מצרכים:
1/2 כוס גזר קלוף ומגורר
כוס קמח מלא
כפית סודה לשתייה
כפית קינמון טחון
חופן אגוזי מלך שבורים גס
4-5 תמרים קצוצים
רבע כוס סילאן
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר ותוספים
3 כפות מייפל אמיתי
כפית חומץ תפוחים טבעי ואורגני
2 כפות שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
לערבב בקערית סילאן, רסק תפוחים, שמן, מייפל וחומץ עד לקבלת תערובת אחידה.
להוסיף גזר ולערבב
לערבב בקערית אחרת את הקמח עם קינמון וסודה לשתייה ולהוסיף לתערובת
להוסיף את האגוזים והתמרים ולערבב שוב
לחמם תנור ל-180 מעלות ולשמן תבנית אינגליש
לצקת את התערובת לתבנית ולאפות 30-40 דקות
צפיות 3,852
לפוסט הזה יש 44 תגובות
היי עינת
אפשרי לוותר על הסודה לשתייה?
תודה מראש על המענה .
היי עינת. עדיף לא. הסודה לשתייה עוזרת להתפחה.
היי עינת
האם במקום חומץ לבן יתאים חומץ תפוחים חמש אחוז
יש חומץ תפוחים מסונן ויש לא מסונן מה יותר מתאים לאפייה ובכלל לאוכל?
תודה מראש.
לא נראה לי שזה משנה
הי עינת,
נראה לך שהמתכון יצליח עם קמח טף במקום חיטה?
תודה.
שאלה מצוינת 🙂 אין לי מושג…
אם את מנסה, אשמח לעדכון 🙂
הי עינת, שאלה: האם לדעתך אפשר לגרר תפוחים במקום הרסק?
הי הגר. לא ניסיתי, אז קשה לי לדעת. 🙂
האם אפשר במקום קמח מלא להשתמש רק בקמח כוסמין?
כן. אפשרי בהחלט. רצוי מלא כמובן 🙂
אהלן הכמויות במתכון מתאימות לתבנית אינגלישקייק אחת?
כן. תבנית אינגליש קטנה
הי! אפשר להשתמש הקמח לבן במקום מלא? (אין לי מלא..)
רצוי שלא 🙂
היי, התגובות היו כלכך נהדרות שחשבתי שהפעם אצליח להכין עוגה טבעונית…
אז ניפיתי את הקמח, והשתמשתי בכלי מדידה אפילו שמתי מוסיקה שהאוירה תהייה טובה והאהבה תיכנס לעוגה. אבל זה לא ממש הצליח והעוגה שהלכה כמובן לפח היתה דביקה וכבדה.
אולי פספסתי משהו או שיש טריק לעוגות טבעוניות שאף אחת לא מספרת???
אשמח לעצה 🙂
הי קרן
נשמע מוזר ומבאס
עשיתי את העוגה הזו ככ הרבה פעמים, ותמיד קוצרת שבחים
עשית בדיוק לפי המתכון ?
היי עינת,
אפשר אפשר לטחון כוסמת ולהשתמש בזה כקמח לעוגה? אם כן, לעשות את זה אחרי השרייה או ללא השרייה?
תודה!
הי לימור
לא ניסיתי בעצמי, לכן אין לי מושג.
אם את מנסה, עדכני אותי בתוצאות 🙂
מתכון נפלא! הכנתי כמאפינס שיצאו "חבל על הזמן". השתמשתי בכוס שיבולת שועל במקום כוס קמח מלא וויתרתי על הסודה לשתיה.
מעולה. תודה על השיתוף ענת 🙂
עינת היקרה,
כהרגלך עוד מתכון מנצח. אליפות!!!
הכנתי כמות כפולה של העוגה לשתי תבניות, יצא טעים!!!!
לא היה לי חומץ אז לא שמתי, השתמשתי בכוס אחת של קמח מלא וכוס אחת של קמח כוסמין.
יש לי עוגה טעימה לשבת 🙂
איזה כיף 🙂 תודה עדנה!
עינת שלום, את הקמח המלא במה אפשר להחליף, אנחנו בחג הפסח והייתי רוצה להכין את העוגה. תודה
הי גבריאלה – לא ניסיתי עם קמח אחר.
האם קמח חומוס מתאים בהכנת קינוחים דוגמת המאפינס?
הי נטע
לא ניסיתי בעצמי, אז לא יכולה להגיד לך
סורי
היי עינת
למה חומץ? האם אפשר לוותר?
תודה
שושי
הי שושי
החומץ נמצא כאן כדי לעזור לסודה לשתיה להתפיח
אפשר לנסות בלי
היי עינת היכן אוכל למצוא את המתכון להכנת כוסמת עדשים כתומות פלפלים ובצל ירוק
הוספתי עכשיו בפייסבוק
הבוקר הכנתי את העוגה בתבנית מאפינס של 12 יחידות בינוניות ועל השעון 25 דקות חום של 180 מעלות. אחרי 20 דקות יש להיצמד לתנור להשלים את החמש דקות הנוספות כדי שלא יישרפו. פשוט טעים.
תודה על השיתוף דפנה 🙂
מי צריך ביצים שזה יוצא ממש טעים. אני הכנתי עם קמח חיטה מלא. פשוט טעים וזו פעם ראשונה שאני בכלל אוכלת עוגת גזר.
מעולה! תודה דפנה 🙂
ראשית עינת המתכון מצויןן! הכנתי אותו אבל החלטתי לעשות את זה כעוגיות ולא כעוגה..ועדיין יצא מצויין 🙂
שנית, נורא שמחתי לגלות שכל רשימת המרכיבים הייתה לי בבית, הרגיש לי שאני אכן אוכלת בריא
איזה כיף גלי 🙂
תודה רבה על השיתוף 🙂
האם עוגת הגזר ללא ביצים?
הי יהודית
אכן, העוגה ללא ביצים
אני טבעונית, ולא משתמשת במוצרים מהחי
עינת
קמח כוסמין או חיטה רגילה?
כיצד להוסיף את התמרים?
הי סיגל
לגבי סוג הקמח – לא משנה. שניהם מתאימים.
את התמרים כדאי לקצוץ ולהוסיף בסוף.
בהצלחה
עינת
תודה אני מיד קונה את המוצרים לעוגה ו אופה אותה מחר ניראה טעים ומתאים למאכלים שאני אוכל כיום תודה!!
מצוין! שיהיה בהצלחה
אני מחכה לשמוע איך יצא 🙂
שלום במקרה של צליאק איזה קמח היית שמה?
לא ניסיתי, אבל אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי
http://bit.ly/HHWGTw