פלאפל אפוי

פלאפל אפוי

כוס גרגירי חומוס שהושרו לפחות 24 שעות

1  בצל גדול קלוף

3-4  שיני שום קלופות

2 כפות פירורי לחם כוסמין ללא תוספות

2 כפות קמח מלא

1 כפית מלח

1/2  כפית כמון

חופן עלי פטרוזיליה

חופן עלי כוסברה

מעט מים קרים

מחממים תנור ל- °180.

טוחנים את החומוס הבצל והשום ומעבירים לקערה.

מוסיפים פירורי לחם וקמח ומערבבים היטב.

קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים לקערה ביחד עם שאר התבלינים.

מערבבים היטב לכדי עיסה תוך כדי הוספת מים בהדרגה.

מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים.

מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

מכניסים לתנור ואופים כ- 20-30 דקות או עד שהחלק העליון מושחם טיפה.

 

סלט חצילים בטחינה

חציל מקולף

מיץ מלימון שלם

מעט טחינה גולמית

3-4 שיני שום כתושות

מכניסים את החציל לסיר מים ומבשלים כ-45 דקות

מסננים ומצננים

טוחנים את החציל במעבד או מועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה

מערבבים פנימה לימון, טחינה, שום ומלח

לפוסט הזה יש 21 תגובות

  1. חנה

    היי עינת.
    האם יש לשמן את נייר אפיה ואת הקציצות לפני האפיה?
    תודה ושמחתי למצוא כאן הרבה מתכוני קציצות שאנסה
    יום טוב
    חנה

    1. עינת שגיא

      תודה 🙂
      אין צורך לשמן את נייר האפייה ואת הקציצות

  2. אילנית

    היי עינת
    ממש בא לי להכין את הפאלפל ,
    אבל אין לי זמן להמתין עם העיסה במקרר שעתיים , יש אופציה אחרת ?

  3. הדר

    הי עינת,

    שאלה ללחוצים בזמן… האם אפשר להחליף את החומוס בעדשים כתומות (כדי להימנע מלחכות 24 שעות)?

    תודה!

    1. עינת שגיא

      אפשר בהחלט. אבל אז זה יהיה מתכון אחר לגמרי 🙂

  4. שיר

    שלום עינת,
    קודם כל תודה רבה על כל המתכונים והאתר הנהדר שלך!
    אני צמחונית כבר המון שנים ומעולם האוכל שלי לא היה מגוון כל כך.

    שאלה בקשר לקטניות שמופיעות במתכונים ולדוג' במתכון זה- כשאת כותבת "כוס גרגירי חומוס שהושרו.." אז הכוונה לכוס לפני ההשריה או אחרי השריה שהם כבר תופסים הרבה נפח?

    תודה רבה!!!

    1. עינת שגיא

      הי שיר
      תודה רבה 🙂 אני שמחה לשמוע שהמתכונים עוזרים לך

      לגבי גרגירי החומוס – הכוונה היא לגרגירי חומוס אחרי השריה
      (אני בדרך כלל משרה כמות גדולה, מקפיאה ובכל פעם מוציאה רק את הכמות שאני צריכה באותו רגע)

      בהצלחה!

  5. ארד יצחק

    הי השבוע עשיתי את המתכון פאלפל שיצא מאד טעים!!וכאחד שחולה על פלפאל !!!זה היה ממש תחליף מאד דומה לדבר האמיתי!!!! תודה רבה !!!

  6. שלומית

    היי עינת
    ברצוני להכין את קציצות הפלפל רציתי לדעת האם יש לבשל את החומוס.
    תודה.

    1. עינת שגיא

      הי שלומית
      אין צורך לבשל את החומוס
      רק להשרות

      בהצלחה
      עינת

  7. מיכל

    יצא ממש, אבל ממש טעים! וגם מאוד קל להכנה…
    השתמשתי בחומוס מונבט, זה נטחן ממש בקלות.
    אכלנו עם פיתות שאור תוצרת בית, עם סלט חתוך קטן וחמוצים. הילדים אהבו, וגם הגדולים.
    תודה עינת!

  8. תהלה

    עינת שלום,
    אני מתכוונת להכין את הקציצות מחר. לכמה סועדים המתכון מתאים? או לכמה קציצות?
    תהלה

    1. עינת שגיא

      הי תהלה
      לי יצאו בערך 30-40 קציצות
      אבל אני עושה אותן במכשיר פלאפל אז הן יוצאות ממש קטנות

      בהצלחה
      ספרי איך היה 🙂
      עינת

  9. רוית

    אהבתי את הרעיון של המתכון של פלאפל אפוי.
    יש תחליף ל – פירורי לחם כוסמין ?

    1. עינת שגיא

      הי רוית
      אפשר להחליף בפירורי לחם רגילים, או קוואקר עדין

  10. פרח

    שלום עינת .אהבתי את המתכון של החציל עם הטחינה.

כתיבת תגובה