עוגיות קוקו-בננה טבעוניות

עוגיות שוקו בננה טבעוניות

כוס קמח כוסמין מלא אורגני מטחינת ריחיים
2 כפיות גדושות קקאו נא אורגני מסחר הוגן
כפית מחוקה סודה לשתיה
1/4 כוס טחינה מלאה אורגנית
1/4 כוס סילאן אורגני ללא סוכר ותוספים
בננה בשלה

מועכים את הבננה עם מזלג, מוסיפים כף-שתיים מים ומערבבים למחית חלקה

בקערה מערבבים טחינה וסילאן
מוסיפים את מחית הבננה ומערבבים שוב

בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתיה וקקאו
מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים היטב

מחממים תנור ל-180 מעלות

בעזרת מכשיר פלאפל או 2 כפיות יוצרים עוגיות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מכניסים לתנור ל-10 דקות בדיוק

45 תגובות על “עוגיות קוקו-בננה טבעוניות”

  1. היי אפשר להשתמש ברסק תפוחים במקום בננה ? אשמח לדעת כמות במידה וכן .
    תודה רבה

  2. יצאו לי ממש רכות כמו לחמניות קטנות אמנם טעימות אבל לא יצאו קריספיות, ככה צריכות לצאת??

  3. עינת שלום רב,
    כל המשפחה מכורה:)
    הבן שלי בן השנה וחצי התחיל לדבר וכל היום עומד מול הארון ומבקש עוגיה עוגיה, כדאי לא להגיד כל היום לילד לא לא התחלתי לחפש רעיונות יצירתיים והגעתי אלייך.
    הכנתי את העוגיות האלה בלי הקקאו, וזה פשוט כל כך טעים, אני אוכלת כבר שבועיים אחד כזה ליד הקפה במקום וופלות/עוגיות שנהגתי לאכול:) וזה לא נמאס!!
    שאלה קטנה… הילד קצת התהלב יותר מידי
    האם זה נורמאלי להביא לו 3-4 כאלה ביום?
    היום בבוקר אכל אחד, אחר כך אכל סנדויץ ואז ביקש שוב עוד אחד!
    האם יש מניעה להביא לו יותר מידי?
    כל פעם שהוא אומר עוגיה אני מביאה לו במחשבה שזה בריא האם אני עושה נכון או שכן צריך להגביל אותו ?

    תודה רבה

    • תודה ורד 🙂 כיף לשמוע!
      עקרונית, העוגיות האלה קצת יותר בריאות מעוגיות רגילות,
      אבל עדיין יש בהן קמח וסילאן. הייתי מגבילה ל-2-3 ביום.
      כמובן בצורה שלא תפגע בו
      בהצלחה 🙂

  4. הכנתי בטוסטר אובן, יצא לי מאוד טעים. רק אציין שהן טופחות מאוד באפייה וחשוב לשמור על מרווחים מכובדים. תודה על המתכון המצויין!!

  5. אני לא יודעת מה עשיתי לא נכון, אבל אפילו הקטנה שלי בת השנתיים שאוכלת ה-כ-ל, נתנה ביס אחד, עשתה פרצוף והחזירה לי… 🙁
    זה יצא דחוס עם טעם לוואי חזק ומעט חריף של בננה..
    כמה כפות זה רבע כוס טחינה/סילאן?
    לא רציתי לשפוך לכוס, ואז להיאבק לשפוך הכל לקערה, אז ראיתי שרבע כוס שווה ל-4 כפות, ושמתי ארבע כפות טחינה וארבע כפות סילאן. אולי פה הבעיה?
    הוספתי עוד כף-שתיים סילאן כי חשבתי שזה לא מספיק מתוק…

    בקיצור, המתכון לצערי הרב נחל אצלי כישלון חרוץ..
    אשמח לרעיונות לשיפור..

    • הי אירית
      מאוד מוזר
      כל מי שאכל אותם אצלי, אהב
      גם ילדים כמובן

      יכול להיות שזה פשוט עניין של העדפה
      בפעם הבאה, נסי אולי לשים פחות קקאו
      אולי הוא תרם למרירות
      אם את מעדיפה ללא טעם בננה, נסי להחליף אותה ברסק תפוחים

      מקווה שיצליח יותר בפעם הבאה

  6. הי ענת ,תודה על המתכון !יצאה טעים 🙂 אצלי יצאו יותר לחמניות ,איך הם יצאו אצלך ?תודה

  7. הכנתי לנכדה שלי בת ה- 14 חודשים את העוגיות. אכלה אותן בהנאה רבה .הן מצויינות!!
    האם אפשר לשלב פרי אחר במקום בננה, כמו תפוח עץ?

      • ואגב קינוחים מרעננים לקיץ, רסק ת"ע- כ-10 ת"ע גרנד סמית או אלכסנדר בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות, 2 מקלות קינמון, 3/4 כוס מים רותחים לבשל על חום בינוני עד שהתפוחים מתרככים,להסיר מהאש להוציא את מקלות הקינמון, למעוך(הם כ"כ רכים שאפשר עם מזלג) להוסיף כ 2-3 כפות מיץ לימון (או לפי הטעם)לצנן ולהכניס למקרר.

  8. היי – אני ממירה בד"כ את הקמח במתכונים לשיבולת שועל שאני טוחנת בבית. מישהו ניסה? זה יכול לעבוד עם זה? ..
    תודה
    מרב

  9. איזה מרקם אמור להיות לעוגיות?
    הכנתי אותן ויצא ממש רך בפנים כמו לחמניות קטנות ומתוקות..
    איך אפשר להשיג מרקם יותר פריך?

  10. אני עכשיו מכינה פעם שלישית , 🙂
    והבננה קצת השחימה לי אחרי שריסקתי אותה .. ולפני שערבבתי אותה עם התערובת ..
    והשאלה שלי היא , איך זה שהבננה לא מתקלקלת אחרי שמכינים את העוגיות ?..
    נניח אם אוכלית את העוגיות למחרת או אחרי יומיים ..
    כי אין בעוגיות חומר שימור או חומר שימור טבעי ופרי לאחר שקולף מועד להתקלקלות?
    תודה רבה , את מדהימה ,
    גלי

    • הי גלי 🙂
      תודה רבה!

      הבננה לא מתקלקלת אחרי אפיה, כמו שכל פרי לא מתקלקל אחרי אפיה.
      כשהפרי אפוי או מבושל, הוא כבר פחות חשוף לחיידקים, ולכן לא מתקלקל.
      בעצם כמו כל מזון אחר שמבשלים/אופים ( אולי זו לא דוגמא טובה בבלוג טבעוני, אבל גם ביצים לא מתקלקלות אחרי אפייה 🙂 )

  11. הכנתי פעמיים ויצא מדהים !!
    הבעיה היא , שב – 2 הפעמים הכל נגמר באותו יום ולא נשאר למחרת !!!
    תודה , עינת 🙂

  12. יצא מעולה!!! החלפתי עם טחינה רגילה כי לא היתה לי טחינה אתיופית ובכל זאת יצא יאמי. תודה רבה!!!

  13. הי עינת, הבוקר ניסיתי עם קמח תמי ועשיתי זאת בתבנית מאפינס 12 יחידות יצא מדהיםםםםםםםםםםםםם. במקום סילאן שמתי מייפל.

  14. מה זה טחינה אתיופית? אפשר להשתמש בטחינה רגילה משומשום מלא?
    העוגיות יוצאות מתוקות?
    תודה!

  15. ניסיתי עם קמח אורז מלא ולא יצא טעים. ניסיתי עם קמח שקדים ויצא מעדןןןןןןןןןןןןןן.

  16. טיפה שינתי את המתכון.
    במקום הקמח השתמשתי בקמח אורז מלא (ללא גלוטן).
    כדי שהתערובת תידבק טוב על בטוח, השריתי כף זרעי פשתן טחון עם 3 כפות מים למשך 20 דקות (תחליף "ביצה" נפוץ אצלי במטבח), ולאחר מכן הוספתי זאת לתערובת הרטובים.
    טרם טעמתי, בעלי אמר מעולה מעולה…, תוך כדי הכנסת עוד עוגיה לפה.
    כיף לקום ככה בשבת בבוקר…
    גם מתוק וגם מעולה.
    מומלץ!

  17. שלום עינת,

    תודה על המתכונים הנפלאים שלך ועל המידע שאת שולחת.
    את עוזרת לי מאוד.
    לגבי המתכון-האם ניתן להשתמש בקמח חומוס במקום?

    תודה, ליאת

  18. ממש אבל ממש טעים . קשה לי להפסיק לאכול מהן 🙂
    השתמשתי בקמח גריסים במקום כוסמין. ובמייפל טבעי במקום סילאן (זה מה שהיה בבית)
    עינת, תודה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים