סופגניות טבעוניות אפויות וקצת יותר בריאות

סופגניות טבעוניות ובריאות

(כ-12 סופגניות בינוניות)
1 ¼ כוסות קמח כוסמין מלא מטחינת ריחיים
1/2 כוס מייפל אמיתי
1 כפית סודה לשתיה ללא אלומיניום
1/4 כפית מלח
1/2 כוס משקה סויה בטעם טבעי – הידוע בכינויו "חלב סויה" (השתמשתי באלפרו)
1/2 כפית חומץ תפוחים טבעי
2 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר וחומרים מיותרים
1/4 כוס שמן קוקוס
אבקת סוכר (אין דרך להתחמק מזה…)
למילוי
ריבה ללא תוספת סוכר ותוספים מיותרים (רצוי ריבה ביתית)
או חמאת בוטנים + סילאן
או טחינה + סילאן
או מה שאוהבים…
כלים מיוחדים:
12 תבניות סיליקון קטנות, עגולות ונמוכות (תמונה בהמשך)
מזרק
מסננת קטנה

בקערה מערבבים את הרכיבים היבשים: קמח, סודה לשתיה ומלח

במחבת, על להבה קטנה אש נמוכה, מערבבים את החומרים הרטובים : מייפל, משקה סויה, חומץ, רסק תפוחים ושמן קוקוס (הבלילה צריכה להיות פושרת, ולא חמה מדי)

מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים

(אם הבלילה נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד קמח)

לחמם תנור ל- 180 מעלות

מניחים בכל תבנית 2 כפות מהתערובת (בסוף, אם נשאר עודף, אפשר לחלק בין כולן)

מכניסים לתנור ל-15 דקות

מפזרים אבקת סוכר מלמעלה בעזרת מסננת קטנה
מזריקים (הרבה) ריבה או כל מילוי שבחרתם באמצע כל סופגנייה

לפני הטיפול הקוסמטי

סופגניות טבעוניות ובריאות

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. עינת

    המשך שאלה:
    האם אפשרי מים במקום חלב סויה ?
    תודה .

    1. עינת שגיא

      נראה לי שכן, אבל זה ישפיע מאוד על הטעם. ה'חלב' מוסיף קצת מתיקות וטעם.

  2. עינת

    היי עינת
    הסודה לשתייה הכרחית ?
    והאם יש לך רעיון במה עוד אפשר לשים את הבצק חוץ מקעריות אלה?
    תודה מראש.

    1. עינת שגיא

      היי עינת. הסודה לשתיה עוזרת להתפחה. לגבי הקעריות, אולי אפשר לשים בתבניות מאפינס קטנות.

כתיבת תגובה