיא

      הי דרור
      קודם כל, ברכות על המעבר
      דבר שני, לא הכנתי מימי, ולכן לא אוכל ליעץ לך
      אבל – תבדוק בפייסבוק בקבוצה "בישול טבעוני" יש שם המווון בשלנים
      עם המון טיפים לתחליפים
      בהצלחה 🙂

  24. מוטי שחר

    שלום עינת. החלטתי לאפות את אוזני ההמן שהמלצת בY NET.
    אשמח לשמוע / לקבל ממך אלטרנטיבה לשמן קוקוס, לשמן אחר.
    מה דעתך?

  25. אילנית

    היי עינת,
    יש לי שאלה פשוטה אם אני אשנה את צורת החיים שלי במטבח אבל אני לא אוותר על בשר ,עוף, בצים,חלבי אני לא ארד במשקל ?

    1. עינת שגיא

      הי אילנית
      עקרונית, כשעושים את השינוי מכניסים כל כך הרבה מזונות חדשים
      כך שבאופן אוטומטי כמעט ולא ישאר מקום למזונות מהחי

      אני מניחה שאפשר לרדת במשקל גם אם אוכלים מזונות מהחי
      אבל זו לא הדרך המזינה והנכונה
      ולכן, יש סיכוי גבוה מאוד שגם תעלי בחזרה בהמשך

  26. ליזה

    היי. נכנסתי לאתר שלך דרך אייל מרון ואני עומדת לנסות את המתכונים שלך (מי היה מאמין שיש ככ הרבה מתכונים בריאים).
    ניסיתי פעם להכין אורז מלא וזה היה מגעיל, אז אני מקווה שהפעם זה יצא טוב.
    אני אכתוב לך איך יצא..

  27. מלי חברון

    לעינת שגיא שלום הגעתי לאתר שלך עקב חיפוש באינטרנט על תופעות לוואי מעודף פיסטרולים,עקב נטילת דנכול חשתי בתופעות לוואי ורק אח"כ הבחנתי שעל המוצר כתוב באופן שלא מודגש שאם נוטלים תרופות יש להיוועץ עם רופא. . קראתי את הכתבה שלך ומאוד אהבתי שהוספת את דעתך האישית על הדנכול. אט אט התגלית לי כאישה מדהימה שחולקת ומשתפת את הידע הרב שצברה על מנת לסייע וזאת הגדולה שלך. אני אישה שמתקרבת לגיל 60 רק ב 5 השנים האחרונות מאז הפסקת המחזור צברתי עודף משקל 76.6 כשגובהי הוא 1.60. נאלצת ליטול קומדין לדילול דם ולכולסטול ולחץ דם לא גבוהים במיוחד.בטרם אתייעץ באופן אישי בטלפון רציתי לשאול אותך במשך כמה זמן על פי הידע הרב שחל אוכל להוריד את העודף משקל ולאיזה משקל היית ממליצה לי להגיע . החשש שלי שאם אוכל הרבה ירקות אפגע באמץ דילול הדם ואזדקק למינון תרופה יומי גבוה מ 5 מ״ג.אודה לך על היחסותך ומענה לשאלתי . בתודה מראש  

    1. עינת שגיא

      הי מלי
      אין דרך לצפות תוך כמה זמן תרדי במשקל, כל אדם עם ההיסטוריה הרפואית והתזונתית שלו, וכל גוף מתנהג אחרת
      גם אין משקל ספציפי שאת צריכה להגיע אליו.
      מכיוון שאת נוטלת תרופות, אני מציעה לך להתייעץ עם דיאטנית קלינית
      בהצלחה
      עינת

  28. ריקי

    עינת שלום,
    לשמחתי גיליתי את האתר שלך, והוא מהמוצלחים שראיתי. שאפו.
    כמעט כל דבר לי קל וישים וטעים ומוצלח. כבר ניצלתי כמה מהמתכונים.
    יש נושא שמציק לי וזה השפעת החימום (אפייה, קלייה, בישול) על המזון. יש לי ידיע חלקי ביותר, והייתי רוצה לקבל תמונה יותר שלמה. במיוחד לגבי אגוזים וירקות, ובכלל איזה מרכיבים נהרסים בבישול.
    תודה מראש
    ריקי

    1. עינת שגיא

      הי ריקי
      לפי מה שידוע לי :
      ויטמינים – מאבדים כ-60% בחימום
      מינרלים – לא מאבדים
      חומצות שומן – שנמצאות באגוזים – מתחמצנות בחימום
      יש שמנים שמתחמצנים יותר ויש שמנים שפחות

      לכן חשוב מאוד שיהיו מספיק ירקות טריים, פירות טריים ואגוזים לא קלויים בתזונה

  29. רונית מגן

    היי עינת
    הגעתי אליך.. כמו שאנחנו מגיעים לרוב האתרים שלא חיפשנו… בטעות.
    אבל כנראה שבכל זאת לא כל כך בטעות כי בדיוק בשינוי התזונתי הזה אני מעוניינת.
    מאוד אהבתי את האתר שלך, ויותר מזה אני אוהבת את הישירות והפשטות שלך, בדיוק
    כפי שכתב מישהו למעלה (נדמה לי שחיליק) אין בלה בלה בלה….
    ובזה עלית על כולם. מכאן האמת שלך!
    תבורכי,
    רונית מגן

  30. נגה שליו

    עינת ערב טוב ושבת שלום.
    מבקשת לדעת אם את יודעת על מתכון לעוגיות בריאות, ללא סוכר (וללא תחליפי סוכר או פירות. אפשר לשלב פרי אחד בכל המתכון..) וללא קמח.
    אני בתהליך הבראה שאסור לי את הדברים הללו והייתי שמחה למשהו נחמד
    עם הכוס תה. אם לא עשית עד כה.. אשמח לאתגר אותך (:
    זה יכול לתת תשובה מאוד חשובה לאנשים כמוני. זה לא חייב להיות ממש מתוק,
    זה יכול להזכיר עוגיה, שוב, הכל פתוח.
    אשמח לתגובתך.
    תודה ושוב, שבת שלום.
    נגה.

  31. ענת פלדמן

    היי עינת !
    האתר שלך מלא במידע מועיל
    כל הכבוד על שפע המתכונים המגוונים
    רציתי לשאול איך את מוסיפה ויטמין בי 12
    לך ולמשפחתך ?

    1. עינת שגיא

      תודה ענת

      אני לוקחת תוסף בי12 מדי פעם
      וכמובן גם עוקבת אחריו בבדיקות הדם

  32. רונית

    הי עינת,אכן קסם של אתר,המון הצלחה.טרם הספקתי לראות את כל מה שיש לאתר להציע.אשמח אם יהיו כתובות הכמויות של כל מרכיב ומרכיב. תודה רונית

    1. עינת שגיא

      תודה רבה רונית 🙂

      באיזה מתכון אין כמויות של הרכיבים?

  33. יסמין

    הי עינת
    קודם כל יש לך אתר מקסים ואני שמחה על כל פוסט/עדכון שאני מקבלת במייל, זה ממלא אותי באנרגיה ונותן לי השראה להמשיך למרות שזה מאוד קשה לי.
    רציתי לשאול אותך שני דברים: 1. כתבת שאת טבעונית- את יכולה לכתוב לי או להפנות אותי לשלבים בדרך לטבעונות אם יש כזה דבר…אני מאוד רוצה לאמץ אורח חיים טבעוני ומרגישה שזה כרגע גדול עלי ויהיה לי קשה לוותר על כל מיני מאכלים.
    2. כתבת שאת מספקת את החשק למתוק על ידי פירות. את מתנזרת לגמרי ממתקים (גלידות, שוקולד ושות')?
    אודה לך על כל תשובה ותודה תודה תודה!!
    יסמין

    1. עינת שגיא

      הי יסמין
      ברוכה הבאה לטבעונות 🙂

      קשה לי להצביע על שלבים בטבעונות, מכיוון שכל אחד עובר תהליך אחר
      יש כאלה שחותכים בבת אחת ויש כאלה (כמוני למשל) שעושים את זה בשלבים
      אני למשל הפסקתי קודם כל עם בשר ועוף, אחר כך עם דגים ומאכלי ים
      אחר כך גבינות וביצים ורק בסוף הורדתי גם את הדבש
      אני לא יכולה להצביע מה גרם לכל החלטה כזו, כי זה פשוט קרה מעצמו
      אם את רוצה לעבור לטבעונות מסיבות מוסריות, הייתי ממליצה לצפות בסרטים
      באתר של אנונימוס או "שבי"
      או, אם עדיין לא עשית את זה, לצפות בהרצאה של גארי יורופסקי
      כדי לזרז את העניינים
      בכל מקרה, תרגישי חופשי להתייעץ איתי במייל

      לגבי הממתקים – אני לא אוכלת ממתקים תעשייתיים לא רק בגלל הבריאות
      אלא גם כי אני אף פעם לא יודעת אם יש בהם מוצרי חלב או ביצים
      אז אני מעדיפה להכין לעצמי את המתוקים שלי
      ואת יכולה למצוא באתר כמה מתכונים טעימים

      שיהיה בהצלחה 🙂
      עינת

  34. חיליק

    היי עינת,
    מאחר ויש לי 'מעט' נסיון בחיים (בתחום המניעתי) אני מוצא לנכון לברך אותך על היוזמה בהקמת האתר ושיתוף המידע לבריאות הכלל.
    כל המידע המופיע כאן הוא נכון וענייני מאוד וללא כל הבלא-בלא שמתלווה באתרים דומים. אני מחזק את ידייך ומאחל לך הצלחה בהמשך.
    אגב, אני קרניבורי למדי אולם בשנים האחרונות הפחתתי את כמות החלבונים מן החי.
    נהנייתי.
    חיליק

כתיבת תגובה