לביבות כרישה אפויות

[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט

לביבות כרישה אפויות

בצל פרוס לרצועות

ארבע-חמש כרישות דקות פרוסות לרצועות

פטרוזיליה קצוצה

שתי כפות פירורי לחם – אני משתמשת בכוסמין ללא תוספים מיותרים

2 כפות טחינה גולמית

כף שמן זית לאידוי

כף שמן זית למריחה

מלח לפי הטעם

מאדים בצל וכרישה בשמן זית עד להזהבה

(אש נמוכה, סיר מכוסה)

מערבבים פנימה פטרוזיליה, פירורי לחם וטחינה

יוצרים לביבות עם הידיים ומניחים בתבנית על נייר אפיה

מורחים מלמעלה קצת שמן על כל לביבה

אופים כ-20 דקות

לפוסט הזה יש 64 תגובות

  1. ענת

    הי, תודה על המתכון. מדוע לדעתך יש לקציצות מרקם סיבי? אולי כדאי לטחון את הכרישה?

    1. עינת שגיא

      היי ענת. כנראה שהכרישה היתה סיבית במיוחד. זה לא אמור להיות ככה. היא אמורה להיות רכה ונימוחה.

  2. מרגלית

    פשוט מעולה מאז שמצאתי את המתכון אני כל הזמן מכינה והולך אוהבים

  3. ענת

    טעים ברמות אחרות. עשיתי עם קמח כוסמין ויצא מושלם!

  4. בת-שבע

    שאלה של הדיוטה מה הכוונה ברצועות? לא הכוונה לפרוסות? ואיך אפשר לחתוך כריזה לרצועות?

    1. עינת שגיא

      התכוונתי לחצאי פרוסות 🙂
      אפשר גם לקצוץ רגיל.
      לא הייתי משתמשת בפרוסות, כי אז יהיו חתיכות גדולות מדי, ויש סיכוי שזה יגרום ללביבות להתפרק

  5. דנית מזרחי

    בכל מתכון שכתוב פירורי לחם או קמח,אני מוסיפה במקום קוואקר.תוחנת אותו במתחנת תבלינים כדי שיהיה דומה לקמח.ממליצה בחום. הרבה יותר בריא מקמח ולדעתי יוצא גם יותר טעים.אבל זה ענין של טעם אישי של כל אחד.

  6. ילנה

    יצא פשוט מעולה, ממש ממש טעים.
    מתכון מצוין. תודה רבה!

  7. ענבר

    התפרקו הקציצות

    1. עינת שגיא

      הי ענבר. עשית לתערובת "עיסוי" עם הידיים לפני שיצרת לביבות?

  8. נעמי

    יצא נפלא. מתכון פשוט ונהדר. תענוג.

  9. שולי מיכלין

    הי אהובה,
    מה ניתן להוסיף בימקום פירורי לחם ?
    תודה ?

    1. עינת שגיא

      שקדים טחונים או קשיו טחון
      או קמח מכל סוג שהוא

  10. מיכל

    מתכון קל וטעים! יצא מעולה, תודה!

  11. שרון

    אין לי פטרוזיליה… אפשר בלי?אולי תבלין אחר?

  12. שרון

    למי שלא אוכל קמח יש שיטה לפורר פירכיות אורז מקמח מלא .לי יצאה מוצלח.

    1. שרון

      אני משתמשת במקום פרורי לחם לאנשים שלא אוכלים קמח לבן בפרכיות אורז . תנסו יוצא טוב.

  13. לימור

    הי עינת,
    רוצה להכין את הקציצות האלו ויש לי רק 2 כרישות.
    כמה בצל לבן / בצל ירוק כדאי להוסיף בשביל להשלים לכמות נורמלית של קציצות?
    תודה,
    לימור.

    1. עינת שגיא

      הי לימור
      מכיוון שבמתכון הזה השתמשתי בכרישות דקות
      הייתי מוסיפה בצל בינוני/גדול במקום כל כרישה
      בהצלחה

  14. נועה

    הי עינת. האם אפשר להשתמש בכרישה שבושלה במים?

  15. orna

    היי עינת, במשפחה יש אלרגיה לשומשום ולכן לא אוכל להשתמש בטחינה. אפשר להשתמש בחמאת שקדים?

  16. עודד

    עינת, זה לא רציני. שכחת לכתוב מלח? שכחת לכתוב באיזה חום? כמה פטרוזליה?( אהרוני אומר כוס שלמה)? ככה לא כותבים מתכון. היה הגיוני שתמחקי אותו ותכניסי מחדש משהו מסודר. אני לא אמור לקרוא את כל התגובות כדי לגלות את כל הפרטים שהיו אמורים להיות במתכון.
    לא נעים אבל מישהו צריך להגיד את האמת ולא רק מחמאות מזויפות ובשביל זה יש חברים אמיתיים.

    1. עינת שגיא

      עודד, כתוב מלח. כתוב פטרוזיליה
      לא חסר כלום במתכון

  17. עדי

    הי עינת,
    יד אפשרות להשתמש בקמח כוסמין במקום פירורי לחם?

  18. חוה

    אני מציעה לאדות בפיירקס מכוסה במיקרוגל
    מה דעתך?

  19. לוטי

    אפשר עם קמח מצה במקום פרורי הלחם?

  20. ניצן

    היי,
    האם את הכרישה את חותכת לרצועות או קצוץ?
    כתוב רצועות אבל אז איך עושים מזה קציצות?

    1. עינת שגיא

      כן, רצועות
      הכרישה מתרככת באידוי, אין בעיה להכין לביבות

  21. אסף

    לאדות בשם זית זה דרך יפה לתאר פעולת טיגון
    מה שווה כל האפיה עם הכל טוגן קודם

    1. עינת שגיא

      א- זה לא טיגון בשמן עמוק
      ב- יש את הנוזלים מהירקות שמצננים את השמן ומונעים ממנו להישרף
      ג- זמן האידוי/טיגון הוא קצר יחסית
      ד- כל התשובות נכונות 🙂

      וברצינות – אם אתה אוכל בריא, הטיגון הקצר הזה בשמן לא מה שיעשה את ההבדל

      זו דעתי 🙂

  22. רוית

    נראה טעים…
    רשמת פירורי לחם וליד זה רשמת כוסמין. הכוונה לקמח כוסמין?

    1. עינת שגיא

      לא. הכוונה היא לפירורי לחם מלחם כוסמין
      אפשר להשיג בחנויות טבע
      (יש של חברת "השדה")

  23. זהבית

    האם משתמשים בכל הכרישה, כולל החלק הירוק?

  24. אלי

    אפשר ירק אחר? – עונת הכרישה לפני סיום 🙂

    1. עינת שגיא

      אני מניחה שאפשר גם עם בצל. אולי עדיף סגול,
      או לשלב כמה סוגים יחד

  25. אסתי

    עינת תודה תודה תודה
    יצא מעדן!
    שמתי ביצה במקום טחינה
    וגם טחנתי קצת את העיסה – בשביל הילדים
    הכנתי כפול, אני מצטערת שלא הכנתי יותר
    עכשיו אצטרך להחביא את הקציצות אחרת לא ישאר כלום לשולחן החג…
    שנה טובה ומתוקה!

  26. אסתי

    שלום ענת
    המתכון שלך נראה לי הכי מוצלח מכל עשרות המתכונים שמסתובבים ברשת
    אני רוצה להכין אותן לקראת ראש השנה – לצלחת הסימנים
    רק שאלה קטנה – למה טחינה?

    1. עינת שגיא

      הי אסתי
      תפקיד הטחינה הוא להדביק
      מכיוון שאני לא משתמשת בביצים

  27. עדי

    עינת היי,
    איזה כמות יוצאת מהמתכון הנ"ל? את זוכרת?

    תודה!

    1. עינת שגיא

      אם עושים קציצות בגודל רגיל (אגרוף), אז בסביבות 6
      אם עושים עם מכשיר פלאפל (כמו בתמונה) יוצאות הרבה יותר
      כפול, ואפילו יותר

      1. עדי

        תודה!

  28. אלי

    אין לי כרישה 🙁
    אפשר בצל/ירק אחר?

    1. עינת שגיא

      אהמ.. אפשר
      אבל יצא אחר לגמרי
      לכרישה יש טעם ומרקם יחודיים

      אם כבר להחליף, אז רצוי לדעתי לשלב בצל לבן, בצל סגול ובצל ירוק

  29. Ruti

    תודה על המתכון. בדיוק מה שחיפשתי משהו בריא יותר ממטוגן. בע״ה אני אנסה לחג

  30. שמרית

    הכנתי את הקציצות,

    במקום פירורי לחם ריסקתי שקדי מרק כשל"פ (לא שיא הבריאות, אבל אני רגישה לגלוטן וזה מה שהיה..)

    יצא טעים מאוד.

    תודה!

    1. עינת שגיא

      מעולה! תודה על השיתוף 🙂

      אפשר למצוא בחנויות פירורי לחם ללא גלוטן. כדאי שיהיו בבית 🙂

  31. מדי

    באיזה טמפרטורה אופים?

  32. נוגה

    תודה על התשובה המהירה…בדיוק באמצע הניסוי 🙂

      1. נוגה

        יי יצא ממש מעולה… תודה

  33. נוגה

    היי עינת,
    האם את לא מוסיפה מלח/פלפל?
    תודה,
    נוגה

    1. עינת שגיא

      הי נוגה
      אני מוסיפה מלח
      שכחתי לכתוב
      תודה על התזכורת 🙂
      עינת

כתיבת תגובה