מפרקים את הכרובית לפרחים מניחים בתבנית על נייר אפייה, מפזרים מלח פלפל ואופים בתנור עד השחמה (כ-20 דקות)
חותכים גס את הכרובית ומעבירים לקערה יחד עם העדשים המונבטות והתבלינים
טוחנים עם בלנדר מוט
מחממים שוב תנור ל-200 מעלות
מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות
נהדר 🙂 תודה!
[Reply]
הכנתי עם קישואים במקום כרובית.
עסיסי וטעים
תודה עינת !
[Reply]
האם אפשר להכין ולהקפיא?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 12th, 2017 at 16:49
בוודאי 🙂
[Reply]
הי, נראה לך ילך עם ברוקולי (במקום כרובית?) תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 14th, 2016 at 17:29
מאמינה שכן. שווה לנסות 🙂
[Reply]
הי עינת.
האם אפשר להכין את הקציצות מעדשים מבושלות ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 25th, 2015 at 14:12
מאמינה שכן, אבל תצטרכי אולי להוסיף משהו להדביק הכל יחד
כי במתכון הזה ה"דבק" הוא הנבטוטים
[Reply]
הכמות 2 כוסות עדשים הכוונה 2 כוסות לפני ההנבטה או אחרי?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 19th, 2015 at 14:17
אחרי הנבטה
[Reply]
השרתי את העדשים 12 שעות.הכנתי ויצא יבש מאוד.האם רצוי לבשל את העדשים?אשמח לקבל תשובה.תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 27th, 2014 at 09:35
הי טניה
בעדשים מונבטות יש יותר נוזלים מאשר עדשים מושרות שלא הונבטו
אולי זו הבעיה
[Reply]
יש תחליף לעדשים המונבטות? אולי לא מונבטות 🙂 ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 10th, 2014 at 19:20
אפשר להשתמש בעדשים מושרות
להשרות ל-12-24 שעות
[Reply]
הכנתי
יצא טעים מאוד
[Reply]
שלום עינת, יש לי מספר שאלות בנוגע למתכון שנראה מדהים!
1. מה מדביק את החומרים יחד?
2. האם יש לטחון היטב או גס את החומרים יחד?
3. האם יש לבשל את העדשים המונבטות? או להשתמש בהן כמו שהן?
4. האם יש ירק אחר שיכול להחליף את הכרובית?
תודה רבה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 2nd, 2014 at 15:21
תודה קובי 🙂
1. העדשים מדביקות
2. רצוי לטחון היטב
3. לא לבשל את העדשים
4. אם לא בא לך על כרובית, עדיף לחפש מתכון אחר באתר. יש בשפע 🙂
בהצלחה !
[Reply]
טעים מאד הקציצות זכו להצלחה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 3rd, 2014 at 10:35
כיף לשמוע! תודה 🙂
[Reply]
היי
איך אני מנביטה את העדשים הירוקות?
קונה עדשים רגילות מהסופר, יבשות?
תודה רבה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 3rd, 2014 at 10:36
הי קרן
כן, קונים עדשים יבשות ומנביטים
הנה קישור למדריך הנבטה
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4354833,00.html
[Reply]
בלי קמח או קמח מצות בכלל?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 16th, 2014 at 16:51
לא. אין צורך.
[Reply]