- לא מתאים להקפאה
- לחמם בתנור
מצרכים
בצל בינוני קצוץ
כ-15 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים (אני תמיד דואגת שיהיו לי במקפיא – אחרי השריה, הנבטה ובישול)
3 כפות טחינה גולמית מלאה (אני קונה של "תבואות" או "ליב")
מים לפי הצורך
מלח פלפל
שמן זית
איך מכינים
מטגנים בצל להזהבה קלה
מוסיפים עגבניות וממשיכים לטגן כ-10 דקות
מוסיפים תבלינים וגרגירי חומוס ומערבבים
מחממים תנור ל-200 מעלות
בקערה מערבבים טחינה עם מים ומלח עד לקבלת טחינה נוזלית מאוד
מעבירים את החומוס והירקות לכלי שמתאים לתנור
יוצקים מלמעלה את הטחינה באופן שווה בכל התבנית
אופים כ-20-30 דקות
או עד שהטחינה מתגבשת
צפיות 1,844
לפוסט הזה יש 5 תגובות
הרגע קראתי שכן
כמה מים להוסיף? ומלח?
עד שמתקבל המרקם הרצוי – כמו של סלט טחינה סמיך
היי עינת
תודה על המענה הקודם
לגבי הטחינה אני משתמשת בטחינה מ100 אחוז שומשם מלא
האם צריך לערבב אותה בנפרד לפני שמוסיפה לפשטידה
או לערבב גם עם מים לפני שמוסיפה?
תודה מראש
ושבוע טוב.
בוקר טוב עינת
משתמשת בחומוס קפוא האם לבשל אותו גם לגמרי עד ריכוך או עדיף לשים במים רותחים 5 דקות
וששאלה אחרת
אפיתי פעם גרגירי חומוס קפוא בתנור משך 20 דקות על חום 200 ונשרף לי
האם להנמיך פה טמפרטורה או שפה בגלל שיש עוד רכיבים זה לא ישרף?
תודה מראש על העזרה.
היי עינת. חומוס קפוא כבר מוכן לאכילה, אין צורך לבשל עוד.
את יכולה לאפות על 180 מעלות.