קציצות דגנים ושקדים טבעוניות
9 תגובות
השארת תגובה
מצרכים:
2 חופנים של שקדים
בצל סגול חתוך גס
2 גזרים קטנים חתוכים גס
1/2 כוס קינואה מבושלת
1/2 כוס כוסמת ירוקה מבושלת
שן שום מקולפת וחתוכה גס
2 כפות טחינה גולמית מלאה
כף רסק עגבניות ללא סוכר וללא תוספים מיותרים
מלח פלפל
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
אופן ההכנה:
לטחון יחד – בצל, גזר, שקדים, 1/4 כוס קינואה, 1/4 כוס כוסמת ושן שום
להעביר לקערה
להוסיף את שארית הקינואה ושארית הכוסמת
להוסיף טחינה, רסק ותבלינים ומערבבים היטב
(רצוי לערבב עם הידיים ולהדק את התערובת כדי שהקציצות לא יתפרקו)
לחמם תנור ל-200 מעלות
ליצור קציצות ולהניח בתבנית על נייר אפייה
להכניס לתנור ל-20 דקות
להפוך את הקציצות בזהירות
ולהכניס לתנור ל-10-15 דקות נוספות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
הי עינת
יש לי שתי שאלות:
1. 1/2 כוס קינואה מבושלת- הכוונה בכמות לקינואה שכבר מבושלת או חצי כוס קינואה יבשה שצריך לבשל
2. כמה קציצות בערך יוצאות
תודה
קינואה שכבר מבושלת
יוצאות בין 9 ל-12 קציצות, תלוי בגודל שלהן
הי עינת
הכנתי את הקציצות עם קינואה וכוסמת ויצא ממש טעים. רך בפנים ופריך בחוץ…
ולהפתעתי החזיק טוב גם בלי ביצים.
תודה על המתכון הנפלא 🙂 עכשיו יש לי שימוש לכוסמת שבארון… 🙂
ענת
איזה כיף 🙂
תודה על השיתוף!
נראה טוב
שלום עינת ,
המון זמן חיפשתי מתכון דומה אז,
מוכרחה לנסות אבל יש לי בעיה עם טחינה ….מה התחליף המועדף לדעתך ?
תודה
מירה
הי מירה
אם טוחנים את כל התערובת עם בלנדר מוט אפשר לוותר על הטחינה
בלנדר = מג'ימיקס נכון ?
תודה רבה 🙂
מירה
לא יודעת אם יעבוד במג'ימיקס – אין לי
אני מתכוונת לבלנדר מוט, כזה שמכניסים לתוך הקערה