• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס חינם
  • ערכת 7 הכלים
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קדירת אורז חצילים וגרגירי חומוס

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
הערכה הדיגיטלית
אני מבננה

קדירת אורז חצילים וגרגירי חומוס

בצל קצוץ

כף שמן

חציל חתוך לקוביות

3-4 שיני שום קצוצות

1/2 כוס אורז בסמטי מלא

כוס גרגירי חומוס מבושלים

כוס וחצי מים

כפית רסק עגבניות

מלח, פלפל, פפריקה חריפה

*

מחממים תנור ל-180 מעלות

*

מאדים בצל בכף שמן להזהבה

מוסיפים קוביות חציל וממשיכים לאדות עד התרככות החציל

מוסיפים שום, אורז וחומוס

מוסיפים כוס וחצי מים ומרתיחים

מוסיפים כפית רסק עגבניות

לאחר הרתיחה מוסיפים תבלינים

ומעבירים את הכל לתבנית אפיה עמוקה

מכסים, מכניסים לתנור לשעה

מורידים את המכסה ואופים עוד כ-20 דקות

שיתוף
Share this on WhatsApp
אורז בצל חומוס חצילים קדירה רסק עגבניות

14 תגובות

  1. יעל הגב אפריל 10, 2017 בשעה 05:30

    שלום עינת,
    נראה מתכון טעים מאוד, ובכל זאת כמה שאלות:
    1. צפויה לי אורחת שלא אוכלת שום, אני חושבת לשים כוסברה. אם זו טעות, אשמח לדעת…
    2. האם זה חשוב שיהיה אורז בסמטי מלא, או אפשר מלא אחר?
    3. לאיזו טמפרטורה לכוון את התנור?
    תודה רבה רבה,
    חג שמח!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 12th, 2017 at 05:36

    הי יעל
    אפשר בהחלט להוסיף כוסברה
    אפשר להשתמש בכל אורז מלא אחר
    את התנור לכוון ל-200 מעלות
    בהצלחה 🙂

    [Reply]

  2. מרדכי הגב פברואר 15, 2017 בשעה 07:49

    עינת שלום אני לא יודע מה זה אם אני משבח אותך צריך אישור יום טובשל המערכת אבל אני לא מחכה לה ואם מגיעות לך מחמאות על כל המצגות והמתכונים והפרזנטציה שלהם אז אף אחד לא יקח אותם ממך ורק לתת לך שבחים אז יום טוב

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 16th, 2017 at 13:56

    תודה רבה מרדכי

    [Reply]

  3. מרדכי הגב פברואר 13, 2017 בשעה 18:25

    קדירת אורז חצילים וחומוס אין מילים הכנתי אותה כתוספת לשאר המאכלים בערב שבת כל הכבוד על ההנאה שנתת לנו

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 16th, 2017 at 13:56

    איזה כיף! תודה רבה 🙂

    [Reply]

  4. ורדה הגב ינואר 27, 2016 בשעה 08:00

    הי, עינת!
    מתחילים באפיה אחרי שהחציל כבר מרוכך מהאידוי+הרתחת המים.
    האם אחרי האפיה עוד נשאר ממנו משהו, או שהוא הופך לעיסה?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 27th, 2016 at 09:05

    הי ורדה. החציל אמנם מתרכך, אבל לא נעלם לגמרי והופך לעיסה
    אפשר עדיין להרגיש בו

    [Reply]

  5. יעלה הגב ינואר 5, 2013 בשעה 09:54

    מתכון מעולה!!!! יצא ממש טעים

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 5th, 2013 at 21:47

    איזה כיף 🙂
    תודה על השיתוף!

    [Reply]

  6. ענת הגב ספטמבר 25, 2012 בשעה 17:24

    הי,
    הכנתי ויצא מעולה,תודה ואגב,הכנתי גם את עוגת השוקולד וחמאת בוטנים וגם יצא יופי ומאוד משביע 🙂

    [Reply]

  7. לי הגב דצמבר 8, 2011 בשעה 14:40

    כמה מנות מכיל המתכון?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 8th, 2011 at 14:42

    למה נחשבת מנה?
    קשה לענות על זה
    אם אוכלים את זה בתור ארוחה בפני עצמה, אז 2-3 מנות
    אם אוכלים בתור תוספת ביחד עם דברים אחרים אז אפשר לחלק ליותר מנות

    מעבר לזה, לכל אחד/אחת יש את הכמויות שמתאימות לו/לה

    [Reply]

  8. מיכל הגב ספטמבר 12, 2011 בשעה 18:42

    יצא ממש טעים!!

    [Reply]

השארת תגובה ל-ענת

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
הערכה הדיגיטלית
קורס דיגיטלי
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
חפשו אותי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
Instagram post 2196365577270623296_329678009 פירות הכי טוב לאכול בבוקר, על קיבה ריקה, כי הם מתעכלים מהר. 
חשוב לאכול אותם בשלים. לא קשים מדי, אבל גם לא רכים מדי.
רצוי לאכול פירות עונתיים, הם הכי מזינים.
הפירות שאני הכי אוהבת בחורף הם בננות ואפרסמונים. 
איזה פירות אתםן אוהבים ואוהבות?
Instagram post 2194976336259103533_329678009 קר מדי לשתות מים? אל תוותרו! שתו חליטה במקום 🙃
Instagram post 2194464244506751423_329678009 לא חייבים לטגן לביבות, לא חייבים להשתמש בביצים, לא חייבים להשתמש בתפוחי אדמה ולא חייבים להשתמש בקמח.
השבוע קניתי לביבות, סתם כי התחשק לי לנשנש משהו על הדרך. הן היו ספוגות שמן, דחוסות מאוד (תפוחי אדמה וקמח), וישבו לי בבטן כמו יציקה...
אני אוהבת לביבות, אבל אני אופה את הלביבות שלי בתנור, אני לא משתמשת בביצים/תפוחי אדמה/קמח לבן כדי "לאחד" אותן והן טעימות מאוד!
אז לכבוד חנוכה, מתכון חדש ללביבות קישואים אפויות ללא גלוטן עלה לאתר.
קישור לאתר נמצא בפרופיל שלי.
Instagram post 2193474726085424898_329678009 אני יודעת שמוקדם, אבל לא התאפקתי... הייתי חייבת לבדוק מה שלומו 😬😋 מתכוני חמין באתר. קישור לאתר בפרופיל..
Instagram post 2192073978512611022_329678009 פתחו חומוסיה מתחת לבית שלי... איזה אסון 😄🤦🏽‍♀️
לביבות (מטוגנות), פלאפל (מטוגן) וחומוס (טעים)...
Instagram post 2191320544301572984_329678009 רוצים חמין לסופש? תתחילו היום 😄חומוס ושעועית בהשריה, מתכוננים לחמין.... מתכוני חמין מחכים לכם באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2190609209821598024_329678009 תכלס, הסלט הוא רק תירוץ לאכול טופו 🙃😋😄
מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים טופו לקוביות. מעבירים לצנצנת. מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, כף שמן שומשום, כפית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.  סוגרים את הצנצנת ומשקשקים היטב. מעבירים את הטופו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור כ-10 דקות. משתדלים מאוד לא לחסל הכל 🤦🏽‍♀️😬
Instagram post 2189982238146145067_329678009 כשאין זמן להכין סלט "מסתפקים" במרק עדשים ודלעת 🙃
מתכון באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2189274721472518476_329678009 עוד לא חורף וקרררר לי!!....
2 גירסאות לחמין טבעוני עלו לאתר. קישור לאתר נמצא בפרופיל.
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (51)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (22)
  • חומוס (29)
  • טופו (34)
  • ירקות (78)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (133)
  • ללא טופו (54)
  • מאש (17)
  • מרק (26)
  • מתוקים (37)
  • עדשים (54)
  • פטריות (11)
  • פשטידות (19)
  • קדירה (17)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (93)
  • ראשונות (58)
  • שונות (39)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס