קציצות עדשים וכרובית

קציצות עדשים וכרובית

(14 קציצות)

1/2 כרובית
1.5 – 2 כוסות עדשים ירוקות מונבטות
מלח ופלפל שחור גרוס
כורכום
פפריקה מתוקה / חריפה / אבקת צ'ילי
** רציתי להוסיף בצל מטוגן ולא היה לי, אני ממליצה להוסיף

מחממים תנור ל-200 מעלות

מפרקים את הכרובית לפרחים מניחים בתבנית על נייר אפייה, מפזרים מלח פלפל ואופים בתנור עד השחמה (כ-20 דקות)

חותכים גס את הכרובית ומעבירים לקערה יחד עם העדשים המונבטות והתבלינים

טוחנים עם בלנדר מוט

מחממים שוב תנור ל-200 מעלות

מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות

לפוסט הזה יש 23 תגובות

  1. שנית

    הכנתי עם קישואים במקום כרובית.
    עסיסי וטעים
    תודה עינת !

  2. קרן

    האם אפשר להכין ולהקפיא?

  3. נועה

    הי, נראה לך ילך עם ברוקולי (במקום כרובית?) תודה!

  4. אפרת

    הי עינת.
    האם אפשר להכין את הקציצות מעדשים מבושלות ?

    1. עינת שגיא

      מאמינה שכן, אבל תצטרכי אולי להוסיף משהו להדביק הכל יחד
      כי במתכון הזה ה"דבק" הוא הנבטוטים

  5. דינה

    הכמות 2 כוסות עדשים הכוונה 2 כוסות לפני ההנבטה או אחרי?

  6. טניה

    השרתי את העדשים 12 שעות.הכנתי ויצא יבש מאוד.האם רצוי לבשל את העדשים?אשמח לקבל תשובה.תודה

    1. עינת שגיא

      הי טניה
      בעדשים מונבטות יש יותר נוזלים מאשר עדשים מושרות שלא הונבטו
      אולי זו הבעיה

  7. דפנה

    יש תחליף לעדשים המונבטות? אולי לא מונבטות 🙂 ?

    1. עינת שגיא

      אפשר להשתמש בעדשים מושרות
      להשרות ל-12-24 שעות

  8. קובי

    הכנתי
    יצא טעים מאוד

  9. קובי

    שלום עינת, יש לי מספר שאלות בנוגע למתכון שנראה מדהים!

    1. מה מדביק את החומרים יחד?

    2. האם יש לטחון היטב או גס את החומרים יחד?

    3. האם יש לבשל את העדשים המונבטות? או להשתמש בהן כמו שהן?

    4. האם יש ירק אחר שיכול להחליף את הכרובית?

    תודה רבה

    1. עינת שגיא

      תודה קובי 🙂
      1. העדשים מדביקות
      2. רצוי לטחון היטב
      3. לא לבשל את העדשים
      4. אם לא בא לך על כרובית, עדיף לחפש מתכון אחר באתר. יש בשפע 🙂
      בהצלחה !

  10. רחל סילס

    טעים מאד הקציצות זכו להצלחה

  11. קרן

    היי
    איך אני מנביטה את העדשים הירוקות?
    קונה עדשים רגילות מהסופר, יבשות?
    תודה רבה

  12. יעלה

    בלי קמח או קמח מצות בכלל?

כתיבת תגובה