עוגיות בריאות – חטיף אנרגיה ביתי

עוגיות בריאות טבעוניות
עוגיות בריאות - חטיף אנרגיה ביתי

מצרכים – כ-20-25 עוגיות (תלוי בגודל)
1/4 כוס טחינה גולמית מלאה ואורגנית או חמאת בוטנים נטולת תוספים
1/4 כוס סילאן טבעי ללא תוספים (אפשר להחליף במייפל טבעי אם לא אוהבים סילאן)
3/4 כוס קוואקר עדין
4-6 תמרים עסיסיים מסוג מג'הול קצוצים
חופן אגוזי מלך שבורים גס

 

אופן ההכנה:

לטגן בצל בשמן זית עד הזהבה קלה

לקלף את הבטטה, לחתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ ולהוסיף לבצל – לערבב

לפרק את הברוקולי לפרחים קטנים ולחתוך את הגבעולים לגודל של 1 ס"מ ולהוסיף לסיר – לערבב

לחתוך את הטופו לקוביות ולהוסיף לסיר – לערבב

לטחון היטב את הקשיו עם מים עד כיסוי (אני משתמשת בבלנדר נינג'ה קטן וטוחנת כ- 30 שניות, עם הפסקות)

להוסיף לבלנדר כוס מים ולטחון שוב

להוסיף את הקשיו לסיר ולערבב

להרתיח

להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל כ-20 דקות על אש קטנה

איך מכינים

מחממים תנור לחום בינוני – 180 מעלות

מערבבים טחינה/חמאת בוטנים עם סילאן/מייפל לתערובת אחידה
מוסיפים את הקוואקר ומערבבים היטב
(אם יש תמרים במתכון, מוסיפים אותם עכשיו)
בעזרת מכשיר פלאפל (או 2 כפות) יוצרים עוגיות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-8 דקות בלבד! עד שמשחימות מעט (להיזהר לא לשרוף)
מצננים לפני שאוכלים
** הן אמורות לצאת מהתנור טיפה רכות, כי מתקשות קצת כשמתקררות

לפוסט הזה יש 43 תגובות

  1. חגית

    הי עינת,
    הכוונה לשיבולת שועל מהירת הכנה או לטבעית והעבה המלאה?
    תודה מראש.

  2. שרית

    הי,
    תודה על המתכונים והמידע החשוב.
    ביחס לסילאן הרגיל שמוכרים בסופרים גם הוא מלא סוכר נכון?…

    1. עינת שגיא

      הי שרית. סילאן זה סוכר לכל דבר
      אבל יש סילאן שמוסיפים לו סוכר ויש סילאן שעשוי רק מתמרים
      רצוי כמובן לקנות את זה שאין בו שום תוספות
      תמיד לבדוק את רשימת הרכיבים

  3. יפה גוטליב

    ערב טוב מאד יתרשמתי יש אבל?אני לא אוכלתסילן לא דבש לא מיפל ולאחמאת בותנים לכן אני אוכלת רק פרות איו לי שום דבר לעשות עוגיות יש לך ??

    1. עינת שגיא

      הי יפה
      יש באתר כל מיני מתכוני עוגיות ועוגות.
      אני מציעה לך לחפש ולמצוא משהו שמתאים לך.

  4. inbal

    שלום
    אתר מאוד נחמד תודה על כל המידע
    מה שרציתי לומר זה שאת החמאת בוטנים אפשר להכין לבד ללא כל חומרים ותוספים אחרים
    לוקחים בוטנים קולים אותם בתנור עד להשחמה קלה מוצאים את הקליפה וטוחנים הכול
    וזה יוצא נפלא
    בהצלחה

    1. עינת שגיא

      תודה ענבל 🙂
      אני חושבת שצריך מכשיר מאוד חזק כדי לטחון את הבוטנים
      בקוצץ הקטן שיש לי , המקסימום שאוכל לקבל זה משחה גסה מאוד של בוטנים
      אם יש ויטמיקס או משהו חזק בסגנון, אפשר בהחלט להגיע למרקם דומה

  5. שירה.

    כי אני רוצה להפוך מתכון של סבתא שלי של עוגת שמרים לבריאה.. והמתכון מכיל הרבה מרגרינה וסוכר… את הסוכר אני יודעת שאפשר להחליף בממתיקים טבעיים כמו סילאן מייפל וכו אבל יש להם טעם דומיננטי מדי ואני רוצה רק מתיקות.. סוכר קנים הוא מומלץ?
    והאם הממתיקים הטבעיים לא נהרסים בחום של האפייה והופכים בערכם התזונתי כמו לסוכר?
    ( כי אני יודעת כששמים דבש בתה הוא הופך בהרכבו כמו לסוכר וכל היתרונות שלו הלכו להם..)

    1. עינת שגיא

      כל ממתיק שווה ערך לסוכר בגוף
      אבל – סוכר לבן מגיע "עירום" בלי שום ערך תזונתי, והוא גם עובר תהליכים כימיים בעיבוד שמזיקים לגוף
      סילאן – שעשוי מתמרים בעצם (וחשוב לוודא שהסילאן לא מכיל תוספת סוכר) – מכיל גם מינרלים, ולכן קצת יותר טוב מסוכר תעשייתי
      מייפל – עובר תהליך עיבוד לא הרסני ולכן גם הוא עדיף על סוכר תעשייתי
      סוכר קנים אמור להיות הכי פחות מעובד. ויכול לשמש תחליף מצוין במתכונים לסוכר תעשייתי. כל זה בהנחה שלא עובדים עלינו 🙂

  6. שירה

    כי אני רוצה להמיר מתכון של סבתא שלי לעוגת שמרים לבריאה, והמתכון מכיל הרבה מרגרינה וסוכר.. את הסוכר אני יודעת שאפשר להחליף בסילאן, מייפל וכו אבל יש להם טעם דומיננטי ואני רוצה רק מתיקות.. את ממליצה על סוכר קנים?
    והאם הממתיקים הטבעיים לא נהרסים בחום באפייה והופכים בערכם התזונתי כמו לסוכר לבן?
    תודה [=

  7. שירה

    היי עינת תודה על המתכון(:
    רציתי לשאול אותך מה את אומרת לגבי שמן קוקוס? האם הוא בריא, כי יש הרבה חילוקי דעות לגביו.. והאם הוא יכול להחליף מרגרינה במתכונים ובאיזה יחס? 1:1?
    והאם יש תחליף אחר למרגרינה כי השמן קוקוס מאוד יקר ולאפיית עוגות ועוגיות צריך הרבה מרגרינה

    1. עינת שגיא

      הי שירה
      שמן קוקוס בהחלט יכול להחליף מרגרינה או חמאה בעוגות ועוגיות
      והוא כמובן הרבה יותר בריא
      אם את לא רוצה להשתמש בכמות גדולה של שמן, נסי להחליף חלק מהכמות ברסק תפוחים.

  8. נמרוד

    שלום,
    עד כמה שצרוב אצלי בזכרון, חמאת בוטנים זה "לא הכי בריא".
    מה את אומרת על זה?
    בברכה נמרוד

    1. עינת שגיא

      הי נמרוד
      בדרך כלל, חמאת בוטנים מכילה סוכר והמון חומרים אחרים
      ולכן היא לא נחשבת למוצר בריא
      אני קונה חמאת בוטנים שיש בה רק בוטנים, ולא שום דבר נוסף
      ולכן היא יותר בריאה מחמאת בוטנים רגילה

  9. אורטל

    עשיתי את העוגיות – יצאו לי רק 16, ולאחר האפיה החמאת בוטנים הרגישה לי מאוד גולמית וצמיגית בתוך העוגיות, וגם הם לא היו קשות מידי, האם זה קשור לגודל? או -היכן טעיתי?

    1. עינת שגיא

      הי אורטל
      יכול להיות שהן היו שמנות מדי ולכן לא נעשו בפנים
      יכול גם להיות שהתנור שלך קצת יותר חלש משלי, ובמקרה כזה כדאי
      להעלות טמפ' או להאריך את זמנם בתנור
      כבר נתקלתי בתנורים שזקוקים ל-15 דקות
      בהצלחה 🙂

  10. א

    היי עינת,
    בדיוק נגמרה לי חמאת הבוטנים הטבעית אבל יש לי צנצנת שלמה של שקדימון 🙂
    האם לדעתך זה יכול להשתלב טוב בעוגייה (עם הסילאן)?

      1. א

        תודה רבה!

  11. מריאנה

    אפשר להשתמש בסירוםפ אגבה? בכלל מה דעתך עליו?

  12. מיכל

    שלום עינת. מה אפשר לשים בעוגיות אלה במקום הקוואקר שייצא ללא גלוטן? תודה.

  13. אליקו

    רציתי להגיד שאני עוקב אחרי הפרסומים. תמיד נראה טוב…

    קניתי חבילת תמרים מגולענת. אלה שבוואקום. תוכלי לומר לי בערך כמה זה שישה תמורים? רבע חבילה..?

    1. עינת שגיא

      תודה אליקו 🙂
      האם התמרים שלמים? או שזו מחית תמרים?
      אם זו מחית, לדעתי כפית זה תמר אחד

  14. עדי

    היי עינת,
    הכנתי את העוגיות בדיוק לפי המתכון (חמאת בוטנים ומייפל), הן ממש קלות ועימות מאוד! הבעיה היא שלא היה לי את קורץ הפלאפלים, אז השתמשתי בכף גלידה לעיצוב העוגיה. העוגיות נמסו ולא התקשו… מה אפשר לעשות בפעם הבאה?

  15. מיה גל

    יצא נפלא!
    שמתי שוקולד מריר 60% במקום התמרים הקצוצים, שילוב מופלא של שוקולד עם חמאת בוטנים… שחיתות אמיתית 🙂
    מראש הכנתי כמות כפולה מהמתכון ועדיין מילאתי רק שני שלישים מהתבנית, בפעם הבאה אשלש את הכמות.
    תודה!

  16. נטלי

    היי עינת ,
    רציתי לדעת .. אפשר לשים דבש במקום הסילאן ? כי בסרטון הזכרת את זה
    וחמאת בוטנים איזו בדיוק?
    ישלי בבית חמאת בוטנים בקופסה אבל היא כמו עיסה קשה כזאת
    למרוח על לחם..רציתי לדעת איזה סוג צריך בדיוק , זה מאוד יעזור
    תודה 🙂

    1. עינת שגיא

      הי נטלי
      את בהחלט יכולה להשתמש בדבש במקום סילאן
      לגבי חמאת בוטנים – חפשי מוצר שמכיל רק בוטנים, או מקסימום גם מלח
      לא יותר מזה
      זה אחד המוצרים שאני משתמשת בהם
      http://bit.ly/J3iPY1

      וזה עוד אחד – אורגני
      http://bit.ly/KZjP2O

      שניהם מכילים רק בוטנים

  17. שמרית

    היי עינת,

    אני הולכת להכין פעם ראשונה את העוגיות האלו. מה יותר טעים להכין עם סילאן או עם מייפל? ראיתי שמוכרים את המייפל ב-40 ש"ח ובבקבוק קטן כך שזה לא הכי משתלם, כמו כן קניתי פעם ראשונה בזכותךך קוואקר וראיתי שיש שם קוואקר עבה ודק, האם יש הבדל בנהם? תודה רבה 🙂

    1. עינת שגיא

      הי שמרית
      השילובים הכי טעימים הם
      חמאת בוטנים + סילאן וקצת מייפל (או שאפשר גם בלי מייפל)
      או
      טחינה + מייפל

      כן, המייפל מאוד יקר, בגלל תהליך היצור שלו

      לעוגיות הכי מתאים הקווקר העדין/הדק

      בהצלחה 🙂
      ספרי איך יצא 🙂

  18. שמרית

    היי עינת,

    אני הולכת להכין פעם ראשונה את העוגיות האלו. מה יותר טעים להכין עם סילאן או עם מייפל? ראיתי שמוכרים את המייפל ב-40 ש"ח ובבקבוק קטן כך שזה לא הכי משתלם, כמו כן קניתי פעם ראשונה בזכותך קוואקר וראיתי שיש שם קוואקר עבה ודק, האם יש הבדל בנהם? תודה רבה 🙂

  19. שמרית

    היי ענת,

    אני הולכת להכין פעם ראשונה את המתכון של העוגיות, נשמע טעים. מה יותר טעים להכין? עם מייפל או עם סילאן? כמו כן קניתי פעם ראשונה קוואקר בזכותך רק שראיתי שיש שם קוואקר עבה ודק, האם יש הבדל בנהם? תודה רבה 🙂

  20. רוני

    היי עינת,
    רציתי לשאול, אם בחרתי באופציה של טחינה במקום חמאת בוטנים האם כדאי להוסיף את התמרים? וגם אם אני אשתמש בסילאן ולא במייפל זה יהיה טוב?

    1. עינת שגיא

      הי רוני
      כן, בהחלט להוסיף את התמרים גם לחמאת הבוטנים
      ואפשר בהחלט להשתמש בסילאן
      בהצלחה

  21. אני

    ממולץ בחום כל כך טעים וקל…וכדאי לכם לעשות כמות כפולה כי זה פשוט נחטף:))))
    וכוונתי לאופצייה הכי טעימה:)))) לא תחרטו!!!!!

  22. גלית שרון

    העוגיות מעולות, וקלות מאוד להכנה ..
    תודה עינת!

  23. adi

    קודם כל אני מאוד אוהבת את האתר!
    רציתי לדעת, כמה קלוריות בערך יש בכל עוגיה ?

    1. עינת שגיא

      תודה רבה עדי 🙂

      את לא יודעת שאצלי לא סופרים קלוריות? 😉
      אני לא מאמינה שיש טעם לספור קלוריות
      ולכן, לא סופרת ולא יודעת כמה יש במתכונים שלי
      מצטערת שלא יכולה לעזור
      עינת

כתיבת תגובה