
מצרכים:
בטטה בינונית
בצל גדול חתוך לקוביות
כוס גרגירי חומוס מבושלים (או בכמות של הבטטה)
*רצוי כמובן גרגירי חומוס אחרי השריה, טרום הנבטה ובישול של שעתיים, אבל אפשר גם להשתמש בגרגירי חומוס קפואים
לרוטב –
2 כפות מים
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן טבעי
מלח ופלפל שחור גרוס
כפית גדושה כמון
מחממים תנור ל-200 מעלות
קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות
מעבירים לקערה ומוסיפים בצל קצוץ וגרגירי חומוס מבושלים
בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב
מוסיפים את הרוטב לבטטות והחומוס ומערבבים היטב על מנת לפזר את הרוטב בצורה אחידה
מכניסים לתנור שחומם מראש
אופים 30-40 דקות, או עד השחמה קלה
צפיות 4,655
לפוסט הזה יש 6 תגובות
היי עינת
ניסיתי שוב את המתכון יצא טעים מאוד .
העניין הוא שגרגירי החומוס יצאו יבשים מאוד ולא אכילים לי
ואפיתי 20 דקות
(כן הרתחתי על האש את גרגירי החומוס רתיחה שנייה על להבה גבוהה )
למה זה יצא לי ככה מה לנסות פעם הבאה שיצאו גם אכילים
תודה מראש ושבוע מבורך .
אולי החום היה חזק מדי. נסי להוריד טמפ' בפעם הבאה, או אולי להרחיק את התבנית מגוף החימום העליון.
היי עינת
לגבי גרגירי חומוס קפואים
האם לבשל אותם בישול מלא אותו זמן שרשום על גבי השקית?
תודה מראש.
אין צורך בבישול מלא של גרגירי חומוס קפואים. אפשר רק להרתיח במים ולסנן.
היי עינת
מה הכונה טרום הנבטה?
והאם גרגרירי חומוס מונבטים גם טוב?
האם גרגרירי חומוס מונבטים מתרככים מהר יותר מטרום נבוטים?\
תודה מראש על התשובה .
היי עינת.
טרום הנבטה אומר, שהגרגירים עברו השריה, סינון ועמדו לפחות 8-12 שעות במסננת ללא מים.
גם מונבטים זה טוב.