לביבות כרישה כשרות לפסח – ללא גלוטן

לביבות כרישה אפויות

2 כרישות בינוניות (כ-400 גרם לפני ניקוי)
1/2 כוס שקדים טחונים דק (אפשר להשתמש בקמח שקדים)
בצל גדול
מלח פלפל גרוס
שמן זית

פורסים את הכרישות לחצאי פרוסות ואת הבצל לחצאי רצועות
ומאדים בשמן עד ריכוך (אש נמוכה, סיר מכוסה)
אחרי הריכוך, מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה
וממשיכים לאדות עד שהנוזלים מתאדים
מניחים בצד לצינון
מוסיפים תבלינים ושקדים טחונים ומערבבים תוך כדי מעיכה
עד שמקבלים תערובת אחידה ודביקה
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-20-30 דקות או עד שהלביבות משחימות

לפוסט הזה יש 36 תגובות

  1. Nomi ABir

    במידה והרתחתי את הכרישה ללא מלח.
    להתייחס למתכון כפי שנכתב מבחינת הכמויות?

  2. ענבל

    היי
    זה בלי ביצים בכלל ?
    אם כן רויצים להוסיף ? זה הורס ?

    1. עינת שגיא

      בלי ביצים בכלל 🙂 לא ניסיתי להוסיף. אני טבעונית.

  3. שרון

    יצא פשוט מעולה, אני טחנתי קצת במעבד מזון כדי לאחד את החומרים הוספתי גם שום לבצלים,יצא משובח פלוס תודה רבה

  4. אורית

    היי עינת

    תודה על התשובה המהירה(:

    קניתי 10 כרישות. כמה זמן יקח לי עד שהן יתרככו? (כמה בצלים צריך להוסיף?)
    אם אני מבשלת את הכרישה, האם אפשר להוסיף לזה בצל? כלומר לבשל את הכרישה והבצל יחד.
    כמה חבילות של שקדים טחונים עליי להוסיף? (קניתי מוכנים. כל חבילה 100 גרם)

    1. עינת שגיא

      הי אורית
      לגבי הכמויות של הבצלים והשקדים – פשוט תכפילי באותו יחס שבמתכון
      אפשר לאדות את הבצל והכרישות ביחד

  5. אורית

    הי עינת

    הכנתי את לביבות הבצל והפטריות שלך ויצא מדהים!
    עכשיו מתחשק לי לי להכין לביבות כרישה.
    סליחה על הבורות- אבל מה זה חצאי פרוסות וחצאי רצועות?
    מה כדאי יותר? לאדות את הכרישה והבצל או לבשל אותם?
    כל אחד אומר לי אחרת.
    ממש הפתעת אותי עם עניין שקדים טחונים(: תמיד חיפשתי חלופה בריאה לכל הקמחים האלה. והנה מצאתי בזכותך(:
    מתי משתמשים בקמחים? מתי מסתפקים למשל רק בקטניות? מתי יש להוסיף דגן? והאם תמיד אפשר להסתפק בשקדים טחונים.
    אני מנסה להבין את הטכניקה.
    אם אני רוצה שיצאו לי 20 קציצות , כמה כרישה ובצל אני צריכה?
    תודה (:

    1. עינת שגיא

      הי אורית
      אני אישית אוהבת יותר את הטעם של כרישה ובצל מוקפצים בקצת שמן
      אז תלוי מה את מעדיפה

      אין ממש נוסחה לקציצות 🙂
      זה מאוד תלוי באיזה רכיבים משתמשים
      אם יש דגן או קטניה או רק ירקות
      וגם תלוי איזה ירקות. יש ירקות שיש בהם הרבה נוזלים ויש ירקות שפחות
      זה משתנה ממתכון למתכון

      כדי לקבל 20 לביבות, כדאי להכפיל את הכמויות במתכון

  6. עודד

    לא רציני. המון פרטים חסרים במתכון.

  7. מאיה

    הי עינת,

    עשיתי (בצורת פשטידה – כי מיהרתי נורא) ויצא מעולה!!!!

    תודה רבה!!

  8. טל

    יצא מצויין, תודה.
    הוספתי גם רבע כוס קמח מצה כי נראה לי שהתערובת לא יציבה מספיק.

  9. ענת

    אילו תבלינים מומלץ להוסיף?

    1. עינת שגיא

      מה שאוהבים
      אני הוספתי רק מלח פלפל
      לי זה הספיק

  10. תהילה

    התפרק לי 🙁

    1. עינת שגיא

      מה? איך?
      מעכת את התערובת לפני שהכנת ממנה קציצות?

  11. רוניה הררי

    מתכון מעולה!
    ההכנה קלה ביותר, התוצאה משובחת. הייתי שמחה להערכה של תכולת הקלוריות… נדמה לי שהן לא דלות קלוריות בגלל השקדים. נכון?????

    ישר כוח!

    רוניה הררי

    1. עינת שגיא

      תודה רונית 🙂
      אני לא יודעת מה הערך הקלורי. הוא לא רלוונטי בעיניי 🙂

  12. אירית

    כמה לביבות אמורות לצאת מהכמות המצויינת?

  13. יהודית

    הכנתי, יצא מדהים ממש מעדן. תודה עינת על מתכונים נהדרים

  14. ליטל

    השקדים מספיקים כדי להדביק את הבלילה כך שלא תתפרק?

    1. עינת שגיא

      בהחלט 🙂
      אפשר לראות בתמונה שהלביבות יצאו שלמות ויציבות

      1. ליטל

        תודה, עינתו'ש!
        יהיה נהדר לגלות שניתן להכין קציצות טבעוניות בכל כך מעט עבודה ומבלי לבזבז המון חומרי גלם.
        אנסה בסופ"ש.

  15. רוניה הררי

    תודה עינת!
    חג פסח שמח!

    רוניה (בה'. לא -רונית)

  16. גורית

    היי עינת,
    המתכון 'מריח' טוווב אך זו הפעם הראשונה שאני אעבוד עם כרישה.
    באיזה חלק משתמשים ?

  17. רוניה הררי

    עינת,
    ניתן להכין מראש ולהקפיא?

  18. אני

    יש תחליף לשקדים? נגיד קמח?

  19. אירית

    היי עינת,

    כמה שמן צריך כדי לטגן את הלביבות והאם אי אפשר לחסוך בשמן (בקלוריות)?

    1. עינת שגיא

      אירית – לא מטגנים את הלביבות. אופים בתנור
      לאידוי הכרישה והבצל מספיקה כף שמן אחת

כתיבת תגובה