מצרכים:
2 חופנים של שקדים
בצל סגול חתוך גס
2 גזרים קטנים חתוכים גס
1/2 כוס קינואה מבושלת
1/2 כוס כוסמת ירוקה מבושלת
שן שום מקולפת וחתוכה גס
2 כפות טחינה גולמית מלאה
כף רסק עגבניות ללא סוכר וללא תוספים מיותרים
מלח פלפל
אופן ההכנה:
לטחון יחד – בצל, גזר, שקדים, 1/4 כוס קינואה, 1/4 כוס כוסמת ושן שום
להעביר לקערה
להוסיף את שארית הקינואה ושארית הכוסמת
להוסיף טחינה, רסק ותבלינים ומערבבים היטב
(רצוי לערבב עם הידיים ולהדק את התערובת כדי שהקציצות לא יתפרקו)
לחמם תנור ל-200 מעלות
ליצור קציצות ולהניח בתבנית על נייר אפייה
להכניס לתנור ל-20 דקות
להפוך את הקציצות בזהירות
ולהכניס לתנור ל-10-15 דקות נוספות
צפיות 1,599
לפוסט הזה יש 9 תגובות
הי עינת
יש לי שתי שאלות:
1. 1/2 כוס קינואה מבושלת- הכוונה בכמות לקינואה שכבר מבושלת או חצי כוס קינואה יבשה שצריך לבשל
2. כמה קציצות בערך יוצאות
תודה
קינואה שכבר מבושלת
יוצאות בין 9 ל-12 קציצות, תלוי בגודל שלהן
הי עינת
הכנתי את הקציצות עם קינואה וכוסמת ויצא ממש טעים. רך בפנים ופריך בחוץ…
ולהפתעתי החזיק טוב גם בלי ביצים.
תודה על המתכון הנפלא 🙂 עכשיו יש לי שימוש לכוסמת שבארון… 🙂
ענת
איזה כיף 🙂
תודה על השיתוף!
נראה טוב
שלום עינת ,
המון זמן חיפשתי מתכון דומה אז,
מוכרחה לנסות אבל יש לי בעיה עם טחינה ….מה התחליף המועדף לדעתך ?
תודה
מירה
הי מירה
אם טוחנים את כל התערובת עם בלנדר מוט אפשר לוותר על הטחינה
בלנדר = מג'ימיקס נכון ?
תודה רבה 🙂
מירה
לא יודעת אם יעבוד במג'ימיקס – אין לי
אני מתכוונת לבלנדר מוט, כזה שמכניסים לתוך הקערה