מרק ירקות עשיר במיוחד

 

 

 

בצל

2-3 בצל ירוק

5 עגבניות שרי תמר

שורש פטרוזיליה

ראש סלרי

שומר

דלעת

2 קישואים קטנים

חצי פלפל אדום

חצי פלפל צהוב

3-4 שיני שום

3-4 עלי דפנה

מלח פלפל כורכום פפריקה חריפה

ממש מעט כמון

 

קוצצים שומר דק

מחממים כף שמן בסיר ומוסיפים את השומר

מכסים את הסיר

קוצצים בצל, מוסיפים לסיר ומערבבים

קוצצים פלפל אדום ופלפל צהוב , מוסיפים לסיר ומערבבים

חותכים קישואים לחצאי פרוסות , מוסיפים לסיר ומערבבים

חותכים דלעת לגפרורים , מוסיפים לסיר ומערבבים

קוצצים עגבניות , מוסיפים לסיר ומערבבים

מקלפים וקוצצים שורש פטרוזיליה וראש סלרי , מוסיפים לסיר ומערבבים

קוצצים 2-3 בצלים ירוקים (לבן+ירוק) , מוסיפים לסיר ומערבבים

מוסיפים, 3-4 שיני שום שלמות קלופות, 3-4 עלי דפנה ומכסים הכל עם מים

מביאים לרתיחה

מנמיכים את האש ומוסיפים תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה חריפה

או אבקת צ'ילי

מבשלים על אש נמוכה כשעה

 

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. רחל

    עיינת שאלה כללית האם מכל המתכונים הניפלאים אפשר לאכול כמה שרוצים כמובן לאיילה שרוצים לרדתץ המשקל תודה רבה ושבת שלום

    רחל

    1. עינת שגיא

      הי רחל
      כשאוכלים מזונות טבעיים ומזינים, הגוף יודע בדיוק כמה צריך לאכול
      חשוב להיות קשובים ולהפסיק לאכול לפני שמתפוצצים

  2. אפרת

    היי,
    את יכולה לכתוב את מינון התבלינים?
    האם הכורכום הוא התחליף של אבקת מרק?

    תודה

    1. עינת שגיא

      הי אפרת
      הכורכום נותן טיפה צבע וגם טעם
      קשה לי לתת מינון תבלינים
      א- כי זה היה מזמן
      ב- כי אני בעצמי לא סופרת
      אני פשוט מפזרת קצת בתור המרק/התבשיל
      זה עניין של טעם
      וזה גם מאוד תלוי בגודל הסיר שאת מכינה בו
      הייתי הולכת על כפית מלח ו1/4 כפית מכל אחד מהתבלינים האחרים

  3. תחיה שירן

    למים שבהם מתבשלים הירקות אני מציעה להוסיף "מים בריאים":
    להניח בסיר: צרור פטרוזיליה, צרור עלי סלרי, צרור שמיר, שני ענפי רוזמרין (קטנים) ושניים-שלושה ענפי מרווה רפואית (קטנים).
    להוסיף מים בכמות הרצויה, לכסות את הסיר (חשוב! שהארומה לא תתנדף), להרתיח, להנמיך את האש ולבשל כמה דקות על אש קטנה. לשלות את כל הצמחים מהמים. המים קיבלו צבע ירוק והם מכילים כעת המון מינרלים חשובים ועוד דברים יפים לבריאות.
    את המרק הנ"ל שלך, עינת (או כל מרק ירקות אחר) יש לבשל מראש עם קצת פחות מים, ואחרי הרתיחה להוסיף את "המים הבריאים".
    לבריאות!

    תחיה

כתיבת תגובה