מתכון לפשטידת ירקות טבעונית

פשטידת ירקות טבעונית ללא גלוטן

פשטידות תמיד היו הפתרון שלי לארוחות קלות ומזינות. לא צריך לשבור את הראש, והכל נכנס לתבנית אחת! הפשטידה הזו מושלמת כשבא לי משהו בריא, מהיר, ומלא בירקות טובים. עם תיבול פשוט וכמה מצרכים שתמיד יש בבית – יוצאת פשטידה שכולם אוהבים. מה שהכי כיף? אפשר להכין כמות ולהקפיא, ככה תמיד יש משהו טעים מוכן לארוחת ערב מהירה.

פשטידת ירקות טבעונית ללא גלוטן

המתכון הזה לא רק טעים, הוא גם מאוד בריא. יש בו קישואים, גזרים ובצלים – כולם מלאים בסיבים תזונתיים וויטמינים. בנוסף, יש כאן קמח עדשים – מה שהופך את הפשטידה למקור מעולה לחלבון מהצומח ללא גלוטן.

איך מגישים?
פשטידת ירקות טבעונית מושלמת להגשה עם סלט טרי בצד או קצת טחינה נוזלית מעל.
רצוי לתת לה לנוח קצת אחרי האפייה, כדי שתתייצב ותהיה קלה יותר לחיתוך. היא יכולה לשמש גם כמנה עיקרית בארוחת ערב קלה, או כתוספת ליד מנה עיקרית.

אפשר לאחסן ולהקפיא
מה שמגניב בפשטידה הזו זה שאפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא. אחרי שהיא מתקררת, מחלקים למנות ושומרים בקופסאות במקפיא. כשתרצו לאכול, פשוט מחממים בתנור או במיקרוגל ויש לכם ארוחה תוך דקות.
הפשטידה נשמרת גם במקרר עד 5 ימים, אז היא מתאימה להכנה מראש.

שינויים ווריאציות
אם רוצים לשדרג את הפשטידה, אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו ברוקולי או תרד, וגם לשחק עם התבלינים.
רוצים פשטידה קראנצ'ית? תוסיפו פירורי לחם טבעוניים או שקדים טחונים מלמעלה, לפני האפייה.

שתפו בתגובות איך יצא לכם.

2 בצלים בינוניים
3 קישואים
3 גזרים
3/4 כוס קמח עדשים
1 כוס מים
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה

מחממים תנור ל-200 מעלות

פורסים את הבצלים לרצועות דקות דקות
מגרדים את שאר הירקות
ומעבירים את כל הירקות לקערה גדולה

את קמח העדשים מערבלים בבלנדר עם כוס מים עד שאין גושים
מוסיפים לקערת הירקות

מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב

לא להילחץ מכמות הנוזלים, הכל ייספג בסוף

משמנים תבנית מלבנית במעט שמן
ומעבירים אליה את תערובת הירקות ומשטחים

מכניסים לתנור לשעה

מוציאים את הפשטידה מהתנור ונותנים לה לנוח עד שמתייצבת

לפוסט הזה יש 14 תגובות

  1. אילנית

    היי ניראה מתכון מעולה , אפשר להכין אותו עם עדשים מונבטות?

    1. עינת שגיא

      היי אילנית. אם את מתכוונת להוסיף עדשים מונבטות, אז כן, אפשרי. רק צריך לשים לב ליחס בין היבשים לרטובים, שלא תצא לך יבשה מדי.

  2. דניאלה

    היי עינת, האם קמח חומוס במקום קמח עדשים תופס ?

    1. עינת שגיא

      היי דניאלה. קמח חומוס גם יעבוד. רק קחי בחשבון שהטעם שלו הרבה יותר דומיננטי והוא קצת יותר כבד מקמח עדשים.

  3. אור

    שלום עינת,

    האם אפשר לשים ירק אחר במקום הקישואים או להכין בלי הקישואים ועדיין יצא טוב?

    תודה רבה מראש

    1. עינת שגיא

      היי. בגדול, אפשר, תלוי איזה ירק. אבל הייתי ממליצה לנסות פשטידה אחרת. כי יש כאן כמות גדולה יחסית של קישואים.

  4. עינת

    היי עינת
    לגבי חימום התנור מראש
    כמה זמן רצוי מראש להדליק את התנור?

    תודה לך.

  5. עינת

    היי עינת
    מנסה את מזלי שוב .

    מה דעתך?
    עדיף לשים על גבי רשת

    (בתבנית זכוכית)
    או באמצע התנור בתבנית זכוכית על גבי תבנית התנור?

    מחכה לתשובתך .

    תודה לך.

    1. עינת שגיא

      אני משתמשת בתבנית זכוכית ומניחה ישירות על הרשת

  6. עינת

    היי עינת

    לגבי קמח העדשים האם הכרחי לערבל אותו בבלנדר
    והאם אפשרי בלנדר שמכינה בו שייקים ? ולגבי טמפרטורה לפעמים זה נשרף אצלי ב200 אפשר גם ב180 מעלות?
    תודה מראש על התגובה

    1. עינת שגיא

      היי עינת. אפשר בלי בלנדר. פשוט לערבב בקערה עד שאין בכלל גושים.
      לגבי הטמפ' – זה שונה מתנור לתנור. כן, תנסי ב-180 ותראי אם זה בסדר.

  7. עינת

    היי עינת

    משום מה תמיד כשמכינה מאפה מקמח עדשים וקישוא אפילו אחד.

    לא נאפה טוב למרות שמכינה לפי ההוראות ובזמן ובטמפרטורה הנכונה (והתנור שלי חזק בטמפרטורות)
    יש לך מושג מה הבעיה
    כדי שאוכל להכין מתכון זה פעם שנייה?

    תודה רבה מראש.

    1. עינת שגיא

      היי. יכול להיות שזה קשור לנוזלים מהקישוא. בקישואים יש הרבה נוזלים. אז אם מדובר בקישוא גדול, הוא מביא איתו יותר נוזלים. אפשר לנסות להניח את הקישואים המגורדים במסננת למשך שעה-שעתיים, ואז לסחוט טוב-טוב לפני שמכינים את הפשטידה.

כתיבת תגובה