מתכון טבעוני חומוס ועגבניות בטחינה

חומוס ועגבניות בטחינה

מצרכים
בצל בינוני קצוץ
כ-15 עגבניות שרי חתוכות לרבעים 
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים (אני תמיד דואגת שיהיו לי במקפיא – אחרי השריה, הנבטה ובישול)
3 כפות טחינה גולמית מלאה (אני קונה של "תבואות" או "ליב")
מים לפי הצורך
מלח פלפל
שמן זית

איך מכינים
מטגנים בצל להזהבה קלה
מוסיפים עגבניות וממשיכים לטגן כ-10 דקות
מוסיפים תבלינים וגרגירי חומוס ומערבבים

מחממים תנור ל-200 מעלות

בקערה מערבבים טחינה עם מים ומלח עד לקבלת טחינה נוזלית מאוד

מעבירים את החומוס והירקות לכלי שמתאים לתנור
יוצקים מלמעלה את הטחינה באופן שווה בכל התבנית

אופים כ-20-30 דקות
או עד שהטחינה מתגבשת

לפוסט הזה יש 5 תגובות

  1. עינת

    הרגע קראתי שכן
    כמה מים להוסיף? ומלח?

    1. עינת שגיא

      עד שמתקבל המרקם הרצוי – כמו של סלט טחינה סמיך

  2. עינת

    היי עינת
    תודה על המענה הקודם
    לגבי הטחינה אני משתמשת בטחינה מ100 אחוז שומשם מלא
    האם צריך לערבב אותה בנפרד לפני שמוסיפה לפשטידה
    או לערבב גם עם מים לפני שמוסיפה?
    תודה מראש
    ושבוע טוב.

  3. עינת

    בוקר טוב עינת
    משתמשת בחומוס קפוא האם לבשל אותו גם לגמרי עד ריכוך או עדיף לשים במים רותחים 5 דקות
    וששאלה אחרת
    אפיתי פעם גרגירי חומוס קפוא בתנור משך 20 דקות על חום 200 ונשרף לי
    האם להנמיך פה טמפרטורה או שפה בגלל שיש עוד רכיבים זה לא ישרף?
    תודה מראש על העזרה.

    1. עינת שגיא

      היי עינת. חומוס קפוא כבר מוכן לאכילה, אין צורך לבשל עוד.
      את יכולה לאפות על 180 מעלות.

כתיבת תגובה