עוגיות בריאות
43 תגובות
השארת תגובה
אופציה נוספת:
טחינה גולמית במקום חמאת בוטנים
מייפל אמיתי במקום סילאן
כוס קוואקר
מחממים תנור לחום בינוני – 180 מעלות
מערבבים חמאת בוטנים עם סילאן או טחינה עם מייפל (לפי האופציה שבחרת) לעיסה אחידה
מוסיפים את הקווקר ומערבבים היטב
(אם יש תמרים במתכון, מוסיפים אותם עכשיו)
בעזרת מכשיר פלאפל יוצרים עוגיות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-8 דקות בלבד! עד שמשחימות מעט
מצננים לפני שאוכלים
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
הי עינת,
הכוונה לשיבולת שועל מהירת הכנה או לטבעית והעבה המלאה?
תודה מראש.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 13th, 2015 at 15:44
מהירת הכנה 🙂
[Reply]
הי,
תודה על המתכונים והמידע החשוב.
ביחס לסילאן הרגיל שמוכרים בסופרים גם הוא מלא סוכר נכון?…
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 24th, 2015 at 15:14
הי שרית. סילאן זה סוכר לכל דבר
אבל יש סילאן שמוסיפים לו סוכר ויש סילאן שעשוי רק מתמרים
רצוי כמובן לקנות את זה שאין בו שום תוספות
תמיד לבדוק את רשימת הרכיבים
[Reply]
ערב טוב מאד יתרשמתי יש אבל?אני לא אוכלתסילן לא דבש לא מיפל ולאחמאת בותנים לכן אני אוכלת רק פרות איו לי שום דבר לעשות עוגיות יש לך ??
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 16th, 2015 at 15:03
הי יפה
יש באתר כל מיני מתכוני עוגיות ועוגות.
אני מציעה לך לחפש ולמצוא משהו שמתאים לך.
[Reply]
שלום
אתר מאוד נחמד תודה על כל המידע
מה שרציתי לומר זה שאת החמאת בוטנים אפשר להכין לבד ללא כל חומרים ותוספים אחרים
לוקחים בוטנים קולים אותם בתנור עד להשחמה קלה מוצאים את הקליפה וטוחנים הכול
וזה יוצא נפלא
בהצלחה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 9th, 2014 at 19:57
תודה ענבל 🙂
אני חושבת שצריך מכשיר מאוד חזק כדי לטחון את הבוטנים
בקוצץ הקטן שיש לי , המקסימום שאוכל לקבל זה משחה גסה מאוד של בוטנים
אם יש ויטמיקס או משהו חזק בסגנון, אפשר בהחלט להגיע למרקם דומה
[Reply]
כי אני רוצה להפוך מתכון של סבתא שלי של עוגת שמרים לבריאה.. והמתכון מכיל הרבה מרגרינה וסוכר… את הסוכר אני יודעת שאפשר להחליף בממתיקים טבעיים כמו סילאן מייפל וכו אבל יש להם טעם דומיננטי מדי ואני רוצה רק מתיקות.. סוכר קנים הוא מומלץ?
והאם הממתיקים הטבעיים לא נהרסים בחום של האפייה והופכים בערכם התזונתי כמו לסוכר?
( כי אני יודעת כששמים דבש בתה הוא הופך בהרכבו כמו לסוכר וכל היתרונות שלו הלכו להם..)
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 22nd, 2014 at 12:57
כל ממתיק שווה ערך לסוכר בגוף
אבל – סוכר לבן מגיע "עירום" בלי שום ערך תזונתי, והוא גם עובר תהליכים כימיים בעיבוד שמזיקים לגוף
סילאן – שעשוי מתמרים בעצם (וחשוב לוודא שהסילאן לא מכיל תוספת סוכר) – מכיל גם מינרלים, ולכן קצת יותר טוב מסוכר תעשייתי
מייפל – עובר תהליך עיבוד לא הרסני ולכן גם הוא עדיף על סוכר תעשייתי
סוכר קנים אמור להיות הכי פחות מעובד. ויכול לשמש תחליף מצוין במתכונים לסוכר תעשייתי. כל זה בהנחה שלא עובדים עלינו 🙂
[Reply]
כי אני רוצה להמיר מתכון של סבתא שלי לעוגת שמרים לבריאה, והמתכון מכיל הרבה מרגרינה וסוכר.. את הסוכר אני יודעת שאפשר להחליף בסילאן, מייפל וכו אבל יש להם טעם דומיננטי ואני רוצה רק מתיקות.. את ממליצה על סוכר קנים?
והאם הממתיקים הטבעיים לא נהרסים בחום באפייה והופכים בערכם התזונתי כמו לסוכר לבן?
תודה [=
[Reply]
היי עינת תודה על המתכון(:
רציתי לשאול אותך מה את אומרת לגבי שמן קוקוס? האם הוא בריא, כי יש הרבה חילוקי דעות לגביו.. והאם הוא יכול להחליף מרגרינה במתכונים ובאיזה יחס? 1:1?
והאם יש תחליף אחר למרגרינה כי השמן קוקוס מאוד יקר ולאפיית עוגות ועוגיות צריך הרבה מרגרינה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 22nd, 2014 at 12:53
הי שירה
שמן קוקוס בהחלט יכול להחליף מרגרינה או חמאה בעוגות ועוגיות
והוא כמובן הרבה יותר בריא
אם את לא רוצה להשתמש בכמות גדולה של שמן, נסי להחליף חלק מהכמות ברסק תפוחים.
[Reply]
שלום,
עד כמה שצרוב אצלי בזכרון, חמאת בוטנים זה "לא הכי בריא".
מה את אומרת על זה?
בברכה נמרוד
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 12th, 2014 at 15:40
הי נמרוד
בדרך כלל, חמאת בוטנים מכילה סוכר והמון חומרים אחרים
ולכן היא לא נחשבת למוצר בריא
אני קונה חמאת בוטנים שיש בה רק בוטנים, ולא שום דבר נוסף
ולכן היא יותר בריאה מחמאת בוטנים רגילה
[Reply]
עשיתי את העוגיות – יצאו לי רק 16, ולאחר האפיה החמאת בוטנים הרגישה לי מאוד גולמית וצמיגית בתוך העוגיות, וגם הם לא היו קשות מידי, האם זה קשור לגודל? או -היכן טעיתי?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 21st, 2013 at 17:04
הי אורטל
יכול להיות שהן היו שמנות מדי ולכן לא נעשו בפנים
יכול גם להיות שהתנור שלך קצת יותר חלש משלי, ובמקרה כזה כדאי
להעלות טמפ' או להאריך את זמנם בתנור
כבר נתקלתי בתנורים שזקוקים ל-15 דקות
בהצלחה 🙂
[Reply]
היי עינת,
בדיוק נגמרה לי חמאת הבוטנים הטבעית אבל יש לי צנצנת שלמה של שקדימון 🙂
האם לדעתך זה יכול להשתלב טוב בעוגייה (עם הסילאן)?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 4th, 2013 at 11:06
כן. בהחלט.
כאן תוכלי למצוא מתכון למאפינס עם חמאת שקדים
http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=1434
[Reply]
א Reply:
אוגוסט 4th, 2013 at 11:11
תודה רבה!
[Reply]
אפשר להשתמש בסירוםפ אגבה? בכלל מה דעתך עליו?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 17th, 2013 at 12:12
סירופ אגבה הוא הכי פחות מומלץ
http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=305&ArticleID=1228
[Reply]
שלום עינת. מה אפשר לשים בעוגיות אלה במקום הקוואקר שייצא ללא גלוטן? תודה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 1st, 2012 at 07:59
כל קמח ללא גלוטן שמתאים לאפייה יתאים פה
[Reply]
רציתי להגיד שאני עוקב אחרי הפרסומים. תמיד נראה טוב…
קניתי חבילת תמרים מגולענת. אלה שבוואקום. תוכלי לומר לי בערך כמה זה שישה תמורים? רבע חבילה..?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 21st, 2012 at 13:36
תודה אליקו 🙂
האם התמרים שלמים? או שזו מחית תמרים?
אם זו מחית, לדעתי כפית זה תמר אחד
[Reply]
היי עינת,
הכנתי את העוגיות בדיוק לפי המתכון (חמאת בוטנים ומייפל), הן ממש קלות ועימות מאוד! הבעיה היא שלא היה לי את קורץ הפלאפלים, אז השתמשתי בכף גלידה לעיצוב העוגיה. העוגיות נמסו ולא התקשו… מה אפשר לעשות בפעם הבאה?
[Reply]
יצא נפלא!
שמתי שוקולד מריר 60% במקום התמרים הקצוצים, שילוב מופלא של שוקולד עם חמאת בוטנים… שחיתות אמיתית 🙂
מראש הכנתי כמות כפולה מהמתכון ועדיין מילאתי רק שני שלישים מהתבנית, בפעם הבאה אשלש את הכמות.
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 4th, 2012 at 08:26
אחלה שידרוג!
תודה על השיתוף מיה 🙂
[Reply]
היי עינת ,
רציתי לדעת .. אפשר לשים דבש במקום הסילאן ? כי בסרטון הזכרת את זה
וחמאת בוטנים איזו בדיוק?
ישלי בבית חמאת בוטנים בקופסה אבל היא כמו עיסה קשה כזאת
למרוח על לחם..רציתי לדעת איזה סוג צריך בדיוק , זה מאוד יעזור
תודה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 18th, 2012 at 20:30
הי נטלי
את בהחלט יכולה להשתמש בדבש במקום סילאן
לגבי חמאת בוטנים – חפשי מוצר שמכיל רק בוטנים, או מקסימום גם מלח
לא יותר מזה
זה אחד המוצרים שאני משתמשת בהם
http://bit.ly/J3iPY1
וזה עוד אחד – אורגני
http://bit.ly/KZjP2O
שניהם מכילים רק בוטנים
[Reply]
היי עינת,
אני הולכת להכין פעם ראשונה את העוגיות האלו. מה יותר טעים להכין עם סילאן או עם מייפל? ראיתי שמוכרים את המייפל ב-40 ש"ח ובבקבוק קטן כך שזה לא הכי משתלם, כמו כן קניתי פעם ראשונה בזכותךך קוואקר וראיתי שיש שם קוואקר עבה ודק, האם יש הבדל בנהם? תודה רבה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 16th, 2012 at 12:17
הי שמרית
השילובים הכי טעימים הם
חמאת בוטנים + סילאן וקצת מייפל (או שאפשר גם בלי מייפל)
או
טחינה + מייפל
כן, המייפל מאוד יקר, בגלל תהליך היצור שלו
לעוגיות הכי מתאים הקווקר העדין/הדק
בהצלחה 🙂
ספרי איך יצא 🙂
[Reply]
היי עינת,
אני הולכת להכין פעם ראשונה את העוגיות האלו. מה יותר טעים להכין עם סילאן או עם מייפל? ראיתי שמוכרים את המייפל ב-40 ש"ח ובבקבוק קטן כך שזה לא הכי משתלם, כמו כן קניתי פעם ראשונה בזכותך קוואקר וראיתי שיש שם קוואקר עבה ודק, האם יש הבדל בנהם? תודה רבה 🙂
[Reply]
היי ענת,
אני הולכת להכין פעם ראשונה את המתכון של העוגיות, נשמע טעים. מה יותר טעים להכין? עם מייפל או עם סילאן? כמו כן קניתי פעם ראשונה קוואקר בזכותך רק שראיתי שיש שם קוואקר עבה ודק, האם יש הבדל בנהם? תודה רבה 🙂
[Reply]
היי עינת,
רציתי לשאול, אם בחרתי באופציה של טחינה במקום חמאת בוטנים האם כדאי להוסיף את התמרים? וגם אם אני אשתמש בסילאן ולא במייפל זה יהיה טוב?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 27th, 2012 at 10:30
הי רוני
כן, בהחלט להוסיף את התמרים גם לחמאת הבוטנים
ואפשר בהחלט להשתמש בסילאן
בהצלחה
[Reply]
ממולץ בחום כל כך טעים וקל…וכדאי לכם לעשות כמות כפולה כי זה פשוט נחטף:))))
וכוונתי לאופצייה הכי טעימה:)))) לא תחרטו!!!!!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 16th, 2012 at 09:33
תודה אני :))
[Reply]
העוגיות מעולות, וקלות מאוד להכנה ..
תודה עינת!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 16th, 2012 at 12:14
תודה גלית 🙂 אני שמחה לשמוע
[Reply]
קודם כל אני מאוד אוהבת את האתר!
רציתי לדעת, כמה קלוריות בערך יש בכל עוגיה ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 7th, 2011 at 03:55
תודה רבה עדי 🙂
את לא יודעת שאצלי לא סופרים קלוריות? 😉
אני לא מאמינה שיש טעם לספור קלוריות
ולכן, לא סופרת ולא יודעת כמה יש במתכונים שלי
מצטערת שלא יכולה לעזור
עינת
[Reply]