3/4 כוס גרגירי חומוס מושרים ומונבטים
כוס קינואה מבושלת
4-5 בצלים ירוקים דקים או 2-3 עבים
גזר מקולף וחתוך לקוביות
בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום קלופות (השום ממש השתלט על הטעם. למי שלא אוהב/ת ממליצה לשים פחות)
מלח כמון פלפל גרוס
ממש מעט אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
טוחנים הכל במעבד
מעבירים לקערה וממשיכים לטחון עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-180 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
הופכים את הקציצות ומכניסים ל-10 דקות נוספות
צפיות 2,161
לפוסט הזה יש 16 תגובות
הי עינת, תודה על מתוכנים מצויינים. ושאלה: אני רואה שברוב המתכונים את משתמשת בבלנדר מוט, במתכון הזה גם לאחר מעבד המזון. מה הסיבה לכך? למה אי אפשר רק במעבד מזון? תודה
היי עינת, סליחה על הבורות
האם כוס קינואה מבושלת הכוונה לכוס קינואה יבשה שאני צריכה לבשל או למדוד כוס קינואה לאחר הבישול?
נכון 🙂
זה בערך 1/2 – 3/4 כוס לפני הבישול
היי עינת,
הכנתי הערב את קציצות בדיוק כפי שרשמת, יצא ממש טעים.
תודה 🙂
יעל
מעולה! תודה יעל 🙂
אם אני משתמש בקינואה מונבטת, עדיין צריך לבשל אותה?
נראה לי שכן.
שלום עינת.
האם אפשר להשתמש בחומוס מושרה אך לא מונבט??
שאלה נוספת: אפשא להחליףבצל ירוק בבצל מטוגן??
תודה 🙂
אפשר להשתמש בחומוס מושרה ולא מונבט, כך עושים פלאפל 🙂
ואפשר להחליף את הבצל הירוק בבצל מטוגן
מתכון מעולה.לא הבנתי רק מה מחזיק את הקציצה שלא תתפרק. אני יודע שלרוב משתמשים בזרעי פשתן טחונים במקום ביצה או בטחינה בשביל לייצר את ההדבקה של העיסה.
האם אין צורך בכך? cבדיוק ראיתי מתכון ל
<a href"www.veganrawfood.co.il/#veganrawfood-טבעונות-כיצד_מכינים_עוגה_טבעונית_ללא_סוכר"עוגה טבעונית ava,nau cfl/
היי עינת,
באמת לא כתבתי בצורה ברורה 🙂 זה מה שקורה שכותבים תוך כדי עבודה…
התכוונתי לשאול אם הכנת את הקציצות ואלו הכמויות המדויקות?
בוודאי. אחרת המתכון לא היה עולה כאן 🙂
יוצאות בערך 10-12 קציצות. תלוי באיזה גודל מכינים אותן
בהצלחה 🙂
היי, המתכון נראה כלבבי, אלו בדיוק הכמויות?
אני רוצה להכין את הקציצות היום, אפשר להכין גם עם חומוס לא מונבט?
הי
לא הבנתי את השאלה על הכמויות…
לגבי החומוס – לדעתי אפשר גם מחומוס מבושל
היי עינת
האם אין שמן בקציצות אלה?
לא באידוי הבצל ולא בתערובת הכללית?
תודה נורית
הי נורית
אין שמן
וגם לא מאדים את הבצל. משתמשים בבצל טרי