לביבות כרישה וכרוב טבעוניות אפויות ללא גלוטן

לביבות כרישה וכרוב טבעוניות אפויות

כמות ל-15-17 לביבות – תלוי בגודל שלהן

2 כרישות בינוניות
חצי כרוב גדול או כרוב קטן שלם
2 כוסות שקדים טבעיים
שמן זית
מלח פלפל

קוצץ או מטחנת תבלינים

מחממים מעט שמן במחבת נון-סטיק
קוצצים את הכרישות ומטגנים עד ריכוך (אש גבוהה, עם מכסה)
לאחר ריכוך הכרישות, קוצצים את הכרוב ומוסיפים לכרישות.
מערבבים, מכסים שוב וממשיכים לטגן עד ריכוך הכרוב.
מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים מדי פעם.
כשהירקות מוכנים, מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון
בינתיים קוצצים שקדים בקוצץ עד לקבלת אבקה דקה

מערבבים את הירקות עם השקדים טוב-טוב עם הידיים, ממש למעוך כמו בצק עד שהתערובת דביקה מספיק

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מכניסים לתנור ל-20 דקות
הופכים את הלביבות, ומכניסים ל-10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 35 תגובות

  1. חן

    היי עינת, מתכון מושלם!!!! אצלנו גם הוספתי כמה שיני שום לבישול של הכרישה והכרוב וזה סופר מומלץ, מוסיף ברמות וטעים בטירוף. בעייתי להתחיל לנשנש אותן.. כמו גרעינים חח. תודה רבה! 😀

  2. אלי

    שלום עינת,
    רציתי לשאול לגבי החשיפה לחום של שקדים, באתר של המרכז לרפואת הרמב"ם ראיתי כי חשיפה לחום פוגעת בערכים התזונתיים, מקטינה את כמות הויטמינים ולא פעם גם משנה את המבנה הכימי של חומצות השומן כלומר חשיפה לחום אינה תהליך רצוי. מהכרת הנושא האם זה אכן כך?, האם יש להעדיף תחליף אחר לקמח השקדים?

  3. ענבל

    לביבות מדהימות! אפיתי בסביבות 15 דקות (לא 20) ולאחר מכן הפכתי ואפיתי עוד 10 דקות.
    בנוסף, כן סיננתי את הנוזלים מהכרוב והכרישה, כי הם כבר היו רכים מספיק ועדיין נותרו המון נוזלים.
    מה שכן, הוספתי קצת יותר מדי מלח כי אני רגילה שהמליחות דוהה אחרי אפיה. לא כך בלביבות האלה – המליחות נשארת כמו זו בתערובת.
    שומרת את המתכון באהבה!

  4. זוהר

    יצא מדהים!! תודה (: הולך להיות קבוע אצלי בוודאות

  5. נטע

    עינת, תודה רבה על המתכון (ועל עוד מתכונים נוספים כמובן), הכנו בערב החג, יצא מעולה וכולם ליקקו את האצבעות!
    * הוספנו גם פטרוזיליה ושמיר קצוצים לתערובת.

  6. אביחי

    מעולה.
    כדאי אולי לציין שהן ממש משתפרות כמה שעות אחרי היציאה מהתנור ולמחרת, בכלל…

  7. שרית

    היי. האם אפשר
    להחליף את השקדים בקשיו? (זה מה שיש לי בבית)

  8. שלומית

    יצא מעולה!!!
    הוספתי גם בצל כי לא היה לי מספיק כרישה.

  9. שירן

    את יכולה להמיר לי את הכמות כוסות השקדים שציינת לכמות כוסות השקדים אחרי שנטחנו? אני פשוט רוצה לקנות שקדים טחונים מראש ורוצה לדעת כמה כוסות צריך 🙂 תודה רבה שירן

    1. עינת שגיא

      הי שירן
      תתחילי מ-2 כוסות שקדים טחונים, ואם צריך תוסיפי
      בכל מקרה, אם את קונה שקדים טחונים מראש, תקני כמות גדולה
      תוכלי להשתמש בהם בכל מיני מתכונים
      🙂

  10. יעלה

    הי עינת מה אפשר לשים במקום הכרוב? אולי עוד כרישה או תפוא?

    1. עינת שגיא

      הי יעלה
      אפשר בהחלט להוסיף עוד כרישה, או בצל

  11. מאיה

    שלום עינת, האם ניתן בלביבות הכרישה והכרוב להחליף כל כמות השקדים בקמח שקדים, ואם כן מה כמות קמח השקדים הנדרשת?
    תודה
    מאיה

    1. עינת שגיא

      הי מאיה
      כן, בהחלט אפשר
      תתחילי מ-2 כוסות קמח שקדים
      ותראי איך התערובת מתנהגת
      אם זה נדבק, אז זה מספיק. אם לא, תוסיפי עוד חצי כוס

  12. טל

    הכנתי היום עם חצי קמח שקדים וחצי קמח מצה, יצא משגע.
    וזה אחרי שלסדר הכנתי את לביבות הכרישה שלך (רק עם קמח מצה עקב אלרגיות של אורחים) והן היו הצלחה מסחררת.

  13. עליזה

    הי לך ולכם
    עשיתע את הלביבות וטקצרתי תשואות רבות ואדירות. הגדילה אחת ואמרה שהיא חיפשה את הטעם הזה שנים מאז היותה ילדה אצל העוזרת שלה ואני התקרבתי מאוד לטעם.. העברתי הלאה ..
    כל הכבו7ד ל המשיכי להעביר מתכונים…
    חג שמח עליזה

    1. עינת שגיא

      וואו ! איזה כיף 🙂
      תודה רבה על השיתוף עליזה!

  14. אלה

    יצאו מעולות!
    גם אוכלי הבשר במשפחה נהנו.
    תודה רבה.

  15. הגר

    היי, נשמע מעולה אבל אני לא כל כך אוהבת כרישה. מה אפשר לשים במקום? בצל לבן יעשה את העבודה?

  16. חגית

    תודה!
    בא לי בידיוק בזמן לכרוב אדום.

  17. קרן

    תודה רבה. האם צריך לסנן את נוזלי הכרוב והכרישה לפני הוספת השקדים?

  18. ליאת

    טעימות ופשוטות, ובלי טעם ״כרובי״ שחששתי ממנו.יהפכו לבנות בית אצלנו.

כתיבת תגובה