- אפשר להקפיא
- לחמם בתנור
למילוי –
5-6 פלפלים אדומים – להוריד את "ראש" הפלפל (לשמור לאחכ) ולרוקן
בצל קצוץ דק-דק
כ-10 ע.שרי תמר קצוצות
כוס אורז בסמטי מלא לפני בישול (יבש)
כוס עדשים ירוקות (להשרות לכמה שעות)
חצי כפית מלח
פלפל שחור גרוס
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/4 כפית פטרוזיליה יבשה
לרוטב –
2 מארזים פטריות יער – לקצוץ
כ-30 עגבניות שרי תמר פרוסות לעיגולים (או איך שבא לך)
בצל קצוץ דק-דק
כפית וחצי מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
כפית פטרוזיליה יבשה
מכינים את הרוטב –
מטגנים בצל בשמן עד הזהבה קלה
מוסיפים פטריות קצוצות וממשיכים לטגן עד ריכוך
מוסיפים תבלינים ומערבבים
מוסיפים עגבניות קצוצות וממשיכים לטגן על אש גדולה עד ריכוך מלא של העגבניות.
מוסיפים כוס מים, מערבבים ומנמיכים את האש.
מילוי הפלפלים –
לערבב בקערה אורז, בצל קצוץ, עדשים, עגבניות קצוצות ותבלינים.
למלא כל פלפל עד הסוף. להוסיף כמה כפות מהרוטב ולכסות עם העוקץ.
לסדר את הפלפלים בסיר עם הרוטב אחד ליד השני בצפיפות.
אם נשאר מהמילוי, להוסיף אותו לסיר בין הפלפלים (ממליצה לדאוג מראש שישאר מהמילוי, זה החלק הכי טעים בעיניי )
להוסיף לסיר עוד כוס מים (בין הפלפלים).
להרתיח, להנמיך את האש ולכסות הסיר. לבשל כשעה.
מחממים תנור ל-200 מעלות
אחרי שעה על הגז, מכניסים לתנור לשעה נוספת.
לפוסט הזה יש תגובה אחת
יצא מושלם!
הבאתי את סיר ממולאים שלם לארוחת ערב (אף אחד לא היה טבעוני) כל הסיר נחטף וכולם ליקקו את האצבעות.
תודה שאת הופכת אותי לבשלנית מאמא (-;