מצרכים – כ-20-25 עוגיות (תלוי בגודל)
1/4 כוס טחינה גולמית מלאה ואורגנית או חמאת בוטנים נטולת תוספים
1/4 כוס סילאן טבעי ללא תוספים (אפשר להחליף במייפל טבעי אם לא אוהבים סילאן)
3/4 כוס קוואקר עדין
4-6 תמרים עסיסיים מסוג מג'הול קצוצים
חופן אגוזי מלך שבורים גס
אופן ההכנה:
לטגן בצל בשמן זית עד הזהבה קלה
לקלף את הבטטה, לחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ ולהוסיף לבצל – לערבב
לפרק את הברוקולי לפרחים קטנים ולחתוך את הגבעולים לגודל של 1 ס"מ ולהוסיף לסיר – לערבב
לחתוך את הטופו לקוביות ולהוסיף לסיר – לערבב
לטחון היטב את הקשיו עם מים עד כיסוי (אני משתמשת בבלנדר נינג'ה קטן וטוחנת כ- 30 שניות, עם הפסקות)
להוסיף לבלנדר כוס מים ולטחון שוב
להוסיף את הקשיו לסיר ולערבב
להרתיח
להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות על אש קטנה
איך מכינים
מחממים תנור לחום בינוני – 180 מעלות
מערבבים טחינה/חמאת בוטנים עם סילאן/מייפל לתערובת אחידה
מוסיפים את הקוואקר ומערבבים היטב
(אם יש תמרים במתכון, מוסיפים אותם עכשיו)
בעזרת מכשיר פלאפל (או 2 כפות) יוצרים עוגיות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-8 דקות בלבד! עד שמשחימות מעט (להיזהר לא לשרוף)
מצננים לפני שאוכלים
** הן אמורות לצאת מהתנור טיפה רכות, כי מתקשות קצת כשמתקררות
לפוסט הזה יש 43 תגובות
הי עינת,
הכוונה לשיבולת שועל מהירת הכנה או לטבעית והעבה המלאה?
תודה מראש.
מהירת הכנה 🙂
הי,
תודה על המתכונים והמידע החשוב.
ביחס לסילאן הרגיל שמוכרים בסופרים גם הוא מלא סוכר נכון?…
הי שרית. סילאן זה סוכר לכל דבר
אבל יש סילאן שמוסיפים לו סוכר ויש סילאן שעשוי רק מתמרים
רצוי כמובן לקנות את זה שאין בו שום תוספות
תמיד לבדוק את רשימת הרכיבים
ערב טוב מאד יתרשמתי יש אבל?אני לא אוכלתסילן לא דבש לא מיפל ולאחמאת בותנים לכן אני אוכלת רק פרות איו לי שום דבר לעשות עוגיות יש לך ??
הי יפה
יש באתר כל מיני מתכוני עוגיות ועוגות.
אני מציעה לך לחפש ולמצוא משהו שמתאים לך.
שלום
אתר מאוד נחמד תודה על כל המידע
מה שרציתי לומר זה שאת החמאת בוטנים אפשר להכין לבד ללא כל חומרים ותוספים אחרים
לוקחים בוטנים קולים אותם בתנור עד להשחמה קלה מוצאים את הקליפה וטוחנים הכול
וזה יוצא נפלא
בהצלחה
תודה ענבל 🙂
אני חושבת שצריך מכשיר מאוד חזק כדי לטחון את הבוטנים
בקוצץ הקטן שיש לי , המקסימום שאוכל לקבל זה משחה גסה מאוד של בוטנים
אם יש ויטמיקס או משהו חזק בסגנון, אפשר בהחלט להגיע למרקם דומה
כי אני רוצה להפוך מתכון של סבתא שלי של עוגת שמרים לבריאה.. והמתכון מכיל הרבה מרגרינה וסוכר… את הסוכר אני יודעת שאפשר להחליף בממתיקים טבעיים כמו סילאן מייפל וכו אבל יש להם טעם דומיננטי מדי ואני רוצה רק מתיקות.. סוכר קנים הוא מומלץ?
והאם הממתיקים הטבעיים לא נהרסים בחום של האפייה והופכים בערכם התזונתי כמו לסוכר?
( כי אני יודעת כששמים דבש בתה הוא הופך בהרכבו כמו לסוכר וכל היתרונות שלו הלכו להם..)
כל ממתיק שווה ערך לסוכר בגוף
אבל – סוכר לבן מגיע "עירום" בלי שום ערך תזונתי, והוא גם עובר תהליכים כימיים בעיבוד שמזיקים לגוף
סילאן – שעשוי מתמרים בעצם (וחשוב לוודא שהסילאן לא מכיל תוספת סוכר) – מכיל גם מינרלים, ולכן קצת יותר טוב מסוכר תעשייתי
מייפל – עובר תהליך עיבוד לא הרסני ולכן גם הוא עדיף על סוכר תעשייתי
סוכר קנים אמור להיות הכי פחות מעובד. ויכול לשמש תחליף מצוין במתכונים לסוכר תעשייתי. כל זה בהנחה שלא עובדים עלינו 🙂
כי אני רוצה להמיר מתכון של סבתא שלי לעוגת שמרים לבריאה, והמתכון מכיל הרבה מרגרינה וסוכר.. את הסוכר אני יודעת שאפשר להחליף בסילאן, מייפל וכו אבל יש להם טעם דומיננטי ואני רוצה רק מתיקות.. את ממליצה על סוכר קנים?
והאם הממתיקים הטבעיים לא נהרסים בחום באפייה והופכים בערכם התזונתי כמו לסוכר לבן?
תודה [=
היי עינת תודה על המתכון(:
רציתי לשאול אותך מה את אומרת לגבי שמן קוקוס? האם הוא בריא, כי יש הרבה חילוקי דעות לגביו.. והאם הוא יכול להחליף מרגרינה במתכונים ובאיזה יחס? 1:1?
והאם יש תחליף אחר למרגרינה כי השמן קוקוס מאוד יקר ולאפיית עוגות ועוגיות צריך הרבה מרגרינה
הי שירה
שמן קוקוס בהחלט יכול להחליף מרגרינה או חמאה בעוגות ועוגיות
והוא כמובן הרבה יותר בריא
אם את לא רוצה להשתמש בכמות גדולה של שמן, נסי להחליף חלק מהכמות ברסק תפוחים.
שלום,
עד כמה שצרוב אצלי בזכרון, חמאת בוטנים זה "לא הכי בריא".
מה את אומרת על זה?
בברכה נמרוד
הי נמרוד
בדרך כלל, חמאת בוטנים מכילה סוכר והמון חומרים אחרים
ולכן היא לא נחשבת למוצר בריא
אני קונה חמאת בוטנים שיש בה רק בוטנים, ולא שום דבר נוסף
ולכן היא יותר בריאה מחמאת בוטנים רגילה
עשיתי את העוגיות – יצאו לי רק 16, ולאחר האפיה החמאת בוטנים הרגישה לי מאוד גולמית וצמיגית בתוך העוגיות, וגם הם לא היו קשות מידי, האם זה קשור לגודל? או -היכן טעיתי?
הי אורטל
יכול להיות שהן היו שמנות מדי ולכן לא נעשו בפנים
יכול גם להיות שהתנור שלך קצת יותר חלש משלי, ובמקרה כזה כדאי
להעלות טמפ' או להאריך את זמנם בתנור
כבר נתקלתי בתנורים שזקוקים ל-15 דקות
בהצלחה 🙂
היי עינת,
בדיוק נגמרה לי חמאת הבוטנים הטבעית אבל יש לי צנצנת שלמה של שקדימון 🙂
האם לדעתך זה יכול להשתלב טוב בעוגייה (עם הסילאן)?
כן. בהחלט.
כאן תוכלי למצוא מתכון למאפינס עם חמאת שקדים
https://cooking.einatnutrition.co.il/?p=1434
תודה רבה!
אפשר להשתמש בסירוםפ אגבה? בכלל מה דעתך עליו?
סירופ אגבה הוא הכי פחות מומלץ
http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=305&ArticleID=1228
שלום עינת. מה אפשר לשים בעוגיות אלה במקום הקוואקר שייצא ללא גלוטן? תודה.
כל קמח ללא גלוטן שמתאים לאפייה יתאים פה
רציתי להגיד שאני עוקב אחרי הפרסומים. תמיד נראה טוב…
קניתי חבילת תמרים מגולענת. אלה שבוואקום. תוכלי לומר לי בערך כמה זה שישה תמורים? רבע חבילה..?
תודה אליקו 🙂
האם התמרים שלמים? או שזו מחית תמרים?
אם זו מחית, לדעתי כפית זה תמר אחד
היי עינת,
הכנתי את העוגיות בדיוק לפי המתכון (חמאת בוטנים ומייפל), הן ממש קלות ועימות מאוד! הבעיה היא שלא היה לי את קורץ הפלאפלים, אז השתמשתי בכף גלידה לעיצוב העוגיה. העוגיות נמסו ולא התקשו… מה אפשר לעשות בפעם הבאה?
יצא נפלא!
שמתי שוקולד מריר 60% במקום התמרים הקצוצים, שילוב מופלא של שוקולד עם חמאת בוטנים… שחיתות אמיתית 🙂
מראש הכנתי כמות כפולה מהמתכון ועדיין מילאתי רק שני שלישים מהתבנית, בפעם הבאה אשלש את הכמות.
תודה!
אחלה שידרוג!
תודה על השיתוף מיה 🙂
היי עינת ,
רציתי לדעת .. אפשר לשים דבש במקום הסילאן ? כי בסרטון הזכרת את זה
וחמאת בוטנים איזו בדיוק?
ישלי בבית חמאת בוטנים בקופסה אבל היא כמו עיסה קשה כזאת
למרוח על לחם..רציתי לדעת איזה סוג צריך בדיוק , זה מאוד יעזור
תודה 🙂
הי נטלי
את בהחלט יכולה להשתמש בדבש במקום סילאן
לגבי חמאת בוטנים – חפשי מוצר שמכיל רק בוטנים, או מקסימום גם מלח
לא יותר מזה
זה אחד המוצרים שאני משתמשת בהם
http://bit.ly/J3iPY1
וזה עוד אחד – אורגני
http://bit.ly/KZjP2O
שניהם מכילים רק בוטנים
היי עינת,
אני הולכת להכין פעם ראשונה את העוגיות האלו. מה יותר טעים להכין עם סילאן או עם מייפל? ראיתי שמוכרים את המייפל ב-40 ש"ח ובבקבוק קטן כך שזה לא הכי משתלם, כמו כן קניתי פעם ראשונה בזכותךך קוואקר וראיתי שיש שם קוואקר עבה ודק, האם יש הבדל בנהם? תודה רבה 🙂
הי שמרית
השילובים הכי טעימים הם
חמאת בוטנים + סילאן וקצת מייפל (או שאפשר גם בלי מייפל)
או
טחינה + מייפל
כן, המייפל מאוד יקר, בגלל תהליך היצור שלו
לעוגיות הכי מתאים הקווקר העדין/הדק
בהצלחה 🙂
ספרי איך יצא 🙂
היי עינת,
אני הולכת להכין פעם ראשונה את העוגיות האלו. מה יותר טעים להכין עם סילאן או עם מייפל? ראיתי שמוכרים את המייפל ב-40 ש"ח ובבקבוק קטן כך שזה לא הכי משתלם, כמו כן קניתי פעם ראשונה בזכותך קוואקר וראיתי שיש שם קוואקר עבה ודק, האם יש הבדל בנהם? תודה רבה 🙂
היי ענת,
אני הולכת להכין פעם ראשונה את המתכון של העוגיות, נשמע טעים. מה יותר טעים להכין? עם מייפל או עם סילאן? כמו כן קניתי פעם ראשונה קוואקר בזכותך רק שראיתי שיש שם קוואקר עבה ודק, האם יש הבדל בנהם? תודה רבה 🙂
היי עינת,
רציתי לשאול, אם בחרתי באופציה של טחינה במקום חמאת בוטנים האם כדאי להוסיף את התמרים? וגם אם אני אשתמש בסילאן ולא במייפל זה יהיה טוב?
הי רוני
כן, בהחלט להוסיף את התמרים גם לחמאת הבוטנים
ואפשר בהחלט להשתמש בסילאן
בהצלחה
ממולץ בחום כל כך טעים וקל…וכדאי לכם לעשות כמות כפולה כי זה פשוט נחטף:))))
וכוונתי לאופצייה הכי טעימה:)))) לא תחרטו!!!!!
תודה אני :))
העוגיות מעולות, וקלות מאוד להכנה ..
תודה עינת!
תודה גלית 🙂 אני שמחה לשמוע
קודם כל אני מאוד אוהבת את האתר!
רציתי לדעת, כמה קלוריות בערך יש בכל עוגיה ?
תודה רבה עדי 🙂
את לא יודעת שאצלי לא סופרים קלוריות? 😉
אני לא מאמינה שיש טעם לספור קלוריות
ולכן, לא סופרת ולא יודעת כמה יש במתכונים שלי
מצטערת שלא יכולה לעזור
עינת