כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק-דק
¼ כוס חמאת בוטנים ללא תוספים
קצת פחות מ-1/4 כוס סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
השלמה ל-1/4 עם מייפל אמיתי
2 כפיות שטוחות קקאו (עדיף להשתמש בקקאו נא אורגני מסחר הוגן)
חופן שקדים קצוצים גס
4-5 תמרים מסוג מג'הול קצוצים
מערבבים חמאת בוטנים סילאן ומייפל עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים קמח שקדים, קקאו, שקדים קצוצים ותמרים ומערבבים שוב
בשלב הזה אפשר להכין כדורים, לצפות בשבבי שקדים להכניס למקרר
ולאכול כ"כדורי שוקולד" (ולהתאפק לא לחסל את כולם…)
או שאפשר לאפות כעוגיות
מחממים תנור ל-180 מעלות
** זמני האפייה והטמפרטורה עשויים להשתנות מתנור לתנור
יוצרים עוגיות (אני נעזרת במכשיר פלאפל כדי שיצאו יפות ושוות בגודלן)
מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-10 דקות
העוגיות אמורות להישאר טיפה רכות כשמוציאים אותן מהתנור
מכיוון שהן טיפה מתקשות אחר כך