[CPD_READS_THIS] צפיות בפוסט
2 חופנים של שקדים
בצל סגול חתוך גס
2 גזרים קטנים חתוכים גס
1/2 כוס קינואה מבושלת
1/2 כוס כוסמת ירוקה מבושלת
שן שום מקולפת וחתוכה גס
2 כפות טחינה גולמית מלאה
כף רסק עגבניות ללא סוכר וללא תוספים מיותרים
מלח פלפל
בקוצץ ירקות טוחנים בצל, גזר, שקדים, 1/4 כוס קינואה, 1/4 כוס כוסמת ושן שום
מעבירים לקערה
מוסיפים את שארית הקינואה ושארית הכוסמת
מוסיפים טחינה, רסק ותבלינים ומערבבים היטב
(רצוי לערבב עם הידיים ולהדק את התערובת כדי שהקציצות לא יתפרקו)
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20 דקות
הופכים את הקציצות
ומכניסים ל-10-15 דקות נוספות
הי עינת
יש לי שתי שאלות:
1. 1/2 כוס קינואה מבושלת- הכוונה בכמות לקינואה שכבר מבושלת או חצי כוס קינואה יבשה שצריך לבשל
2. כמה קציצות בערך יוצאות
תודה
קינואה שכבר מבושלת
יוצאות בין 9 ל-12 קציצות, תלוי בגודל שלהן
הי עינת
הכנתי את הקציצות עם קינואה וכוסמת ויצא ממש טעים. רך בפנים ופריך בחוץ…
ולהפתעתי החזיק טוב גם בלי ביצים.
תודה על המתכון הנפלא 🙂 עכשיו יש לי שימוש לכוסמת שבארון… 🙂
ענת
איזה כיף 🙂
תודה על השיתוף!
נראה טוב
שלום עינת ,
המון זמן חיפשתי מתכון דומה אז,
מוכרחה לנסות אבל יש לי בעיה עם טחינה ….מה התחליף המועדף לדעתך ?
תודה
מירה
הי מירה
אם טוחנים את כל התערובת עם בלנדר מוט אפשר לוותר על הטחינה
בלנדר = מג'ימיקס נכון ?
תודה רבה 🙂
מירה
לא יודעת אם יעבוד במג'ימיקס – אין לי
אני מתכוונת לבלנדר מוט, כזה שמכניסים לתוך הקערה