לביבות בטטה טבעוניות ואפויות

לביבות בטטה טבעוניות אפויות

(16 לביבות)

2 בטטות (750 גרם)
בצל קצוץ
שן שום קצוצה
5 כפות קמח עדשים
מעט שמן זית לטיגון הבצל
+ 2 כפות שמן נוספות
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית מלח + עוד קצת
פלפל שחור גרוס

בלנדר מוט
נייר אפייה
קערה עמוקה עם מים

מחממים תנור ל-200 מעלות
קולפים את הבטטות חותכים לרבעים ואופים בתנור עד ריכוך

בינתיים מטגנים בצל בשמן עד הזהבה
כשהבצל מוכן, מוסיפים שום ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה

קוצצים את הבטטות ומעבירים לקערה, מוסיפים בצל מטוגן ושמן וטוחנים עם בלנדר מוט

מוסיפים קמח עדשים ותבלינים ומערבבים היטב

יוצרים לביבות, מניחים בתבנית על נייר אפייה, טובלים את הידיים במים בין לביבה ללביבה, כי אחרת התערובת נדבקת לידיים.
אופים כ-25 דקות, הופכים את הלביבות בזהירות ואופים 10 דקות נוספות.

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. מירב

    הי ותודה רבה על המתכון!
    בכמה מעלות אופים את הלביבות?

    1. עינת שגיא

      הי מירב. אצלי בתנור זה על 200 מעלות. כתוב במתכון 🙂

  2. שנית

    גם עם כוסמת מושרית במקום עדשים יוצא מצויין
    חג שמח,עינת

כתיבת תגובה